Šta je novo?

PES3 & AC97 problem

trooper74

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Zdravo svima!
Donedavno sam igrao PES3 uz problem koji je cesto pominjan na ovom forumu - pad framerate-a u odredjenim fazama igre. Menjao sam driver-e za graficku (R9000), skinuo Konamijev patch, menjao podesavanja, ali nije bilo pomoci dok nisam iskljucio integrisanu zvucnu - problematicni AC97. Sada igra radi fenomenalno, maksimalni detalji i rezolucija, ali mi je ipak malo krivo sto nemam zvuk. Da li neko ima ovakva iskustva, i da li je jedino resenje kupovina zasebne zvucne karte? Ako jeste, moze li neko da kaze koja bi mi sigurno resila problem (ne bih voleo da se istrcim i kupim bilo koju kartu, pa da onda i nju moram da disablujem...) Inace bi mi odgovarala neka 5.1 sa pristojnom cenom i performansama. Hvala!

ako si instalirao patch 1301 kako si uspeo da pokrenes igru jer meni trazi posle toga disk?

Treba ti no-cd crack za 1.3, ima ga oko 6 mb... inace, nikada se ne instalira samo 1.3 patch, nego samo 1.1, ili i 1.1 i 1.3 tim redosledom.

Sto se tice problema sa zvukom, najbolje je da pozajmis neku karticu od drugara, i proveris da li posebna kartica uopste resava problem.

padawan je napisao(la):
Treba ti no-cd crack za 1.3, ima ga oko 6 mb... inace, nikada se ne instalira samo 1.3 patch, nego samo 1.1, ili i 1.1 i 1.3 tim redosledom.

Brat ima gf4mx440 i pravi mu probleme. Slika treperi i igrica blokira. Kod mene na r9000pro radi bez problema i bez patch-a.
Ako sam te dobro razumeo pre nego sto instaliram 1.3 treba da instaliram 1.1?
Da li treba i no-cd crack za 1.1?
Pozdrav.

padawan je napisao(la):

Sto se tice problema sa zvukom, najbolje je da pozajmis neku karticu od drugara, i proveris da li posebna kartica uopste resava problem.

Koristim 1.3, ali probacu i 1.1. cim stignem, pa cemo da vidimo, tnx. :banana:
Sto se tice probe sa drugom kartom, naravno da sam se toga setio, ali mi tehnicki nije zgodno, tako da mi se cini da ta solucija otpada.

gde bre vi skidate te pacheve i da li postoji neki kji bi mogao da mi prepravi imena i grbove klubova?

>>Ako sam te dobro razumeo pre nego sto instaliram 1.3 treba da instaliram 1.1?<<

Tako kazu, mada sam ja patchovao direktno na 1.3 i nemam nikakvih problema.

>>Da li treba i no-cd crack za 1.1?<<

Ako hoces (iz nekog razloga) da koristis samo 1.1, onda treba, ako hoces da patchujes prvo na 1.1 pa zatim na 1.3, onda ti treba crack samo za 1.3. Inace, nikako ne mozes da patchujes crackovanu verziju ;)

>>gde bre vi skidate te pacheve i da li postoji neki kji bi mogao da mi prepravi imena i grbove klubova?<<

http://www.issworld.tk

registruj se i kopaj po forumu, ima svasta da se skida, naci ces linkove za patcheve, partizan-zvezda patch, editore, itd. Postoji milijardu patcheva koji ubacuju imena, dresove, stadione itd. za odredjenu ligu, a postoji i tzv. superpatch sa svim ligama i igracima koji je oko 50 mb, ili wendeta patch oko 200mb. Problem sa ovim patchevima je, pored toga sto su prilicno veliki za nase modeme, kako sam cuo, da ne rade sa konamijevim patchevima nego samo sa originalnom verzijom, sto bi recimo za mene bio problem zato sto mi je originalna verzija previse brza, a 1.3 patch resava taj problem.

trooper74 je napisao(la):
Zdravo svima!
Donedavno sam igrao PES3 uz problem koji je cesto pominjan na ovom forumu - pad framerate-a u odredjenim fazama igre. Menjao sam driver-e za graficku (R9000), skinuo Konamijev patch, menjao podesavanja, ali nije bilo pomoci dok nisam iskljucio integrisanu zvucnu - problematicni AC97. Sada igra radi fenomenalno, maksimalni detalji i rezolucija, ali mi je ipak malo krivo sto nemam zvuk. Da li neko ima ovakva iskustva, i da li je jedino resenje kupovina zasebne zvucne karte? Ako jeste, moze li neko da kaze koja bi mi sigurno resila problem (ne bih voleo da se istrcim i kupim bilo koju kartu, pa da onda i nju moram da disablujem...) Inace bi mi odgovarala neka 5.1 sa pristojnom cenom i performansama. Hvala!

A sto ne uzmes Live! 5.1 -prvo cene su od 15-20 eur,a razlika u zvuku u poredjenju sa AC 97 je k'o nebo i zemlja(mozes da podesavas Treble i Bass),ja sam je pre godinu i po slucajno probao i od tad ne mogu da je iscupam iz kompa.

