Šta je novo?

Phanteks PH-TC14PE

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Shta mislite o ovom kuleru?

privukao mi je paznju jer dobija noktu-u d14 pri extremnom tdp-u i lepshi je od nje jedno 3x, plus dolazi u raznim bojama.
jedino su cena, dostupnost i malko jadnije kachenje minus.
reko' ne znam da li da ga dovlachim od preko.

http://www.youtube.com/watch?v=mR1kmhirI7Y

Zavisi od cene... Po ovome D14 je bolja, ne mnogo, u proseku 2-3 stepena, tako da mislim da samo cena moze da presudi da li je tako nesto isplativo ili ne :)

malo obrati paznju shta sam rekao.
bolji je od noktue u extremnim opterecenjima koji, iskreno, mene najvishe i zanimaju. pri low i medium oc-u, da se tako izrazim, slabiji je par stepeni.
skuplji je 5-10e
jeste da bih noktua sela lepo na ovu sabertooth shto posedujem trenutno, ali i dalje, braon boja...bljaaakkk.

Ne kapiram, tj sta je za tebe ekstremno opterecenje? Ako D14 drzi proc na 73 a on na 76, kako je bolji?

chitaj pazljivo i do kraja ;)
bolji je na poslednjem testu na 4.4ghz 2-3c.
extremno mislim na limitima za air hladnjake i max oc za 24/7

Imaš i Thermalright Silver Arrow a i neki Alpenfohn u toj klasi... Ako biraš lepotu Alpenhofn je najlepši, noctua je samo malo čudna ali je nekima i lepa, a da vredi te pare zbog buke tj tišine u to sam siguran. Uglavnom imaš veći izbor ali je kod naših prodavaca malo sužen za high end klasu kulera. Ako nabavljaš preko onda blago tebi imaš veći izbor.

Jel video onaj Zalman 12X. Prokletinja je lepša od burenceta piva, pusti te performanse :eyebrows: Može i on samo da nije mnogo skuplji.

Prvi link desno kad se otvori youtube sa gornjeg linka ;) snimio sam ga i ja, prelep

aj nemojte mi sa zalmanom trovati temu :d

ako prelomim i uzmem ga, ima da chuchne uz fractal design arc midi, ko dupe na noshu.

Sad sam detaljno procitao i skapirao jednu stvar, ti si bre rodjen za vodeno hladjenje.. Predpostavljam da te smara sto ti svaki cast nesto menjas, al naviknes se posle nekog vremena :p Samo pogledaj kako XSPC RS360 bezi svima 20C (a taj je nesto losiji od mog ~5C) i lepo pazaris to za ~170 evrica i uzivas :)

znam da jesam, ali sam i rodjen racionalan :d pa mi se bash i ne daje preko 100e minimum za iole normalno vodeno, koje sam btw i imao pre mozda godinu dana i to solidno skopljeno i za malo para, ali opet, toliko me je iritiralo postojanje creva, pumpe technosti i da bi se to sve lepo uklopilo, mora da bude grande kucishte, chiji takodjer, nisam ljubitelj i ne moze da mi stane u sto. preferiram kompaktnost i upotrebljivost.
mada poshto sam uzeo danas fractal design arc midi, u koji moze lagano da stane na vrhu neki 6cm dabl radijator, mozda u buducnosti se odluchim za tako neshto, mada svideo mi se onaj xspc, moram da priznam...videcemo, za sada i dalje sam za ovaj phanteks zagrejan

Pa bez neke dileme, on jeste gotivan, ne vidim sto ga ne bi uzeo ako ti se vec svidja. A stvarno jeste mnogo lepsi od D14...

Ovaj XSPC RS240 bi mu legao kao dupe na nosu, a imas i za nesto manje para EK 240 kit :)

fd-ca-arc-blcooling.jpg

Poslednja izmena:
otom potom, hteo sam eto chuti josh nechije mishljenje ili mozda neki info da ima negde da se kupi taj kuler.

ko zna shta ce izaci za koji mese dva, ali otom potom, voda je suepr, al ono eto...videcu, mozda i uzmem..

Pogledaj i Akasa Venom VooDoo. ;)

Nije voda za demiosa sigurno...Voda je za nekog ko stavi i ne dira dugo,samo dopunjuje sistem i cisti prasinu...ja sam puno redje menjao komponente kod mene,ali opet sam menja svremena na vreme i ubilo me to skidanje sistema,cak sam i posle jedno 10-tog skidanja uspeo da ubijem plocu,sva sreca bila pod garancijom..tako da voda sve pohvale,ali dalje iz mog sistema,osim neko vanjsko resenje... :)

nije ta klasa akasa :D al se rimujem video sam, ~45e je.

a za vodu eto, kapira me medolinos, to je super kad se smirim i napakujem komp da stoji makar 6 meseci tako.

Nije voda za demiosa sigurno...Voda je za nekog ko stavi i ne dira dugo,samo dopunjuje sistem i cisti prasinu...ja sam puno redje menjao komponente kod mene,ali opet sam menja svremena na vreme i ubilo me to skidanje sistema,cak sam i posle jedno 10-tog skidanja uspeo da ubijem plocu,sva sreca bila pod garancijom..tako da voda sve pohvale,ali dalje iz mog sistema,osim neko vanjsko resenje... :)

He, he, he znam kako je. Ove godine sam sigurno 4-5 puta rastavljao i sastavljao vodeno glat. Srećom sve je prošlo bez posledica :)

U većini situacija ni ne moraš da rastavljaš sistem, npr menjao sam ploču, proc i memoriju i to je prošlo bez problema. Odšrafiš WB i njega i grafu ti pridrži pomoćnik dok ti izvučeš ploču i ne ubaciš drugu sa već montiranim procom i memarom. Operacija od 5 min max.
Cena: dva Lava

Realno rastavljam ceo komplet samo kada hoću da ga čistim.

Nije vodeno toliki bauk kao što se čini. :)

vidi stvarno...izvini, my bad. mogu moderatori ovu da obrishu ili da ih spoje.

shto se tiche vode, ja chesto nemam pomocnika, a baba nije uvek raspolozena i trazi kesh unapred jer ne pije lava :D, plus se desi da ja mesechno promenim 4-5, a nekad i 10x platformu (testova radi) :D

nije ta klasa akasa :D al se rimujem video sam, ~45e je.

a za vodu eto, kapira me medolinos, to je super kad se smirim i napakujem komp da stoji makar 6 meseci tako.

Pa barem po testovima koje sam ja gledao, malo je bolja od pomenute Noctue, pritom znam da su im viper ventovi koji idu uz kuler prilicno dobri, ako ne i najbolji koji imaju u svojoj ponudi.
Pusti cenu, pogledaj testove malo. :D

vidi stvarno...izvini, my bad. mogu moderatori ovu da obrishu ili da ih spoje.

shto se tiche vode, ja chesto nemam pomocnika, a baba nije uvek raspolozena i trazi kesh unapred jer ne pije lava :D, plus se desi da ja mesechno promenim 4-5, a nekad i 10x platformu (testova radi) :D

:p

mozda uskoro i padne mini user review Phanteksa :p

razgrabljeno cobane :p

Vrh Dno