Šta je novo?

Peticija za RAW za KonicaMinoltu Z3

Heh, pa dal' je malo kasno sad za peticiju? Izasli su i Z5 i Z6 modeli, koliko znam isto bez podrske za RAW, zar nece pre za novije modele da izbace podrsku?

Skoro je izbacena podrska za RAW za Z2, iako su u tom trenutku bili aktuelni Z3 i Z5.
Nista te ne kosta da popunis peticiju, pa ako izbace RAW i za Z3 super, ako ne bar si pokusao.
Pored RAWa prica se i o jos nekim poboljsanjima, tako da ce sigurno biti nekih promena nabolje !!!

Pozdrav

Bolje popuni peticiju da vam svakom poshalju po bolju plastiku :D

RAW podrska za Z2 je izasla jos pre godinu dana. I to je bio nezvanicni hack. U samom firmveru je vec postojala ta opcija, samo je neki vestiji programer otvorio firmver u nekom hex editoru i omogucio je :D
Posle je bio problem kako otvoriti taj fajl i tu sam ja odigrao vaznu ulogu (ala sam skoroman :D ) tako sto sam kontaktirao nekoliko ljudi koji pisu programcice za konverziju (izmedju ostalih i Dave Coffin-a) RAW fajlova i poslao im par tih jos ne obradjenih "RAW" fajlova. Ispostavilo se je da Minolta Z2 ima gotovo identicnu strukturu tog "RAW" fajla kao i Nikon-i E2100 i E4300.
Cisto sumnjam da ce nesto biti od te peticije, al' ajde bicu drug i dacu svoj glas :)

Ovaj driver ne bi ostao ziv a da zlurado ne prokomentarise bilo koji moj post na bilo koju temu, pa cak i kada nije pomenuta njegova 'Metalna" uzdanica S5500, ili njegov 'Metalni" Rebel :D :D :D
Znam da sam rekao da necu vise da komentarisem drivera pa mu ovom prilikom poslednji put porucujem, da ako ima nesto licno da mi kaze ili da se "objasnimo" neka posalje PP da ne bi smarao ostale ucesnike u diskusiji sa svojim "problemima" :D :D :D

@Cooler

Znam da je software za Z2 hackovan, i da nije zvanicna verzija, i znam da se Z3 software razlikuje i da je slican software-u na A200 koji ima RAW pa se iz tog razloga i pise preticija. Ja sam jos pre par mesci kontaktirao KonicaMinoltu i oni su mi rekli da nema nista od RAWa za Z3, ali pritisak je cudo, i verujem ako se prikupi par hiljada potpisa, sigurno ce uraditi nesto po tom pitanju. U svakom slucaju ako imas Z3 nista te ne kosta da potpises peticiju, jer mozes samo da dobijes !!!
Btw. ako poznajes jos nekoga ko ima Z3, znas sta treba da uradis :D

Bartmane, kada budesh postavio pitanje sa nekim smislom, mozda i ne uletim sa *******cijom.

Ako ti toliko treba RAW, Z3 ti nije dovoljan aparat, a veruj mi, dovoljan ti je ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno