Šta je novo?

Pheenet wireless kartica...

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Nasao sam u Netiksovom cenovniku ponudu:

Wireless PCI LAN Adapter 11 / 54 Mb/s 802.11g - sa malom antenom od par dBi, RP-SMA(ž) konektor za eksternu antenu, Texas Instruments chip - uz odgovarajuću antenu i antenski kabl dobar klijent za bežično spajanje na Internet

Cena: 29,50 evra

Mislim da je prihvatljivo za te pare, a ni g standard nece da mi skodi ;) Je li neko probao ovu karticu i kakav je Texas Instruments chip?

Da li da uzmem ili da jurim D-Link wireless kartice?

Pozdrav!

I mene zanima ovo isto, s'tim da bih malo prosirio pitanje....
Da li TI wireless cip ima AP i scanning modove i kolika je izlazna snaga kartice?

poz.

Mogu samo da prenesem ono sto mi je moj wifi provajder rekao, a to je da karta radi vrlodobro u B modu kada je u pitanju externo umrezavalje.

Uzecu je ovih dana na test pa ce da vidimo. Kazu u netiksu da je u b modu ista kao pheenet...

Bad MF je napisao(la):
Uzecu je ovih dana na test pa ce da vidimo. Kazu u netiksu da je u b modu ista kao pheenet...

Ajde molim te proveri je, pa da vidim da li da je kupim!

Pozdrav!

WLAN kartica za AP

salac je napisao(la):
I mene zanima ovo isto, s'tim da bih malo prosirio pitanje....
Da li TI wireless cip ima AP i scanning modove i kolika je izlazna snaga kartice?

poz.

I mene :) Naime hteo bih da napravim AP u stanu ali sa PCI karticom pa ako neko zna da mi napise gde ima da se kupi neka jeftinija kartica s tom opcijom i sta bi trebalo od software-a? Da li je protok 802.11b u realnim uslovima dovoljan za gledanje dvx filma s jednog na drugom racunaru?

Hvala!!!

chiki je napisao(la):
I mene :) Naime hteo bih da napravim AP u stanu ali sa PCI karticom pa ako neko zna da mi napise gde ima da se kupi neka jeftinija kartica s tom opcijom i sta bi trebalo od software-a? Da li je protok 802.11b u realnim uslovima dovoljan za gledanje dvx filma s jednog na drugom racunaru?

Hvala!!!

Gigabyte WPKG kartica dolazi sa drajverima za win u kojima mozes da namjestis AP mod. Inace ovo je G karta tako da :smoke: Naravno moze da se gleda film, pod uslovom da imas iole solidniju vezu.

Bad MF je napisao(la):

I jesi li je testirao?

Pa vikend bre :) Sutra cu nadam se da uzmem konacno grid antenu pa cu postovati utiske...

ipedja je napisao(la):
Gigabyte WPKG kartica dolazi sa drajverima za win u kojima mozes da namjestis AP mod. Inace ovo je G karta tako da :smoke: Naravno moze da se gleda film, pod uslovom da imas iole solidniju vezu.

Nasao sam je na netu i krenuo u potragu po prodavnicama. Ako je neko ima kao polovnu ili zna gde ima da se kupi neka javi...

Uh, taj pheenet!

ipedja sto ne spomenu ljudima kako si se napatio sa tom karticom!

Inace od samog starta kartica je nesto zezala, kako drajveri tako i njen utility, isto se desavalo i sa novim drajverima i utility-jem. Npr. racunar se restartovao sam od sebe cak i posle deinstalacije drajvera i njegovog programa, pomagao je jedino reinstal XP-a. I bez utility-a veza je bila nestabilna, stalno je pucala, cesto nisam ni mogao da se nakacim na AP! AP radi na 802.11g !

Pa koju WS karticu mi preporucujete do max 30 evra? Pheenet kod druga radi super, ali nema nista bez utility-a. MSI i ASUS mi ne pada na pamet da uzimam, a za D-Link sam cuo da su skupe, ali dobre.

vmiro je napisao(la):
Uh, taj pheenet!

ipedja sto ne spomenu ljudima kako si se napatio sa tom karticom!

Inace od samog starta kartica je nesto zezala, kako drajveri tako i njen utility, isto se desavalo i sa novim drajverima i utility-jem. Npr. racunar se restartovao sam od sebe cak i posle deinstalacije drajvera i njegovog programa, pomagao je jedino reinstal XP-a. I bez utility-a veza je bila nestabilna, stalno je pucala, cesto nisam ni mogao da se nakacim na AP! AP radi na 802.11g !

Mrzilo me da kucam, al' kad si me vec prozv'o :d
Kartica ce raditi korektno ako instalirate na relativno cist sistem, odnosno ako prije nje niste testirali neke druge kartice. Takodje nakon deinstaliranja iste iz sistema nisam mogao da instaliram svoju karticu. Veza sa linksisom je kako ti rece losa, ali ne znaci da ce biti isto sa drugim AP-ovima. Sve u svemu ili je kartica djubre, ili ja (mi) nismo imali srece :S:

Na kraju, ako je neko hoce, eto imam ja pa se mozemo dogovoriti i da potencijalni kupac proba, pa ako mu odgovara :banana:

Topla preporuka za gigabyte WPEAG karticu (atheros chipset) ako ce se raditi u G standardu, jer kazu (nisam provjeravao) da je malo tanja sa B.

poz!

Ehh, evo me na tehnikom test wireless nalogu.

