Šta je novo?

PES 2011

Boris je konacno pogodio sustinu PES vs FIFA.
Upravo je i moj drug zakljucio isto kada je par dana igrao FIFU kod mene.
PES ce igrati onaj ko zeli uzbudjenje zanimljive partije protiv druga na brzaka, onaj ko ne zeli
da razmislja previse da se bakce sa skalama, sa naprednim akcijama itd.
Covek hoce lepo da opali po golu iz bilo koje situacije i da kaze WOW kakav sut.

Zato i sluze arkade kao sto je PES. To je kao da poredis NFS i LFS/GT. Neko ce vise voleti npr ja da opalim po gasu i ne razmisljam ni o cemu jer nisam vozac niti se lozim na to. odvozam par krutova bez da razmisljam koje gume auto ima, koji je pritisak u njima i milion ostalih gluposti (imho). Tako i za neke kao sto je Boris FIFA nije, previse tu ima da se razmislja i nauci. A PES sednes iks iks kocka kocka :)

Ma ne, ovo je sigurno još jedan EA plaćenik :)

Zato i sluze arkade kao sto je PES. To je kao da poredis NFS i LFS/GT. Neko ce vise voleti npr ja da opalim po gasu i ne razmisljam ni o cemu jer nisam vozac niti se lozim na to. odvozam par krutova bez da razmisljam koje gume auto ima, koji je pritisak u njima i milion ostalih gluposti (imho). Tako i za neke kao sto je Boris FIFA nije, previse tu ima da se razmislja i nauci. A PES sednes iks iks kocka kocka :)

Pa po ovome bi samo zakljucio da ja zelim simulaciju i od fudbala, jer generalno volim simulacije i realnije igre, kako si onda na kraju dosao do toga da je FIFA realnija :)
Ne vredi stvarno, bezveze ja nesto pisem... nema nikakvog efekta izgleda. Ne ukljucujete se u diskusiju u ozbiljnoj meri i ne razmisljate o stvarima koje napisete i koje su napisane.

Pa ko je lud da trosi vreme na tebe? Vladimir je pokusavao da ti objasni 1000 puta ali ti ocito neke stvari ne shvatas. Zato ne znam sto se cudis da neko zeli da trosi karaktere na tebe.

Pa ko je lud da trosi vreme na tebe? Vladimir je pokusavao da ti objasni 1000 puta ali ti ocito neke stvari ne shvatas. Zato ne znam sto se cudis da neko zeli da trosi karaktere na tebe.

I to sto kazes..

simulacije i teznju ka realnijim igrama ima smisla forsirati samo u voznjama :D

A ne ne decko.. :) Ima smisla forsirati pokrete i ponasanje tebe, kao igraca, samo u voznjama, jer samo tu i moze..

da li neko zna u kom lobiju se okupljaju ljudi sa ovih prostora ex-yu? ima li uopste nekih organizovanih okupljanja? hvala

da li neko zna u kom lobiju se okupljaju ljudi sa ovih prostora ex-yu? ima li uopste nekih organizovanih okupljanja? hvala

Mislis na PS3 verziju? Napravicu ja Community sutra (ako jbno dobijem igru konacno), kao prosle godine, okacicu naziv ovde, verovatno ce biti "Serbian Community" ili tako nesto. Communiity je mesto gde mozes da vidis koji su sve mecevi odigravali unutar, ko ima najvise pobeda, golova itd.. mislim da je najzgodnije mesto za skupljanje nasih ljudi.. ne moras da ih trazis po lobbyjima.

Mislis na PS3 verziju? Napravicu ja Community sutra (ako jbno dobijem igru konacno), kao prosle godine, okacicu naziv ovde, verovatno ce biti "Serbian Community" ili tako nesto. Communiity je mesto gde mozes da vidis koji su sve mecevi odigravali unutar, ko ima najvise pobeda, golova itd.. mislim da je najzgodnije mesto za skupljanje nasih ljudi.. ne moras da ih trazis po lobbyjima.

Ocekujem onda od tebe uskoro informacije sto se online igranja tice...

Ako je na nivou 2010, onda dzaba sve!

