Šta je novo?

Phenom 955 oc-"prvi" put??

Zanima me da li mroas da imas brzu memoriju da ispratis veci klok da li mzoe ddr2 ke da zavrse posao na 800 i 1066 ? Posto sam ja na njih nafurao 7750 nza 3.4 pa se pitam da le mi vrsiti posao na tim jachim phenomima? jer ne nameravam da prodajem plou i da kupujem ram trenutno nisam u mogucnosti ram mi je hiperX 2x1gb...

Ne moras.
Koliko vidim tvoja ploca je AM2+ (DDR II). Od jacih phenoma ti odgovaraju 920 i 940(ako mislis da menjas CPU).
Sasvim ti je dovoljna ta memorija koju imas.Ona te nece ogranicavati za oc procesora. DDR III i ne radi na tvojoj ploci.
Evo pogledaj dokle je klokovao procesor (Athlon X3 425) Prostreet sa DDR II memorijom.
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217419

Da i ja nešto priupitam, ne razumem se. Da li se u slučaju overklokovanja PII mora isključiti Cool'n'Quiet?

Da i ja nešto priupitam, ne razumem se. Da li se u slučaju overklokovanja PII mora isključiti Cool'n'Quiet?

Ne mora, ali je preporucljivo. Moze da izazove nagla usporenja u igrama i trzanje, a moguce su i nestabilnosti.

Ostaljate li vi CnQ da radi na svojim overklokovanim mašinama? Ipak po meni tišina i manja potrošnja vrede više od par stotina megaherca koji se u svakodnevnoj upotrebi i ne osete.

ja sam u sve amd masine koje sam nekom sastavio i clock-ovao ostavio pod CnQ i niko mi se do sada nije zalio

Vrh Dno