Šta je novo?

Phenom b60 tdp?

Stainless

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
319
Koliko iznosi tdp kada se otkljucaju sva 4 jezgra (phenom x2 560)? Vidim da cpu-z prikazuje 143w dok je fabricki phenom x4 960 95w, isto 3.3ghz?

Čisto sumljam da pokazuje tačnu (izmerenu) vrednost, za mog 965BE @4.2GHz i 1,52v pokazuje 123.9W a processor treba da bude 125W procesor. Sudeći po temperaturi procesora (CM212 evo nije mogao da ga ohladi) i naponske jedinice (dodao sam veliko, aktivno hlađenje) ako ne vuče jedno 150W, ne vuče ni jedan.

b60.JPG po ovome 143w hyper 212 ga hladi kao od sale na Asus m4a 890 gtd pro nece stabilno preko ovoga.

Čisto sumljam da pokazuje tačnu (izmerenu) vrednost, za mog 965BE @4.2GHz i 1,52v pokazuje 123.9W a processor treba da bude 125W procesor. Sudeći po temperaturi procesora (CM212 evo nije mogao da ga ohladi) i naponske jedinice (dodao sam veliko, aktivno hlađenje) ako ne vuče jedno 150W, ne vuče ni jedan.

Countmike koje su ti voltaze za nb,ht koliko god namunjim preko 3.7 nije stabilan nije da nisam zadovoljan otkljucan i kloknut na 3.7 verovatno mu je to limit.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 164445 po ovome 143w hyper 212 ga hladi kao od sale na Asus m4a 890 gtd pro nece stabilno preko ovoga.

Countmike koje su ti voltaze za nb,ht koliko god namunjim preko 3.7 nije stabilan nije da nisam zadovoljan otkljucan i kloknut na 3.7 verovatno mu je to limit.
Uz rizik da ispadne da smo Off u ovoj temi samo da odgovorim na ovo, NB ja na 1.14v a CPU-NB-Vid na +0.100v = 1.2v

Hw monitor pokazuje 125w. Meni je stock kuler pa sam ga setovao na 3.4ghz i 1.25v.
Malo mi je cudan ovaj podatak: Maximum operating temperature ? 55°C - 62°C jer meni i na 1.25v lagano ode na 50.

Untitled1.jpg

To sto pise 55-62c je limit za temperaturu jezgra, tebi iz nekog razloga ne ocitava temperature pojedinacnih jezgra nego samo package temperaturu.. Instaliraj AMD Overdrive i tamo gde pise thermal margine, tu ocitavas jos kolkiko imas lufta u zagravanju do kriticne temperature kad reaguje termalna zastita na procesoru.. Ako ti stvarno stabilno radi na 1.25v, to je odlicno, nista ga vise ne diraj, kupi eventualno neki jaci vazdusni kuler pa pokusaj jos malo veci klok da postignes...

Poslednja izmena:
Ok, jos nesto imam 2x8 hyperx blue, setovao sam je na 1600mhz, da li to skodi procesoru s obzirom da memorijski kontroler u njemu podrzava najvise 1333?

Koji je ok napon za ovaj deneb x4 na 3.8ghz? Meni prolazi kroz testove na 1.33v

Edit: ipak puca u aida stability jer napon varira pa padne na 1.296, je li to do ploce ili napajanja?

pre do ploce,ali jedino mozes biti siguran da probas na drugom napajanju,i to nekom kvalitetnom po mogucnosti.

To sto pise 55-62c je limit za temperaturu jezgra, tebi iz nekog razloga ne ocitava temperature pojedinacnih jezgra nego samo package temperaturu.. Instaliraj AMD Overdrive i tamo gde pise thermal margine, tu ocitavas jos kolkiko imas lufta u zagravanju do kriticne temperature kad reaguje termalna zastita na procesoru.. Ako ti stvarno stabilno radi na 1.25v, to je odlicno, nista ga vise ne diraj, kupi eventualno neki jaci vazdusni kuler pa pokusaj jos malo veci klok da postignes...

kad se otkljuca proc ne prikazuje temp jezgara samo package.

Na kraju sam morao da stavim u biosu 1.284 da tokom testa ne bi padao ispod 1.248 i stabilan je na 3.4ghz :/

Ploca ti ima veliki vdrop, zato ti toliko seta napon.

Nazad
Vrh Dno