Ehh, evo me na tehnikom test wireless nalogu.
Dakle, uzeh grid 24db antenu, 7 metra cfd 200 i gorepomenutu karticu (mada nisam 100% siguran :d). Dakle, na kutiji od karte pise pheenet, ali je sa texas instruments chipom, mada i na chipu na kartici pise pheenet isto...
Prilikom instalacije utilityja i drajvera sa cd-a, nece da butuje :d, i utility nikako da proradi. Pre toga mi je u kompu bila neka karta sa realtek cipom pa sam mislio da je zbog njenih drajvera nesto ostalo, ali nikako nisam mogao da te ostatke izbacim iz windowsa, ni sa remove ni sa driver cleanerom, tako da sam uradio disable. Ali opet nista, cim upalim utility prsne winxp + sp2.
Izgleda da drajveri sa cd-a ne rade na winxp + sp2 mora da se skinu novi, a i to sam jedva nasao, jer sitnim slovima na donjoj strani pise model kartice, a po sred kartice pise samo 802.11g 54mbs PCI Card, bas lepo ime :d Mora da se stave ovi drajveri:
http://www.pheenet.com.tw/pheenet/driver_upload//dmu/HWL/HWL-PCIG_TI.exe
Ja sam inace blizu ap-a tehnikoma, na oko 300 metara, medjutim, malo me zaklanja gornji deo krosnje drveta, a i grid antenu sam ostavio unutra da gleda kroz prozor i nisam bas nisanio, evo nekih preliminarnih rezultata:
ping
www.tehnicom.yu
Kod:
Ping statistics for 62.193.128.167:
Packets: Sent = 900, Received = 900, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 1410ms, Average = 76ms
ping
www.google.com
Kod:
Ping statistics for 66.102.9.147:
Packets: Sent = 1165, Received = 1161, Lost = 4 (0% loss),
Minimum = 73ms, Maximum = 1951ms, Average = 163ms
i ping do gatewaya, valjda je ovo gateway :d
Kod:
Ping statistics for 62.193.139.65:
Packets: Sent = 1310, Received = 1309, Lost = 1 (0% loss),
Minimum = 5ms, Maximum = 1583ms, Average = 66ms
Kao sto se vidi, nema puno izgubljenih paketa, ali svaki deseti u proseku ode preko 1000

dok su ostali dobri...
Ono sto mi se ne svidja je to da su cvorista tehnikoma takodje povezana vazdusnim vezama, koliko sam video.
Dakle, karta radi, samo treba da se skinu novi drajveri sa sajta.