Novi Konami video
[YOUTUBE]FnlQ82MSNfk[/YOUTUBE]

Evo, pošto sam konačno probao i novi PES2011, mogu samo da konstatujem da je VS test FIFE i PES-a na Benchu maksimalno realno prikazao odnos između ovih igara. Cele godine sam igrao PES 2010, pred svetsko prvenstvo krenuo sa FIFA WC 2010, a zatim i na FIFA 2011. Zadnja tri dana igram PES2011. Znači, oba nova fudbala su znatno bolja nego predhodna izdanja istih, a posebno od mog mezimčeta PES2010. Međutim, novi PES je ono što sam čekao. FIFA je bolja u svemu, grafici, zvuku i ostalim tehnikalijama. O licencama da ne pričam (hvata me tuga kad vidim kako tu stoji PES). Ali globalno - PES je igriviji. Džaba je kod FIFA i dobra grafika i zilion licenciranih timova i igrača kad nema normalan gameplay. U toku utakmice je rame uz rame sa PES, možda čak i za nijansu bolji. Ali kad su u pitanju golovi FIFA je živa tuga. Toliko žalosno, sporo i mrtvo izgledaju da je to strašno. U PES kad postigneš gol, to se oseti. Uzbuđenje sa ekrana se prenese na nas igrače. Tek u društvu PES blista u odnosu na FIFA serijal. Inače, meni nije jasno da tvorci FIFA serijala nisu mogli atraktivnije da urade postizanje golova. Druga zamerka za FIFA je izgled igrača koji izgledaju kao atletičari. Mršavi, nikakvi. U PES se vide mišići, igrači više podsećaju fizički na fudbalere. Inače, pošto u igraonici imam par zagriženih fudbalera, samo jedan ne deli mišljenje sa ostalima i tvrdi da FIFA ima bolji gameplay. Ostalih 20-tak preferiraju PES:)

Igrao si PES 2010 godinu dana, kuku lele :cigar:

Ali dobro barem 2011 liči na nešto, tako da ove godine nećeš morati da se podvrgneš takvom mazohizmu :D

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde mogu da promenim match time u PES-u. Nigde ne vidim opciju

Imas opciju general settings skroz desno u onom delu gde se biraju stadioni, drsovi itd

Odigrao 3 partije full verzije.. kao da je maalo bolja grafika i anti-aliasing. Primetio sam onu animaciju koju je Maremas kacio.. stvarno je ogavna, ali je dobra ideja, jer se namestaju igraci tako na loptu nekad.. samo sto to mora dosta lepse da izgleda. Oseca se neka razlika u odnosu na demo, ne mogu bas da provalim gde, mozda u odbrani najvise..
Veceras stavljam OF i DLC (inace kao sto sam ocekivao, nisu ubacili nove timove, vec su postojeci ubaceni u CL mod i stavljeni su im CL logoi na dresove :) ).
Ako ima zainteresovanih da i ovde okacim, uradio sam navijacke pesme za sve timove u Ligi Sampiona kao i za jos neke i par reprezentacija, sa blagim prelazima na pocetku i kraju i sa ubacenom tisinom od 40 sekundi (mada cu verovatno to produziti na 50, ili 60), dosta bolje zvuci nego kad idu jedna za drugom...

12. je, jel stigao update? jel stigao partizan?

Ne citas :) Update je ubacio timove koji su vec u igri, u mod Lige Sampiona, dakle nisu dodali nove timove sada, mada se ocekuje jos jedan DLC ovih dana, mozda u tom bude..

@ Markodj

Nisam stigao, morao sam na sljaku.. javljam cim budem odigrao koju..

