Šta je novo?

Phenom 2 X6 1055T benchmark

xper

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
320
Tes' tes'

Prilozi

• WNZqp.jpg
    WNZqp.jpg
    382.5 KB · Pregleda: 91
  • uKxz4.jpg
    uKxz4.jpg
    382.1 KB · Pregleda: 99
  • HwaU6.jpg
    HwaU6.jpg
    380.6 KB · Pregleda: 73
  • OIEMt.jpg
    OIEMt.jpg
    361.1 KB · Pregleda: 93
  • ud8Zb.jpg
    ud8Zb.jpg
    372.4 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena od urednika:
6 jezgra a trosi samo 95w, steta sto nije black edition.

Mislim da ce Zosma biti najinteresantniji AMD procesor u 2010, jos ako mogu da se otkljucaju i dodatna dva jezgra, perfect.

"Zosma" (45 nm, Quad-core)
Model Number Step. Freq. L2 Cache L3 Cache HT Multi 1 TDP Socket Release Date Part Number(s)
Phenom II X4 960T E0 3.3 GHz 4x 512 KB 6 MB 2.4 GHz 16.5x 95 W AM3 Q2 2010

Razvojna Shema AMD-a, lepo

Prilozi

• amd_analyst_day_2009_desktop_roadmap.png
    amd_analyst_day_2009_desktop_roadmap.png
    228.2 KB · Pregleda: 231
Poslednja izmena od urednika:
Lepo sto se AMD polako vraca u igru, skoro sam sklopio komp za prijatelja sa x4 955be procesorom i iznenadio sam se koliko lako podnosi i najteze zadatke.

Svaka cast AMD-u, Intel je toliko pokusavao da ih porazi i nisu uspeli. Kad pomislim na sve sto je Intel radio dodje mi da se p*s*r*m na moj E8400.:mad:

Bash me zanima da li ce novi quad corovi sa turbo boost tehnologijom iz Phenom II X4 900T serije
da se otkljucavaju u six core. A verovatno oce... :p

Jos jedna lepa vest iz AMD-a. Phenom II X6 bice AM2+ kompatibilni, tako da svi oni koji vec poseduju ploce sa datim podnozjem bice u mogucnosti da lagano izvrse update (ako im uopste bude i potrebno posto se bas i vec odavno odomacena 4 jezgra ne mogu uposliti, ali ko vrsi video obradu... :D ),tako da nece morati da menjaju plocu i memoriju :banana:. Video sam sad na sajtu Gigabyte-a da je izasao novi BIOS za moju GA-MA770-UD3 sa podrskom za nastupajuce X6 procesore... jupiiiiiiiii

Mene malo brine onih 1.428 V za procesor . Prilično visoko za default .

Verujem da je do ECS ploce, EliteGroup ploce su uglavnom jako lose tako da mislim da ni ova nije izuzetak.

Zanimljivo da je moj prvi kontakt sa Ecs-om bila neka ploča sa Via čipsetom za Athlona i problem da nikako nije htela da ostane na fsb 133 već se uvek vraćala na 100 Mhz-a .

Zanimljivo da je moj prvi kontakt sa Ecs-om bila neka ploča sa Via čipsetom za Athlona i problem da nikako nije htela da ostane na fsb 133 već se uvek vraćala na 100 Mhz-a .

Podpuno isti slucaj sam imao, a pritom mi je voltaza bila prevelika i nisam imao nikakvu opciju da je umanjim. Od tada se vise nisam usudio da kupim ESC.

Jos jedna lepa vest iz AMD-a. Phenom II X6 bice AM2+ kompatibilni, tako da svi oni koji vec poseduju ploce sa datim podnozjem bice u mogucnosti da lagano izvrse update (ako im uopste bude i potrebno posto se bas i vec odavno odomacena 4 jezgra ne mogu uposliti, ali ko vrsi video obradu... :D ),tako da nece morati da menjaju plocu i memoriju :banana:. Video sam sad na sajtu Gigabyte-a da je izasao novi BIOS za moju GA-MA770-UD3 sa podrskom za nastupajuce X6 procesore... jupiiiiiiiii

Stvarno lepa vest. To znaci da cu sigurno produziti druzenje sa dk 790gx, a bio sam ubedjen da cu morati da idem na 890 +ddr3. Cak sam mislio da prvo pazarim plocu i ram pa tek onda cpu. Lepo nema sta.

