Šta je novo?

PES4 na tastaturi - problem!!

drincca83

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
319
Navikao sam da igram igre na tastaturi i imam problem sa PES4. Naime, kada hocu u isto vreme(sa loptom) brzo trcanje+ukoso cuje se pistanje iz kompa i igrac nastavlja pravo....tek kada ne drzim brzo trcanje onda hoce da ide ukoso.

mislim da blokira tastarura zato sto pritiskas tri tastera odjednom. probaj da bindujes brzo trcanje na neki drugi taster ili kupi joypad.

Da to se i meni desava al je u pitanju PES3 al to je isto i to je pocelo tek kad sam polomio moju prvobitnu tastaturu pa sam morao da predjem na alternativnu (neku budjavu).
Kad ocu da uradim nesto normalno sto sam radio na staroj na ovoj novoj nece npr. to da idem ukoso i brzo trcanje i tako to...
I druge igre se isto tako ponasaju,nece pa nece 🙂
Znaci ako si u mogucnosti predlazem ti da promenis tastaturu jer sam 90% siguran da je ona u pitanju.
poz :wave:

Mislim da nije tastatura u pitanju jer sam igrao na 3-4 razlicite tastature.

Isti problem i mene prati, ali me najvise ovo izludi kad sutiram iz kosa, pa drzim dole i desno i pokusavam da sutnem i nece. Ovo me proganja jos od FIFA-e i PES3.

To se recimo dogadja i kod naseg benchmarkovca Bojana, kad igramo kod njega PES4, moramo da zamenimo tastaturu, on ima Logitech-ovu neku crnu, i na njoj se to dogadja, medjutim kad zamenimo i stavimo neku A4tech onda je sve normalno... ne znam u cemu je fora.....

Problem je u tastaturi. To je toliko star problem da je to strasno.

Zbog toga, ja sam izmenjao i isprobao bar 15-ak dok nisam nabo neku koja hoce da radi kako treba. *Nijedan* Logitech ne radi kako valja (nece vise od 4 tastera), nece MS... nece ova, nece ona... slucajno sam naleteo na neku neuglednu DELL-ovu pre par godina, probao je - i ostao zapanjen!
Radi sa 9 (i slovima - DEVET!) tastera pritisnutih!!!! :zgran:

Neverovatno... PES, GTA, NBA... sta god, koja god da je igra u pitanju (a potrebno je potezati vise tastera), ova tastatura izvrsava ono sto je pritisnuto! Nema ne-reagovanja na komande... nema onog dosadnog pistanja iz speaker-a... samo radi.

Ruzna je ubi Boze, tvrdi su tasteri, imaju dugacak hod, nema multimedijalnih tastera... ali radi.

Recoba20 je napisao(la):
Isti problem i mene prati, ali me najvise ovo izludi kad sutiram iz kosa, pa drzim dole i desno i pokusavam da sutnem i nece.

Isto to i mene izludjuje
@Car ti si bas ubo tastaturu

E a da ne postoje slucajno neki sugavi drajveri koji resavaju problem?

drincca83 je napisao(la):
Isto to i mene izludjuje
@Car ti si bas ubo tastaturu
Da, pa... u*enjalo me! 😀

Mislim da to moze svaki DELL (probao sam jos jednu kod drugara, neka multimedijalna), isto nece da pisti i pored dosta pritisnutih tastera... pa ono, pojurite ih.
I nema pomoci od drajvera (kakvi drajveri za tastaturu?!?), problem je u doticnoj...

Neki od nas su isli i dalje:
Imam tastaturu A4 tech. Trazio sam i nasao kombnaciju koja ne proizvodi popularni "keybord jamming". To su tasteri:
Pravci (num tastatura):
gore: /
dole: num8
levo: num 7
desno: num 9

resto: u,i,o,j,k,l,alt.

Probajte deco! 😉

opusten je napisao(la):
Imam tastaturu A4 tech. Trazio sam i nasao kombnaciju koja ne proizvodi popularni "keybord jamming". To su tasteri:
Pravci (num tastatura):

Ne mogu da verujem... ali je ovo ladno uspelo, mogu sad da trcim ukoso s' loptom do mile volje 🙂 Hvala legendo
Inace tastatura je Chicony

imao sam i ja taj problem...tj. moji protivnici posto ja igram na dzojpedu...🙂

i nestali su posle instaliranja drivera za samu tastaturu...dali je do toga ne znam...ali problem je nestao...

opusten je napisao(la):
Pravci (num tastatura):

resto: u,i,o,j,k,l,alt.

Probajte deco! 😉
E da, ovo je drugo resenje. Svaka cast kako si se dosetio.
Malo je cimajuce (treba nabadati tastere, i provaliti "koji sa kojim 'oce" 🙂... ali moze da se napravi. Mislim, i logicno bi bilo da ne zapisti sa nekim tasterima rastrkanim na razlicitim stranama tastature... vec samo sa onim koji su blizu.

Ali, ako se neko navikao na koriscenje klasika tipa Y, X, C, V, B, N u odredjenim igrama, potom Space-a, Left Shift-a i Control-a, kao i numerickog dela (kao ja)... a pritom i sve to *u isto vreme* (kao ja! 😀)... samo druga tastatura pomaze 🙂

Sluzimo narodu.

Sada koristim, po meni jos bolju kombinaciju - home(up), end(down), delete(left), page down(right)...da ne mora ruka da bude preko ostalih tastera kao na num tastaturi.

Nazad
Vrh Dno