Evo, pošto sam konačno probao i novi PES2011, mogu samo da konstatujem da je VS test FIFE i PES-a na Benchu maksimalno realno prikazao odnos između ovih igara. Cele godine sam igrao PES 2010, pred svetsko prvenstvo krenuo sa FIFA WC 2010, a zatim i na FIFA 2011. Zadnja tri dana igram PES2011. Znači, oba nova fudbala su znatno bolja nego predhodna izdanja istih, a posebno od mog mezimčeta PES2010. Međutim, novi PES je ono što sam čekao. FIFA je bolja u svemu, grafici, zvuku i ostalim tehnikalijama. O licencama da ne pričam (hvata me tuga kad vidim kako tu stoji PES). Ali globalno - PES je igriviji. Džaba je kod FIFA i dobra grafika i zilion licenciranih timova i igrača kad nema normalan gameplay. U toku utakmice je rame uz rame sa PES, možda čak i za nijansu bolji. Ali kad su u pitanju golovi FIFA je živa tuga. Toliko žalosno, sporo i mrtvo izgledaju da je to strašno. U PES kad postigneš gol, to se oseti. Uzbuđenje sa ekrana se prenese na nas igrače. Tek u društvu PES blista u odnosu na FIFA serijal. Inače, meni nije jasno da tvorci FIFA serijala nisu mogli atraktivnije da urade postizanje golova. Druga zamerka za FIFA je izgled igrača koji izgledaju kao atletičari. Mršavi, nikakvi. U PES se vide mišići, igrači više podsećaju fizički na fudbalere. Inače, pošto u igraonici imam par zagriženih fudbalera, samo jedan ne deli mišljenje sa ostalima i tvrdi da FIFA ima bolji gameplay. Ostalih 20-tak preferiraju PES:)

Ja ne znam sta si ti igrao ako ti je grafika bolja u fifu

Vala bas. Bar se na prvi pogled vidi da je PES grafika dva koplja iznad FIFE.

Barem u necemu da bude a.. ;)

Nego, moja prva kolekcija pesama je gotova, pa ko zeli moze se posluziti.
Sadrzi sve timove iz grupne faze Lige Sampiona kao i Atletico Madrid, Liverpol, Juventus, Zvezdu, Spaniju, Englesku, Italiju i Nemacku.

DOWNLOAD

Poslednja izmena:
Pa naravno da ima u PESu stvari koje su bolje resene. Npr sutevi sa distance mi se vise svidjaju. Iako igracu lupaju po lopti kako ko stigne i iz svih mogucih pozicija oseca se neka jacina udarca. U FIFI mi sutevi sa distance deluju mlako i vecinom se svodi na golove iz uigranih akcija, driblinga ili finese. Tih finesa sam se nagledao i vise mi je muka od njih :)

Odigrao 4 partije Online.. za sada losije nego 2010, u sve 4 je bilo kasnjenja komandi i blagih usporenja, za sad sam razocaran.
A generalno sto se tice full verzije sad je i mene uhvatilo ono stanje u kom mi je demo bio neuporedivo bolji..

Tako si i ja osecam, po meni je demo bio extra ne znam zasto su ga zasr..li?!

Demo je bio najbolji PES ikada a sto se online tice, katastrofa je kad se igra sa strancima, ja samo mogu da igram 1vs1 quick match zbog raspalog rutera pa sam primoran, a za 12 uktamica sto sam odigrao ni jedna nije bila a da nisam imao problema. Sramota za konami da ne ume da sredi online kod!

A evo kakvu vezu imam, 4Mbit ADSL, ping ka Mancesteru!

Poslednja izmena:
I kako onda ozbiljno shvatiti Konami?!

Ne mogu da sudim o gameplay-u posto nemam novi PES, demo je zaista bio obecavajuc... Ali da jedna ozbiljna kompanija koja pravi igre za siroke narodne mase, ne moze bolje da odradi jedan segment igre tj online opciju!

Ako izuzmemo da nemaju licence za vecinu klubova, sto moze da se svari nekako s obzirom da izlaze OF-vi... Ali da u ovo vreme kada se neke igre dobro prodaju bas zbog online MP ili se prave zbog online igranja(npr. MAG) oni ne mogu to da odrade kako treba...i to vec 2-3 godine unazad, sramota zaista!

Slazem se, nema nikakvog opravdanja za to.

Neka bude flame iako mi to uopšte nije namera, ali ja sam na to odavno navikao kad je KONAMI u pitanju... Nikad, pa čak ni u PES6 periodu online nije bio idealan, nego si imao jedno poluvreme na svoj host, drugo na protivnikov pa se to nekako kompenzovalo...

Nazad
Vrh Dno