URGH! je napisao(la):
A sto ne uzmes Live! 5.1 -prvo cene su od 15-20 eur,a razlika u zvuku u poredjenju sa AC 97 je k'o nebo i zemlja(mozes da podesavas Treble i Bass),ja sam je pre godinu i po slucajno probao i od tad ne mogu da je iscupam iz kompa.

Hvala ti na preporuci, razmislicu o tome, ako ne pomogne za PES, barem ce olaksati rad drugih igara (mnogi od vas sigurno znaju da ac97 pravi probleme u igri Mafia, na primer), a volim i muziku. Ako jos neko ima sta da kaze na ovu temu, izvolite (postove proveravam kad god imam vremena) Ukoliko se dobro secam, nakon pojavljivanja, Live! je patio od neodgovarajuce softverske podrske, da li tu sada sve stima? :guitar:

Poslednja izmena:
Live! je patio od neodgovarajuce softverske podrske

Live! je izashao pre nekih 5 godina shto ti u IT svjetu dodje kao nekih 50 godina. Tako da nemoj da brinesh za softversku podrshku.

Ja bih ti preporuchio da nabavish Audigy 2. Cijena mu je negdje oko 60€ i uz dobre zvuchnike npr. Creative Inspire T5400 zvuchi kao avion. :guitar:

Sutra bih trebao da nabavim PES 3 pa cu da javim kako radi na mom cely II 1200 MHz i Geforce 3 ti200. Isprobao sam demo ali pichi ko lud u full screen modu tj. drzi konstantno 85 fps. Patch nemoze da se primjeni na demo. U window modu radi kako treba ali nije to to.

Sa zvukom zasad nema nikakvih problema.

PS Nabavi dobar gamepad...recimo xbox-pc USB adapter i xbox gamepad S. Nema boljeg gamepada od tog.

A1200 je napisao(la):
Live! je izashao pre nekih 5 godina shto ti u IT svjetu dodje kao nekih 50 godina. Tako da nemoj da brinesh za softversku podrshku.

Ja bih ti preporuchio da nabavish Audigy 2. Cijena mu je negdje oko 60€ i uz dobre zvuchnike npr. Creative Inspire T5400 zvuchi kao avion. :guitar:

Sutra bih trebao da nabavim PES 3 pa cu da javim kako radi na mom cely II 1200 MHz i Geforce 3 ti200. Isprobao sam demo ali pichi ko lud u full screen modu tj. drzi konstantno 85 fps. Patch nemoze da se primjeni na demo. U window modu radi kako treba ali nije to to.

Sa zvukom zasad nema nikakvih problema.

PS Nabavi dobar gamepad...recimo xbox-pc USB adapter i xbox gamepad S. Nema boljeg gamepada od tog.

Ma, ja sam se presao :d, ta prica o podrsci je u stvari vazila za Audigy (nisam valjda opet pogresio :D ) Slobodno prijavi sve sto budes uocio, zanimljivo je cuti da ti demo radi dobro, s obzirom na to da ima onih koji tvrde da igra zahteva daleko jace konfiguracije. Po svoj prilici kod mene ipak dosta toga lezi u integrisanom zvuku...
Ako dodje do kupovine zvucne, najverovatnije ce to biti 5.1, a sto se tice joypada, imam logitech action pad i igram PES sa njim. Samo jedan analogni stick ima, ali prilicno dobro sluzi, igra cak podrzava istovremenu upotrebu d-pada (dakle, nema ili-ili...) Uzgred, posto su ti adapteri (xbox, ps2)? Neki su ovde preporucivali PS2 padove, bas za PES...

@trooper74:

Samo da znash kako sam se klao sa nekima ovde na forumu tvrdeci da kod mene COD, Splinter Cell, NBA Live 2004 itd. rade sasvim pristojno i to josh sa 2 x AA. :d Inache igre igram u iskljuchivo Windows 98SE. :beer:

PS2 gamepad je isto jako dobar ali preferiram microsoft produkte. Pomeni je xbox gamepad S najbolji koji se trenutno moze naci.

Neznam dali kod nas ima taj USB adapter, ja zivim u Shvedskoj i kupio sam ga za 10€ preko Interneta. Ovako izgleda i radi savrsheno:
http://www.lik-sang.com/info.php?category=163&products_id=2701&

Pozdrav! :wave:

Poslednja izmena:
Ma nema frke A1200, verujem da ih i ovde ima, mozda neko drugi zna koliko kostaju... U svakom slucaju, veliko PES-ovsko hvala, javi se kad probas igru ;)...

Upravo sam testirao igricu i odmah problemi :mad: :

Sad ne ubrzava tj. drzi 60 fps u full screen ALI usporava kad se dodje do kaznenog prostora. Instalirao sam direktno 1.3 original patch i deviance 1.3 noCD tako da nisam probao bez patcha. Nema veze u kojoj je rezoluciji uvjek usporava.

