Šta je novo?

Phenom II 955 BE da li se isplati ?!?

seizmos

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
515
Ovako,planirao sam da s eupgradejujem pa da mi kaze neko ko je upucen u celu pricu vise od mene.

Dve ploce su mi u razmatranju
I ASUS M4a78T-E
II BIOSTAR TA 790GX3 A3+

A od procesora sam uzeo u razmatranje Phenom II 955 i Phenom II X3 720 oba u verzijama BE. E sad , pitanje koje me muci je da li ove ploce koje rade sigurno sa ovim procesorima u DDR3 modu na 1066 ili 1333 MHz hoce da rade i sa DDR2 modulima na 667?

I jos nesto , sobzirom da je razlika u ceni izmedju procesora oko 70e i mozda jace da li model 955 opravdava cenu u poredjenju sa 720 procesorom. Znam da je u pitanju jezgro vise ali .......:eyebrows:

Zamolio bih da prokomentarisete ploce kao i kombinacije ovoga kao i preporuku za module DDR3 ako DDr2 ne radi u ovom miksu kao sto vec gore pitah

Svako dobro , ziveli

Obe ploce su odlicne i radice ti procesori savrseno. Rade sigurno sa tim modulima, samo sto ne mozes da stavis ddr2 (posto nije kompatibilna sa ddr3 a ove ploce nemaju ddr2 slotove). Tako da pazi da se ne zeznes :)
Razlika u ceni je oko 50e. Naravno, tu je najbitnije pitanje - sta ces ti raditi sa tim procesorom i da li ti treba jezgro vise :)

Poslednja izmena:
Ovako,planirao sam da s eupgradejujem pa da mi kaze neko ko je upucen u celu pricu vise od mene.

Dve ploce su mi u razmatranju
I ASUS M4a78T-E
II BIOSTAR TA 790GX3 A3+

A od procesora sam uzeo u razmatranje Phenom II 955 i Phenom II X3 720 oba u verzijama BE. E sad , pitanje koje me muci je da li ove ploce koje rade sigurno sa ovim procesorima u DDR3 modu na 1066 ili 1333 MHz hoce da rade i sa DDR2 modulima na 667?

I jos nesto , sobzirom da je razlika u ceni izmedju procesora oko 70e i mozda jace da li model 955 opravdava cenu u poredjenju sa 720 procesorom. Znam da je u pitanju jezgro vise ali .......:eyebrows:

Zamolio bih da prokomentarisete ploce kao i kombinacije ovoga kao i preporuku za module DDR3 ako DDr2 ne radi u ovom miksu kao sto vec gore pitah

Svako dobro , ziveli

Ja sam uzeo GA 790XT i X3 720, pre neki dan. Ako se samo igraš 955-ica ti i nije preko potrebna, 720 ica se lepo klokuje, meni konkretno radi na oko 3.6GHz na vazduhu.
I kao što crossfire negde reče meni
"Za pocetak ostavi kao X3 i klokuj koliko moze, mada za te potrebe ti ne treba vise od 3.2GHz...
Kasnije kad igre "progledaju" tj. pocnu da koriste sva jezgra jednostavno otkljucas@X4 i napravio si uppgrade procesora (pod pretpostavkom da taj X3 720BE koji AKO kupis moze da se otkljuca)".

Inače, ja sa mog starog kompa iz potpisa i ovog novog i ne osećam neku razliku. Mislim rade igra brže, ali ta investicija me je koštala 240 evra. Da li vredi para....hm...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno