Šta je novo?

PES 2011

@Sony

Ne govorimo istim jezikom nazalost, tj pokusavam da te razumem. Sta znaci koji deo tvog posta nije tacan ? Ja ne razumem sta to znachi ?

"Ako si dao samo dva gola u novom PES-u posle 24h nesto definitivno nije u redu sa igrom, to je nevidjen learning curve cak i ako nikad u zivotu nisu upalio PES"

Ovo mi je zvuchalo u najmanju ruku chudno jer sam igrao tj palio PES mnogo puta do sada, ali ova igra jednostavno nema nikakve veze sa tim igrama !?

Ja nemam probleme sa FIFA-inim demoom. Meni je ok samo po xy put kazhem, nije mi izazovno da lakshe dajem golove, da se krecem i dobacujem. Kako bih ti rekao PES je u ovom momentu mozhda dobra koska koju glodjem tj provaljujem kako se igra, dok mi je sa FIFA-om to omogucjeno OUT OF BOX. I tu sada mogu da kazem da li mi se dopada to to i to ili ne. Ja nigde nisam razumeo da imam problema : )

Na kraju krajeva meni ovo sve treba da izgleda kao zabava a ne neshto o chemu cju da lupam glavu "ko je shta rekao" i da isteram "svoje do kraja".

Svi cemo da se lepo igramo sa svojim drugarima i to je to. Mislim da je ovo internet pravdovanje nekako so 2000 i da nemam bash neke koristi od njega :d

Podvlachim, kada budem igrao FIFA-u bicju spreman na totalnu sprdnju i zezanje i odlichnu zabavu, a kada budem igrao novi PES11 sa ortacima tu cje ipak postojati rivalitet jer cje neko pre a neko kasnije skapirati kako se rade odredjeni trikovi i zadavati nam muke. Mogucje je da je to u sushtini moj problem. Malopre me bash pitao jedan drugar " U cemu je drazh igre ako sa 5 metara ne mozhesh da dash gol golmanu u PES-u", ja sam mu samo rekao " Pa poenta care je da ZNASH da ga dash a ne prosto - da ga dash"

haha

koliko ovo sve retardirano zvuchi.. ne mozhe da se opishe...glup sam...

Neka ga. Dosta mi je vise propagande koju je razvio profesor Wladeemeryjus. Ionako ce i on sam za koji dan da siluje ovu i temu u sobi iznad.

Mene samo zanima prica o igri, poredjenja ne jer poredjenja izmedju ovoga i onoga ne moze biti.
Posted via Mobile Device

Da li se to meni cini ili su dodavanja DOSTA preciznija ako se taster samo kratko pritisne?
U prvi par utakmica sam imao problema sa dodavanjima, dok nisam skontao da samo treba kratko pritiskati dugme za dodavanje.

Ne razumem sta zelis da kazes. Postoji skala jacine dodavanja, ako dodajes coveku koji je blizu logicno je da ce kratki pas (tapnuto dugme) biti precizniji od dugackog pasa. Ne utice samo to na uspesnost pasa, cini mi se da kvalitet tvog prijema utice takodje. Los prijem i umor cesto rezultuju nepreciznim pasom iako si ti na dzojpedu odrodio dobar pravac i jacinu.
Posted via Mobile Device

Ma ne samo to, kratak pritisak je dovoljno jak da se lopta posalje do igraca koji je udaljen 5-10 metara.

Pa dobro, to su verovatno uradili da ljudi ne bi dodavali metar dva ispred sebe i na taj nacin gubili loptu.
Cini mi se da tvoja prica ima za cilj da pokaze kako je dodavanje kao ranije i da je skala sarena laza :)
Tebi mora da se nije dogodilo da dodas iza coveka koji stoji iako si lepo odredio i pravac i jacinu?
Posted via Mobile Device

Ma jok, skala je bitna kada se lopta salje dalje, kao sto su i ocene bitne.
Ali dodavanje igracu koji nije jako daleko nije (mnogo) drugacije nego ranije, ako koristis kratak pritisak.

Pa zasto bi bilo. Promenili su toliko toga da bi drasticno menjanje kratkog pasa mnoge odvratilo od daljeg igranja.

Mnoge stare taktike vise ne pale. Wlad nece vise moci da igra presing 90 min protiv Borisa jer u fudbalu imas samo 3 izmene :)

Krilni igrac nece pretrcati teren dvaes puta i namestiti 20 golova je half jaci u DUELU!
Posted via Mobile Device

Ja nemam probleme sa FIFA-inim demoom. Meni je ok samo po xy put kazhem, nije mi izazovno da lakshe dajem golove, da se krecem i dobacujem.

Pa pazi, kao što sam rekao u podforumu gore, FIFA-in demo je podešen na amater, tako da ne možeš na osnovu toga da procenjuješ neku igru, kada već igraš protiv CPU-a.

A relano nema smisla pominajti FIFA-in demo za PC u ovom podforumu, kad nije ista igra u pitanju kao fifa 11 za konzole.

P.S. Nisam hteo da zagađujem temu, pošto se PES vratio :)

Pa najbolje da jos i dodavanje dugacko 3m treba da predstavlja problem :)

Pa da, pas od 3-10 metara bi trebao da se izvodi sa X+R3, pa dva puta cimnes krug... :) ovako je stvarno mnogo lako, bas je arkadno.. :d

Vi ljudi stvarno ne kapirate da se mora bas pazljivo hodati izmedju realnosti i igrivosti? Samo malo je dovoljno da predjes tu granicu i da ubijes igrivost.. u ovakvom tipu igre. Ali dobro, bitno je da se nesto ke*ja..

Sto se mene tiche, engineered for freedom, nisu lagali! :) Strasne akcije mogu da se prave, znaci pas igra je savrsena! Totalno je drugacije od bilo kog fudbala koji sam igrao, ne mogu da lazem da mi nije cudno, od kamere, preko odbrane, koju ne znam kako da igram.. Jos uvek se koristim proverenim metodama uklizavanja i X-a, koji ne deluje bas uvek... Ne ide mi ono zadrzavanje igre i ostale fore.
Animacije su prelepe, vecinom... jos uvek nije to savrseno, ali mogu da zamislim u sledecoj verziji kad su ovoj ovoliki pomak napravili.. neki pasevi izgledaju cudno, kao i sutevi..
Kad sam kod suteva... nisam pametan, jos uvek je rano, nisam ni 10 partija odigrao da dam sud o tome. Po komentarima na svim forumima vidim da se svi iscudjavaju u pocetku, ali kad vidis kad smes da sutiras onda postane normalno... nadam se. Bilo je nekih balonjara za kojima nije bilo potrebe... ili sam ja previse naviknut na stare pes-ove, a i verujem da ova nova kamera doprinosi tome da neki sutevi cudno izgledaju..
E da, zaista sam pokusao na pecurke da igram, ali ne vredi.. nije meni cudno da igram na pecurke, pa svaku drugu igru igram bez problema, jednostavno nemam kontrolu nad igracima, cudno mi zalamaju telom, i realno, ne vidim nikakvu korist zaista.. I preko D-pada mogu super da se krecem i dobacujem jer je ovaj na Sixaxisu analogan...
Kamera je fensi, ali ne znam koliko je dobra na duze staze.. i sto je najgore, nece ni biti one klasicne Wide kamere.
Ali definitivno, it's back biatchess!! :)

Poslednja izmena:
Vi ljudi stvarno ne kapirate da se mora bas pazljivo hodati izmedju realnosti i igrivosti? Samo malo je dovoljno da predjes tu granicu i da ubijes igrivost.. u ovakvom tipu igre. Ali dobro, bitno je da se nesto ke*ja..

