Šta je novo?

PGP i the Bat! Kako?

• Začetnik teme Začetnik teme mambo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
Zanima me kako da ukljucim pgp u The Batu i kako posle da ja i drugar sifrujemo mailove tako da ih samo ja i on mozemo citati....

Razlog je taj sto admin voli da se *****ava ,,,,pa cita tudje mailove i to javno iznosi... e to ja necju....unapred hvala...

p.s. Bitna mi je procedura kako se ovo radi..znaci pod 1 uradi to i to pod 2...itd..itd. inache obojca imamo The Bat 3.0.1 pro verziju..

:wave:

mambo je napisao(la):
Zanima me kako da ukljucim pgp u The Batu i kako posle da ja i drugar sifrujemo mailove tako da ih samo ja i on mozemo citati....

Razlog je taj sto admin voli da se *****ava ,,,,pa cita tudje mailove i to javno iznosi... e to ja necju....unapred hvala...

p.s. Bitna mi je procedura kako se ovo radi..znaci pod 1 uradi to i to pod 2...itd..itd. inache obojca imamo The Bat 3.0.1 pro verziju..
Svako od vas treba da kreira svoj public/private key pair i da public deo pošalje onom drugom.

Tools/OpenPGP/OpenPGP KeyManager
Keys/New Key pa pratiš uputstva
Zatim selektuješ key koji si upravo kreirao, pa ideš Keys/Export, daš mu neko ime, recimo public.txt i kada te pita da li hoćeš da eksportuješ i private key kažeš ne.
Onda mu pošalješ taj fajl, a on uradi Keys/Import i selektuje taj ključ.

Naravno, istu proceduru odradi i on.

I to je to. Kada napišeš poruku, pre slanja izabereš Privacy/OpenPGP/Encrypt Entire Text
Kada primiš poruku, sa desne strane imaš dugme Decript/Verify sa kojim dekriptuješ poruku (moraš da uneseš passphrase koju si definisao pri kreiranju privatnog ključa).

Nazad
Vrh Dno