Ja sam napravio neku kombinaciju za 965C3 i 890 ploču. Ipak je možda bolje čekati x8, barem što se tiče nas sa boljim procesorima. Ipak, možda je trebalo dodati još malo L3 keša. Ako stvarno bude cena oko 200E, biće bruka :D

Poslednja izmena:
AMD je razbio sa cenama. Ovaj x6, čak i da bude lošiji od Intelovog, zbog od 200 evra kupiće ga svako makar zbog Hypea.

http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/1
http://www.tomshardware.co.uk/amd-phenom-ii-x6-1090t-890fx,review-31882.html

obratite paznju na testove od Crysis-a...
Lo and behold, even with the fastest single-GPU card you can buy, the Phenom II X6 doesn’t spring to life. Meanwhile, the overclocked Core i7 leaps forward by quite a bit. This is eerily reminiscent of a gaming piece I wrote back in 2008 comparing high-end AMD and Intel gaming rigs. All else equal, the Phenom X4 I was testing at the time was simply creamed by Core i7 in Crysis.

ispada da CPU ogranicava grafiku, bilo to Ati 5970 ili Nvidia 480, na nizim rezolucijama - gde se vise pita procesor... cak ima i test gde je X4 965 brzi od X6, a na drugom se vidi da nema razlike izmedju OC x6 i ne OC...

neki zakljucak na TomsHardware je da 100$ vise za 2 jezgra se ne isplati sem ako se ne bavite video montazom, renderingom i slicnim poslovima gde ta 2 jezgra ipak znace. slican zakljucak je i na Guru3D. svakako, za male pare dobija se sexy-core CPU u desktop masini :D

Pa dobro, ne isplati se, ali bih voleo da vidim neki GTA4 test npr, gde broj jezgra dolazi do izražaja.

Pa dobro, ne isplati se, ali bih voleo da vidim neki GTA4 test npr, gde broj jezgra dolazi do izražaja.

lolgta.png

http://diy.pconline.com.cn/cpu/reviews/1004/2096865_6.html

Poslednja izmena:
Sareni rezultati na sve strane, svaki test prica neku svoju pricu, negde potrosnja i manja u odnosu na X4, negde skoro ista kao na 980x, negde los skor u FC2 benchu, negde OK, na xbitlabu recimo ocajan skor u Dirt2, na ostalim testovima OK, slicno je i za x264...ne znas kome da verujes

Možda ipak treba sačekati novije verzije BIOS-a, pa onda pogledati rezultate.

@Bear
Koliki je takt pitanju na gornjoj slici? Def 2,8? Na kolikom su taktu bili ostali procesori?

Poslednja izmena:
1055T vs X4 955 vs i5 750 vs i7 920, 1055T je najbolji procesor, ko kompjuter koristi samo za igrice, odlicno ce proci i sa x2 550, mada nikad na odmet nije jaci proc :).

Pozdrav!

Po cemu si to molim te zakljucio?:)
Po ceni, performansama, perf/watt, power drain, total?
Posto ja jedino u ceni vidim da je x6 bolji.

Za igre nije nista bolji.... Jedino je dobar za render da se uzme u odnosu na PII X4...

@Thebear kada bi ti kupovao procesor, x4 955 oko 155-160 evra i x6 je 200 evra, koji bi ti uzeo ? Intel 1156 ili 1366 na kojima nema vise upgrade-a sta je izaslo izaslo je ili bi lepo otisao na AMD, inace ako bude mogao x4 960T (valjda je taj) da se otkljuca u neki x6 to ce biti veoma dobro :).

@alfaunits Sto se tice struje pogotovu kod nas to nije bitno, jer je struja veoma jeftina, eventualno ako nemas neko dobro napajanje to ti moze praviti problem :). Tako da samo gledaj performanse :).

Pozdrav!

@alfaunits Sto se tice struje pogotovu kod nas to nije bitno, jer je struja veoma jeftina, eventualno ako nemas neko dobro napajanje to ti moze praviti problem :).
Nemoj molim te, kad kazes da je nesto bolje mora ili u svemu da bude bolje ili da kazes u cemu je bolje ;) Ti si samo generalno rekao i onda se opekao ;)

Tako da samo gledaj performanse :).

To i gledam - i tu pored i7-920/930 x6 nema puno mesta.

Alfa kao da ubedjujes samog sebe da ne uzimas X6, ljubav prema Intelu je jaca od svega :d :p

Nazad
Vrh Dno