To je tacno kao Top Spin 3 i Virtua Tennis 3,ali to ne znaci da je realnost u igri losa.Sve je ukus.:)

Pa najbolje da jos i dodavanje dugacko 3m treba da predstavlja problem :)

Pa da, pas od 3-10 metara bi trebao da se izvodi sa X+R3, pa dva puta cimnes krug... :) ovako je stvarno mnogo lako, bas je arkadno.. :d

Smanjite pljuvanje, nigde nisam rekao da bi dodavanja trebalo da budu neprecizna, vec da su meni u prvih par utakmica zadavala velike probleme.
Znam da je ovo forum i da je kasno/rano, ali ne volim kada mi neko u usta stavlja reci koje nisam izgovorio/napisao.

ne volim kada mi neko u usta stavlja reci koje nisam izgovorio/napisao.

Opušteno, mene olajavaju a čak nisam ni ostavio komentar... kako se pojedinci sami obeleže bez ikakve potrebe - i onda takvi nazivaju druge trollovima :)

Poslednja izmena:
@Sony
Cool Story Bro.
Momak, moram ti odati priznanje jer si napisao najopsirniji trolerski post koji sam ikada video. Zamolio bih te da se vratis svojoj igrici jer me tvoje misljenje ne zanima kao ni misljenje ostalih zalutalih ovcica. Eno je tema o fudbalskoj igrici pa udrite do mile volje.

Posted via Mobile Device

Opasan momak ovaj G@W, moras njega da pitas pre nego sto nesto napises u nekoj temi. Pritom moras da proveris da li njega zanima to sto hoces da kazes.

Aj smiri se malo sa tim spustanjima, zalutalim ovcicama itd. Umisljaj da si opasan lik sa mnogo magija u nekom rpg-u, nemoj ovde...

Piši šta god hoćeš ali ne očekuj da postove koji pričaju dobro poznatu priču (sve je isto, nema odbrane, nema duela, fifa je bolja) tretiram kao dobronamerne. Takvi postovi su flejm i svako ko bude pisao takve stvari u ovoj temi je došao da troluje i traži kavgu, takve PES ne interesuje. Ja sam dao jedan komentar ove godine u FIFA temi, doduše na osnovu videa ali ću na tome ostati. Meni je ovaj PES odličan i uopšte nemam nameru da probavam konkurenciju, ne interesuje me.

Da li neko mozda ima ideju zbog cega skala nije uvedena i za centarsuteve, vec se i dalje centrira poluautomatski na krug/L1+krug.

Piši šta god hoćeš ali ne očekuj da postove koji pričaju dobro poznatu priču (sve je isto, nema odbrane, nema duela, fifa je bolja) tretiram kao dobronamerne. Takvi postovi su flejm i svako ko bude pisao takve stvari u ovoj temi je došao da troluje i traži kavgu, takve PES ne interesuje. Ja sam dao jedan komentar ove godine u FIFA temi, doduše na osnovu videa ali ću na tome ostati. Meni je ovaj PES odličan i uopšte nemam nameru da probavam konkurenciju, ne interesuje me.

Kako onda možeš trvditi da je nešto bolje ako konkurenciju nisi ni probao. Tako nešto onda je isto trolovanje...

Da li neko mozda ima ideju zbog cega skala nije uvedena i za centarsuteve, vec se i dalje centrira poluautomatski na krug/L1+krug.

Sigurno ima u podešavanju da se promeni tip centriranja, stariji PESovi su to imali, sigurno ima i ovaj.

Sigurno ima u podešavanju da se promeni tip centriranja, stariji PESovi su to imali, sigurno ima i ovaj.

Ima da se promeni tip, ali ne vidim da je moguce ukljuciti skalu za centarsut.
U svakom slucaju, ako su vec povecali slobodu prilikom vodjena lopte i dodavanja, trebalo je isto da urade i za centarsuteve.

Pročitaj objašnjenje mislim ako ništa nisu dirali da je type 3/4 u pitanju. Ali ako takodje nisu ništa dirali onda je centaršut moguć samo pravolinijski ako hoćeš skalu.

@ shin

Ako nema skale onda nije manuelno? *** pricas kao da nisi igrao.. naravno da mozes da doziras centarsuteve.

I Ivane, izvini ali G@W je u pravu, covek je napisao referat a kao da je opisivao PES 2010. Skoro sve sto je napisao nije tacno.