Hm.... :crash:

a1200, sad nazalost znas kako je meni... :wall:

Probao sam sve zivo,bez patcha, sa patchom 1.2\1.3, full screen\window mode, low details i nishta.... :mad:
Izgleda da igricu uopshte nisu NI POKUSHALI da prilagode PC-u. Katastrofa stvarno kako ih nije sramota. :smackbum:

Trazio sam po Internetu reshenje, i izgleda da nema veze koju konfiguraciju imash...slow down se nekima deshava i sa P4 2.8 GHz i ATI 9800pro.

Inache imam dvije original Konamijeve PC igre, Silent Hill 2 i Metal Gear Solid 2 (DVD). Silent Hill 2 radi bez problema dok MGS 2 isto zna da uspori (posebno na onom brodu na pochetku) ali je ipak mila majka u poredjenu sa PES 3.

Ako nekom radi sa Geforce 3 nek javi koji patch upotrebljava i koje detonare. Ja upotrebljevam creative detonator 44.04 i do sad nisam imao problema sa ostalim igrama.

Poslednja izmena:
iNCUBUs je napisao(la):
A da probate WE7 kao alternativu? Radi bolje.

Da li to znaci da se u WE7 ne manifestuju gorepomenuta usporenja? Ako ti nije problem, obrazlozi malo :type: , pa da znamo je li WE7 resenje, hvala. :wave:

Nekim ljudima je WE7 daleko bolje radio nego PES3 u svim patch varijantama.
Šta te košta da probaš? :)

iNCUBUs je napisao(la):
Nekim ljudima je WE7 daleko bolje radio nego PES3 u svim patch varijantama.
Šta te košta da probaš? :)

Da znas, i ne kosta mnogo :-devil-: (zbog svima poznatih pravila, necemo previse na tu temu), pa sam juce to i uradio. Pokazalo se da u low details modu radi bolje nego patchovani PES (ne i u ostala dva), ali to mene nije zadovoljilo, pa sam krenuo da tweakujem graficku, uz zvuk, maksimalne detalje i rezoluciju u samom WE7... :eyebrows:
Kad, eto iznenadjenja - podesim ja na optimal settings u radeon control panelu, posle cega, naravno, dobijem veoma usporen gameplay, ali bez pomenutih mestimicnih usporenja. Posle toga, u igri ukljucim double game speed, i rezultat je bilo nesto vrlo igrivo :cigar: , daleko najbolje do tada...
Takodje su pomogle korekcije vsynca, nivoa mipmapa i tekstura, jedino me cudi sto mi je fraps posle pokazivao isti frame rate, bilo da je brzina normal ili double.
To, medjutim, nije bitno - vazno je da se igra moze igrati u punom sjaju, neka ovo proba ko zeli, mozda mu pomogne, ali garancija nema, jer ocigledno i od konfiguracije zavisi dosta toga.
:wave:

@trooper:

Evo i meni je napokon proradila demo :d verzija we7i. Stvarno VELIKA razlika kad se poredi sa PES 3...nevjerovatno :banana: ....da nisu neki STUDENTI koji su radili preko ljeta u Konamiju pravili PC verziju PES 3 :bottle: :party: :guitar:

Elem, we7i sam instalirao u win xp pro i radi odlichno u 800 x 600 sa medium detaljima. Uz pomoc frapsa sam uochio da nekad malo uspori u shesnestercu na nekih 53-58 fps:a ali neprimecuje se malte ne....mozda tako treba da bude ?

Inach drzi konstantno 60 fps-a tj 59-60. :angel: :beer:

A1200 je napisao(la):
...Elem, we7i sam instalirao u win xp pro i radi odlichno u 800 x 600 sa medium detaljima. Uz pomoc frapsa sam uochio da nekad malo uspori u shesnestercu na nekih 53-58 fps:a ali neprimecuje se malte ne....mozda tako treba da bude ?

Inach drzi konstantno 60 fps-a tj 59-60. :angel: :beer:

Ima neceg u tom Xp-ju... :D Probao sam sinoc full verziju WE7 u Xp pro (do tada samo u WinMe, koji mi sluzi za igre), i bez dodatnih podesavanja radi fenomenalno, ocigledno igra i nije optimizovana za starije OS, sto je verovatno normalno, mada ne uvek i prakticno...

Hajde da kazem da je to reseno, sad jedino ne znam kako da iz PES-a importujem svoja "dostignuca" (reprize i poene) u WE, probao sam kopiranjem i preimenovanjem, cini se da nece ici... :wall:

Imam usporenja na WE 7 kao i na PES 3,medjutim kada stavim low detalje radi ubrzano game speed,sta da radim.
imam tb 1000,gf 440,384 rama.

Ja mislim da ti je do grafichke, mx 440 nema pixel i vertex shadere.

Ja bi ti preporuchio ATI 9600xt ili FX5900XT. Mada i procesor ti nije najbrzi tako da ne znam da li bi bilo vajde. Najbolje bi ti bilo da nabavish jedan nov ili polovni ti4200.

Ili da ti prodam moj fantastichni Geforce 3 ti200. :d

Nazad
Vrh Dno