Dakle, uzeh grid 24db antenu, 7 metra cfd 200 i gorepomenutu karticu (mada nisam 100% siguran :d). Dakle, na kutiji od karte pise pheenet, ali je sa texas instruments chipom, mada i na chipu na kartici pise pheenet isto...

Prilikom instalacije utilityja i drajvera sa cd-a, nece da butuje :d, i utility nikako da proradi. Pre toga mi je u kompu bila neka karta sa realtek cipom pa sam mislio da je zbog njenih drajvera nesto ostalo, ali nikako nisam mogao da te ostatke izbacim iz windowsa, ni sa remove ni sa driver cleanerom, tako da sam uradio disable. Ali opet nista, cim upalim utility prsne winxp + sp2.

Izgleda da drajveri sa cd-a ne rade na winxp + sp2 mora da se skinu novi, a i to sam jedva nasao, jer sitnim slovima na donjoj strani pise model kartice, a po sred kartice pise samo 802.11g 54mbs PCI Card, bas lepo ime :d Mora da se stave ovi drajveri:
http://www.pheenet.com.tw/pheenet/driver_upload//dmu/HWL/HWL-PCIG_TI.exe

Ja sam inace blizu ap-a tehnikoma, na oko 300 metara, medjutim, malo me zaklanja gornji deo krosnje drveta, a i grid antenu sam ostavio unutra da gleda kroz prozor i nisam bas nisanio, evo nekih preliminarnih rezultata:

ping www.tehnicom.yu
Kod:
Ping statistics for 62.193.128.167:
    Packets: Sent = 900, Received = 900, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 6ms, Maximum = 1410ms, Average = 76ms

ping www.google.com
Kod:
Ping statistics for 66.102.9.147:
    Packets: Sent = 1165, Received = 1161, Lost = 4 (0% loss),
    Minimum = 73ms, Maximum = 1951ms, Average = 163ms

i ping do gatewaya, valjda je ovo gateway :d
Kod:
Ping statistics for 62.193.139.65:
    Packets: Sent = 1310, Received = 1309, Lost = 1 (0% loss),
    Minimum = 5ms, Maximum = 1583ms, Average = 66ms

Kao sto se vidi, nema puno izgubljenih paketa, ali svaki deseti u proseku ode preko 1000 :( dok su ostali dobri...

Ono sto mi se ne svidja je to da su cvorista tehnikoma takodje povezana vazdusnim vezama, koliko sam video.

Dakle, karta radi, samo treba da se skinu novi drajveri sa sajta.

Ja sam takođe imao dotičnu karticu iz Netiksa (na servisu je već mesec dana) i nisam uopšte bio zadovoljan sa njom, tako da sam kao prelaznu varijantu uzeo Asusovu-138Wl karticu i prezadovoljan sam njom. U pitanju je G standard, a AP provajdera je B, i sve radi odlično. Pheenet mi se redovno resetovao, tj diskonektovao i konetkovao, ma svašta, zezao me i najnoviji utility...........

Ljudi, poslao sam 6 mailova firmama koje prodaju gigabyte kod nas. Niko mi nije odgovorio :( Znaci da li neko zna gde moze da se kupi Gigabyte WPKG , Gigabyte GN-WPMG (proverio sam na netu, takodje ima mogucnost AP moda http://tw.giga-byte.com/Communication/Products/Products_Wireless_GN-WPMG.htm) i vidim iz pretposlednjeg posta da ASUS 138Wl ima istu opciju pa ako neko zna gde ona moze da se kupi? Takodje sam naisao na jednu, meni bar, odlicnu stvar a to je http://tw.giga-byte.com/Communication/Products/Product_BroadbandRouter_GN-BC01.htm, tj. kartica sa ADSL , 802.11g i ruterom. Verovatno nema da se kupi kod nas. Takodje ako je neko imao iskustva sa koriscenjem jeftinijih karitca u AP modu neka napise koji red...

Chiki

Ja mislim da je ova kartica uzeta isto u Netiksu, ali nisam siguran, posto sam je ja kupio od druga, koje je uzeo drugu, tacnije dobio.

Znaci shit je. Onda koju da uzmem (vasa preporuka)?

Ja koristim Gigabyte WPKG i kartica je odlicna. U vise softvera mi je iscitano da radi sa 100mw. Do skoro je prodavana u Imtelu ali vec neko vreme je nema ali ima drugih Gigabyte kartica jer su oni predstavnici za njih. Koliko sam video jedino je jedna firma iz NS prodaje ( zaboravih ime, nesto Albijus?!? ) Inace primetio sam da je ta kartica pocela da dolazi u paketu sa nekom besnom Gigabyte plocom sada.

Albicom ima dobar asortiman wireless opreme od raznih proizvodjaca pa mozes kod njih pogledati.

Na Albicomovom sajtu pise da vise ne drze maloprodaju !

Ali zato: fizička lica mogu kupiti proizvode iz našeg uvoznog programa kod Pixel Computers, Novi Sad, telefon 021/477-40-32 (ili 063/7700-647).

Sve sto ima u Albicom-ovom cjenovniku ima u Pixelu !

Evo ja sam danaso dobio tu istu karticu o kojoj se priča. Naime u mom prethodnom postu sam malo pogrešio. Ja sam naime imao stariju verziju (b standard). Pošto u NETIX-u nisu imali da mi zamene staru uzeo sam ovu. Ovih dana ću da vidim kako se ponaša.

Vrh Dno