Ako nema skale onda nije manuelno? *** pricas kao da nisi igrao.. naravno da mozes da doziras centarsuteve.

Dozirati ne znaci stisnem 2x ili 3x krug i to ne znaci drzi gore/dole dok centriraš. Baš zato što sam igrao znam da neke centaršuteve koje sam želeo nisam mogao da uradim dok nisam pomerio na manualnu skalu. Ne znam za ovaj demo ali sa default podešavanjima ne možeš namenski centrirati tako da baciš loptu na volej napadaču koji utrčava.

Poslednja izmena:
Ama mozes bre, ne lupetaj ako nisi igrao. Mada ti si bog, ti si video i preko filmica da je to sve isto kao 2010. Nisi mogao dalje od istine da budes..

Ti si očigledno ćorav pa ne vidiš da sam napisao ne znam za ovaj demo. Bojan je pitao i predložio sam da proveri kako je bilo pre i da će mu takvo podešavanje možda više odgovarati. I postaješ yebeno dosadan sa tim prepucavanjem. Nit sam prozvao igru, nit sam je komentarisao, a opet si ti tu da mračiš.

Ja i da kažem PES je beo ti bi posle 2 meseca pričao kako sam svuda pričao da je PES crn a to već zalazi u psihijatriju.

Inače, vezano za igru, od ljudi koji igraju FIFU, ovaj PES dobija fine ocene. Većina je u fazonu da prošlih 3 dela ne bi u životu igrali ali da za sada ne bi imala ništa protiv da sednu i odigraju ovu igru s vremena na vreme.

Poslednja izmena:
Zato sto si smarao kad su izlazili snimci "a sta je ovde drugacije?", "a gde je ta sloboda?", jel jesi ili nisi? Ako nisi necu vise rec ikad da ti kazem...

Borise, kada budem igrao demo videću i kazaću ti i usput ću moći da uporedim sa konkurencijom. Da, na snimcima tu slobodu nisam video jer prava sloboda sa sobom nosi i greške a na onim snimcima grešaka nije bilo uopšte a through passovi na 10m su bili tačni u milimetar. Izgleda da termin sloboda drugačije vidimo.

Nego dosta o tome, večeras skidam igru pa ću videti kako je. Štaviše, FIFU nisam igrao dobra 2-3 meseca tako da ću poprilično imati čistu glavu što se tiče utisaka.

BTW, jel probao neko double rainbow flick? Jel su sredili to?

Ako nema skale onda nije manuelno?
Probao sam sa Mesijem 10tak puta :
+ kratak pritisak - lopta leti na prvu, sredinu, ili drugu stativu u zavisnosti od toga gde se nalazi igrac koji utrcava
+ drzanje dugmeta - lopta ISTO leti prema igracu(cesto i na prvu stativu), ma koliko se trudio NIJEDNOM nisam prekratku loptu, a samo sam par puta(i to kada sam drzao taster nekoliko sekundi i kada sam imao selektovanog nekog ko moze jace da uputi loptu) uspeo da prepucam i da lopta ode predaleko
+ L1+krug - upotrebljivo kao i u starijim delovima
+ 2/3 puta krug - isto kao i pre
+ L2+analogni+krug - manualni pas; ne znam zasto bi ovo iko koristio, kada je lakse samo pritisnuti taster

Sve u svemu, velika vecina igraca ce koristiti centarsut na krug/L1+krug jer je automatski, manuelni pas postoji, ali on je postojao i ranije, tako da ne vidim sta je ovde drugacije.
Meni smeta sto po default-u centarsut nije manualan, ovako skill nije potreban i to je ono sto mi smeta i sto nije "dovoljno analogan" kao sto su dodavanja, vec je na nivou dodavanja iz prethodnih PES-ova(manje-vise, 2 moguce vrednosti).

*** pricas kao da nisi igrao
Nemoj me nervirati, molim te.
Igrao sam demo do 3 sata, iako sam u pola 7 morao da idem na posao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno