Šta je novo?

Phenom II X3 720BE OC

zbilja Nidzo omasio si thread i cenovnu klasu ...... :D
Imas onih 110000 u 3dmark03 na DDR2 platformi bolje to da ceras ..... jer kad se upari ovaj 4870X2 sa nekim Phenomom na DDR3 bojim se nece ti ni dve i7edmice pomoci :D

Toliko pricas o 4870X2 i o tom rezu,da cu stvarno morati da ponovo pronadjem i poteram tu kartu na i7.Tvoj rez jeste dobar ( cak vise odlican je) ,ali zar nije trebalo da danas zavrsis svoju sesiju ( i prezentujes nam svoje rezove) ili sam ja opet nesto propustio,xexe.

:wave:

Toliko pricas o 4870X2 i o tom rezu,da cu stvarno morati da ponovo pronadjem i poteram tu kartu na i7.Tvoj rez jeste dobar ( cak vise odlican je) ,ali zar nije trebalo da danas zavrsis svoju sesiju ( i prezentujes nam svoje rezove) ili sam ja opet nesto propustio,xexe.

Moram pomenut rezultat kad uporedjujes sisteme koji se ne mogu uporediti bar kad je vazduh u pitanju .....
Ne odlucio sam se da idem na AM3 posto ionako nisam mogao obezbediti azot za ovaj vikend .... tako bice ti jos lakse dostignuti na i7 te rezove jer je u pitanju CPU od samo 130€ ;)

David vs Goliath

Poslednja izmena:
Moram pomenut rezultat kad uporedjujes sisteme koji se ne mogu uporediti bar kad je vazduh u pitanju .....
Ne odlucio sam se da idem na AM3 posto ionako nisam mogao obezbediti azot za ovaj vikend .... tako bice ti jos lakse dostignuti na i7 te rezove jer je u pitanju CPU od samo 130€ ;)

David vs Goliath

Jedini mi je problem sto tesko da mogu da obezbedim 4870X2 kartu. Probacu verovatno sa 295GTX

Poslednja izmena:
Pozdrav,moja verzija X3 720 je 0904 EPMW,radi bez problema sa Biostar 790GXB A2+ plocom kao pravi PII x4.Evo nekoliko slika:
slika2.jpg

slika3c.jpg

slika4.jpg

Poslednja izmena:
bas ti zavidim na dobrom primerku procesora,a ja planirao da uzmem phenoma 955...za dosta manje para bolje ovako nesto da uzmem samo jos da ubodem procesor kao sto je tvoj

bas ti zavidim na dobrom primerku procesora,a ja planirao da uzmem phenoma 955...za dosta manje para bolje ovako nesto da uzmem samo jos da ubodem procesor kao sto je tvoj
Da,0904 je batch koji je moguce otkljucati sa pravim cipsetom ali nista nije 100% sigurno,dakle mozda bude x4 a mozda i ne,u svakom slucaju ni x3 nije los,odlican je,ako zelis cetvorojezgreni procesor a neces da rizikujes zaobidji x3 seriju procesora
Evo ti i slika gde se moze ocitati batch procesora,bilo bi dobro kad bi nasi uvoznici imali gomilu procesora na lageru pa da svaki mozes pregledati ali sta da se radi...:
pii720be0904batch.jpg

Evo jos par slika testova:
slika11.jpg

slika13.jpg

stavis mu neki dobar cooler i pokusaj maximalno koliko moze da se oc-uje...bas me zanima koji mu je max domet mozda i celih 3,8ghz...

hvala...nasao sam
dugo koristim everest,a to nisam nikad koristio

Evo probao sam da izvucem max ali izgleda da preko 3.6ghz PII x3 720@x4 ne radi stabilno,tj ja nisam hteo da ga mucim sa voltazama vecim od 1.52v zbog temperatura u idle modu sam imao 48 stepeni,izgleda da moj primerak treba vise za 3.7GHZ i bolji kuler ili kvalitetniju pastu od CM Silver-a:

3.7GHZ x4:
-boot normalan,1.5v
-windows ucitan,3dmark 06 test puca kod drugog CPU testa,resetuje se racunar.
-Everest test puca kod CPU Zlib bench-a,resetuje se racunar.
3.8,3.9,4.0 GHZ x4:
-boot normalan,1.52v,temp u idle iz biosa 50 Stepeni.
-windows nece da se ucita.

lepo lepo, samo ozezi linx ili quad prime blend test, ortos opterecuje samo dva jezgra, pa onda prichaj o stabilnosti

dobar ti je i taj clock od 3,6ghz...verovatno bi moglo jos malo bolje da boljim coolerom(thermalright 120extreme npr) ali ne treba siliti super si prosao

Evo probao sam da izvucem max ali izgleda da preko 3.6ghz PII x3 720@x4 ne radi stabilno,tj ja nisam hteo da ga mucim sa voltazama vecim od 1.52v zbog temperatura u idle modu sam imao 48 stepeni,izgleda da moj primerak treba vise za 3.7GHZ i bolji kuler ili kvalitetniju pastu od CM Silver-a:

3.7GHZ x4:
-boot normalan,1.5v
-windows ucitan,3dmark 06 test puca kod drugog CPU testa,resetuje se racunar.
-Everest test puca kod CPU Zlib bench-a,resetuje se racunar.
3.8,3.9,4.0 GHZ x4:
-boot normalan,1.52v,temp u idle iz biosa 50 Stepeni.
-windows nece da se ucita.

Pozdrav covek.Reci mi zasto nisi pokusao samo menjanjem mnozioca da OC-ujes proc,time bi otklonio mogucnost da te koci memorija,NB ili HT,Kad smo vec kod toga,na kojoj frekvenciji su ti radili memorija i NB za tih 3,6 GHz?Da li si na box kuleru probao te napone preko 1.45v?Obavezno nabavi bolji kuler,nemoj se igrati sa tim naponima i box-om.Za nekih 35 evreja imas Xigmatek Big Scorpion,odlican kuler i dosta tih.Takodje za napone preko 1,5v bi bilo preporucljivo da stavis neke alu hladnjake na VRM(naponska sekcija na ploci),jer se ista dosta greje.Obidji malo rebels haven forum,imas dosta dobrih i korisnih saveta u vezi sa Biostar plocama.:wave:

http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi

Prilozi

• super pi.jpg
    super pi.jpg
    187.7 KB · Pregleda: 77
Pozdrav covek.Reci mi zasto nisi pokusao samo menjanjem mnozioca da OC-ujes proc,time bi otklonio mogucnost da te koci memorija,NB ili HT,Kad smo vec kod toga,na kojoj frekvenciji su ti radili memorija i NB za tih 3,6 GHz?Da li si na box kuleru probao te napone preko 1.45v?Obavezno nabavi bolji kuler,nemoj se igrati sa tim naponima i box-om.Za nekih 35 evreja imas Xigmatek Big Scorpion,odlican kuler i dosta tih.Takodje za napone preko 1,5v bi bilo preporucljivo da stavis neke alu hladnjake na VRM(naponska sekcija na ploci),jer se ista dosta greje.Obidji malo rebels haven forum,imas dosta dobrih i korisnih saveta u vezi sa Biostar plocama.:wave:

http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi

U drugoj temi je, cini mi se, napisao da ima TX2

Poslednja izmena:
Pozdrav.
-Za frekvencije preko 3.6ghz samo sam koristio mnozioc,znaci 3.7ghz,3.8,3.9,4.0ghz na maks voltazi koju dozvoljava ploca od 1.55v i veoma velikoj,barem po meni temperaturi u idle modu od 48 stepeni racunar se samo uspesno boot-uje,i resetuje pri load-u u Windows,ht link mi je fiksiran na 1600(a procesor bi trebao po default-u da ima vrednost ht-a od 2000),jednostavno bios ne reaguje na promenu ht linka,jedino preko FSb-a mogu da povecam vrednost HT-a.
-Koristim CM TX2 kuler i CM silver pastu.
-Razmislicu i o alu hladnjacima,mada mislim da je i 3.5,3.6ghz odlican skor za plocu od 7500 din.Zadovoljan sam i sa 3.2GHZ i 4 jezgra,temperature u load-u su mi max 53 stepena,tako da je to OK za 24/7 rad.

lepo lepo, samo ozezi linx ili quad prime blend test, ortos opterecuje samo dva jezgra, pa onda prichaj o stabilnosti
Pozdrav.
Da,orthos opterecuje samo dva jezgra,ja sam ga koristio da bi video dali task manager uvek opteretiti prva dva jezgra ili varira izmedju njih,ali evo i za tebe prime95 test:

Jedino sto me zabrinjava jeste temperatura od 68 stepeni pored dve 12-ice koje prave strujanje vazduha,verovatno moj tx2 treba dobro ispolirati i promeniti cm silver za neku drugu pastu.

3.2GHZ i 4 jezgra,54 stepeni u loadu,za mene je ovo OK OC s obzirom na cenu i klasu ploce.

Poslednja izmena:
dobar ti je i taj clock od 3,6ghz...verovatno bi moglo jos malo bolje da boljim coolerom(thermalright 120extreme npr) ali ne treba siliti super si prosao
Pozdrav,odradio sam jos testova na 3.5GHZ,nisam smeo da idem vise posto mi je temperatura ionako bila prevelika u load-u,68stepeni.

A evo i testova:

super...ja sam burazeru namenio isto cm hyper tx2 ali sam stavio noctua-u cooler (jer ovan fabricki nije nikakav) i mnogo bolje temperature su

evo malko sam se i ja igrao sa x3-ojkom, otkljuchah ga ali kuca mashina :(
al nema veze, odlichno se ocuje

magichna 0851
magichna ga ma 790x ud4
magichni true black
i sve to na suho, bez grama paste :D

hvala ti na testovima...bas ti uleteo dobar primerak sto se oc-a tice

zemo, pametno ili ne, nema neke razlike sa i bez paste
kuler je lapovan, a cpu skoro savrsheno ravan, i reko' aj probam metal na metal :)

Mozes li probati Titan Fenrir (ili kako vec) vs True Black na overklokovanom Phenom [email protected] (ili X3 720BE)?
Ovaj Titan mi se cini odlicnom kupovinom, a nije ni mnogo skup...
Jesi probao 2 venta u push/pull?

Nazad
Vrh Dno