Šta je novo?

Phanteks PH-TC14PE AM4/5 Mounting Kit

• Začetnik teme Začetnik teme Ljanmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ljanmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Sound Blaster AE-5 Plus/MX5021/Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG OLED G5 55"
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White/G-SR 3 L
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nemam AM4/5 Mounting Kit za kuler iz naslova, support nema niti ce da ima(pisao im na rma, support mail, Discord i Insta). Ne mogu nigde da nadjem da kupim original tako da moram da improvizujem ako necu da ga bacim u kantu. Neki predlog sta da radim da namestim kuler na AM5 ? Da, izgubio sam i 2 bela plasticna distancera za koje nemam ideju kako da napravim 😕 Svaki predlog dobrodosao, unapred hvala za citanje i predloge 👋

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    149.7 KB · Pregleda: 27
  • 4.webp
    4.webp
    57.6 KB · Pregleda: 17
  • 2.webp
    2.webp
    30 KB · Pregleda: 14
  • 3.webp
    3.webp
    60.2 KB · Pregleda: 19
Vidi dal ima 3D model da je neko napravio, pa ištampaj to. Moguće da AM4 bracket odgovara i za AM5.

Ima, snasao sam se oko stampe - potrazicu detaljno. Hvala

Poslednja izmena:
Odstampan od ABS plastike - ispuna 99% , program nije dozvoljavao vise iz nekog razloga - cena 300,00 RSD-a. Koliko sam na brzinu pogledao ABS je najkvalitetnija plastika, trpi temperaturu preko 100C a topi se na 260C kada se radi sa njom u programu na 3D masini. Covek mi rekao da se svaka plastika vremenom posti i da hoce da se polomi. Sad taj deo trpi veliki pritisak pa razmisljam da li je trebalo da izaberem neku kvalitetniju plastiku za 3D stampu, postoje neke specijalne sa nekim vlaknima ali daleko skuplje tipa 4-5x - ne razumem se uopste u celu stvar ili je i ovo previse i zavrsava posao. Plasim se da ne pukne vremenom 😢

Ovo mi je bilo ok resenje sto sam na brzinu izguglao, kao najpopularniji Fagge mod za AM4 kacenje

https://www.printables.com/model/112706-phanteks-ph-tc14pe-am4-mounting/files

Poslao coveku u Kragujevcu fajl na WhatsApp i posle 2 sata prosetao sa kucetom po kacenje za AM5

1.webp2.webp3.webp

Mozda bolje da sam uzeo ona 2 bela fabricka distancera, napravio jos 2 ista(posto sam izgubio 2) na 3D stampi i kod strugara od metala napravio 2 plocice(@

d0minat0r mi predlozio)?​

Svako misljenje dobrodoslo, unapred zahvalan na vremenu citanja teme
1790979168230.webp

Drzace to nema sta da brines, nije to toliki pritisak i ne okrti to bas toliko i da okrti videces losije tempa pa ces napraviti novi ali nije to tako kilavo. Ja imam tako neke stvari za kacenje za tecni azot hladjenje i drzi sve. Ta plastika samo tebi omogucuju laksu montrazu ne nosi ona nista srafovi nose u teoriji posle srafljenja te plastike mogu da se izvade.

Koliko sam na brzinu pogledao ABS je najkvalitetnija plastika, trpi temperaturu preko 100C a topi se na 260C kada se radi sa njom u programu na 3D masini.
postoji ceo podforum pa možeš tamo više da saznaš da li si i koliko pogrešio u izboru materijala

Drzace to nema sta da brines, nije to toliki pritisak i ne okrti to bas toliko i da okrti videces losije tempa pa ces napraviti novi ali nije to tako kilavo. Ja imam tako neke stvari za kacenje za tecni azot hladjenje i drzi sve. Ta plastika samo tebi omogucuju laksu montrazu ne nosi ona nista srafovi nose u teoriji posle srafljenja te plastike mogu da se izvade.
Extra, sledece o cemu razmisljam jeste da lapujem bazu heatsinka i CPU 🙂 Misljenja i predlozi dobrodosli 👋

@momsab Hvala, pogledacu - nisam znao

Dobro resili smo problem, hvala Phanteksu na citanju mejlova i odgovorima svakako 🙂

1791209346125.webp

Nazad
Vrh Dno