Šta je novo?

PES 2011

Mnogo bolje od 2010,ali i dalje nema duela,igra glavom :S: I dalje ima onog cudnog odbijanja lopte,doduse mnogo manje.AI i dalje ispucava sam loptu,hteo sam da razbije gamepad :wall: Svakako bolja igra,ali sumnjam da cu potrositi puno vreman na nju.Ceka se FIFA demo.:)
Demo FIFA-e vec postoji na PSN-u.

2hfjokp.jpg
Sve ovo je bilo vidljivo i iz filmica :).

Sva sem automatskog ispucavanja zaista jeste bilo vidljivo u filmicima.
I ne, nisam hater, rado cu isprobati demo cim se vratim sa posla ;).

A moze onda objasnjenje sta znaci 'nema duel igre' kada je bas ocigledna? Snazniji igraci izguravaju slabije itd... u cemu je problem. *** ovi "preporodjeni" Fifashi sa njihovim komentarima.. :)

Lol Fifasi :D Ja nisam ni jedno ni drugo igram sta je bolje svake godine.Jeste da mi je PES drazi,odrastao sam na njemu.Ali sve ima svoje granice.

Sto se duela tice pogledaj kakvi su u FIFI pa uporedi.

Sva sem automatskog ispucavanja zaista jeste bilo vidljivo u filmicima.
I ne, nisam hater, rado cu isprobati demo cim se vratim sa posla ;).

Pa s obzirom da si više puta izrazio sumnju da je mnogo toga promenjeno a promenjeno je mnogo toga, od tih filmića slaba vajda ;)

Biće zanimljivo videti šta će Vladimir da radi u ovoj situaciji, da li će konačno uspeti da dokaže da je nepristrasan. Pošto ovom DEMO nema puno za zameriti a on je navikao da dobrano ispljuje svaki PES :p

Ako srede mane do full verzije onda će i ona njegova izjava da bi igrao PES kada bi ga napravili da valja biti na ozbiljnom testu. Mada mislim da će se on držati FIFE i terati istu priču kao do sada, ipak ga oni plaćaju ;)

A moze onda objasnjenje sta znaci 'nema duel igre' kada je bas ocigledna? Snazniji igraci izguravaju slabije itd... u cemu je problem. *** ovi "preporodjeni" Fifashi sa njihovim komentarima.. :)

Nisam nešto primetio to izguravanje tj. rekao bih da toga nema. Ali spreman sam to da im oprostim jer su stvarno unapredili igru. Sad može da se igra :)

Kako nema, bio ceo trejler i prezentacija posveceni tome :) Ne treba da se zabadaju kao u ragbiju, vec blago gurkanje a to sam video na par filmica kao i na onoj prezentaciji.. A pod hitno mi treba brzi net, na 35% sam, ubijaaa...

Isti si Bojan, ti o filmićima a ja igrao demo :)

Ajde odigraću još malo i gledaći da primetim to gurkanje.

PS. Stavi težinu na Top Player, smem da se kladim da će komp da te natrpa u prvoj samo tako :D

Poslednja izmena:
Verujem da ce da me natrpa, dok ne uvezbam ovu novu odbranu.. :) Ali generalno se nece igrati protiv kompa uopste, samo ovih prvih par dana dok se upoznajem sa igrom..

Ma odbrana se igra onako kako ti ne voliš. Moraćeš da igraš kao Vladimir ako nećeš da te buši svaki levak na koga naiđeš ;)

Inače demo za PC su u rekordnom roku ishakovali. Sve živo izmenjaše, od kamere, trajanja utakmice, magičnih kursora. Ne znam kada su pre stigli da sve to odrade...

Pa nesto kao drzis X i pecurku na raznim stranama, nazad ako hoces da zadrzis napadaca onako trckarajuci unazad, pa onda iscimas napred kad hoces da postavis nogu... Citam da je bas dug put privikavanja, sto mi se naravno svidja.. ali kad 'klikne' onda bas klikne.. :)

Vladimir neće probati nijedan demo do prekosutra ujutru, tako da ćete morati da se strpite za moj sud o obe igre.

Uživajte do tad :p

PS - dovraga, osećam se kao Radomir :d

Poslednja izmena:
Pa s obzirom da si više puta izrazio sumnju da je mnogo toga promenjeno a promenjeno je mnogo toga, od tih filmića slaba vajda ;)
Centarsutevi, dueli i skok igra nisu promenjeni, sem sto se lopta vise ne odbija kao ranije.
Ostatak je promenjen i bolje je odradjen nego ranije. O AI-u igraca ne mogu nista da kazem dok ne odigram 20-tak utakmica.
Cekamo full verziju.

Isti si Bojan, ti o filmićima a ja igrao demo :)
Imam i ja internet, you know :).

Poslednja izmena:
Centarsutevi, dueli i skok igra nisu promenjeni, sem sto se lopta vise ne odbija kao ranije.
Ostatak je promenjen i bolje je odradjen nego ranije. O AI-u igraca ne mogu nista da kazem dok ne odigram 20-tak utakmica.
Cekamo full verziju.

Dueli nisu bolji tj. nema ih (ubih se tražeći), centaršutevi su drugačiji možda ne drastično ali nisu isti. Skok igra mi je malko čudna i ne bih rekao da je ovako bilo u PES 2010, mada nisam puno igrao dotični (svega 50tak mečeva). AI je bolji nego ranije to definitivno.

Imam i ja internet, you know :)

Mislio sam na priču o ocenjivanju igara preko youtube. Gledao sam i ja iste filmiće kao i ti i na njima mi je PES 2011 vstariji.kod.bylozač bio isti kao prethodnik. U realnosti te dve igre imaju malo zajedničkih tačaka.

Odigrah i ja ovaj demo na PC-u. Ovde (ali tako je i ranijim PES-ovima) se veoma lose ponasaju saigraci u timu. Tipa napadac dobije loptu, i niko iz veznog da mi pridje, da utrci, da prodje, da uradi nesto.... Jako bezveze. Jos jedan minus su ruzne animacije dodavanja lopte.

Sve ostalo je pozitivno. Ali daleko od toga da ovo moze da prismrdi Fifi.

Ok. Jedno je jasno posle 24h igranja a to je : PES11 je heavy mora da se nauchi da se igra, dok je FIFA11 jedna sharena lazha koja sluzhi za zabavu i ne moze prosto da se poredi sa PES11-om.

Kao kada gledash dva super automobila i kod oba ti se dopada po neshto. Shto pre ljudi prihvate ovu paralelu bice im "lakshe".

Sve shto je recheno protiv PES11 ja mogu isto da kazhem za FIFA11 i obrnuto. Dve totalno drugachije igre koje donekle chak i imaju drugachiju populaciju [ no offence ].

U FIFA11 sam dao tipa 10 golova, dok PES-u jedva dva i nije me sramota to da kazhem, jer je igranje PES-a jedno deset puta tezhe zato sto ne lichi na predhodni, dok je FIFA uz shminku nekako "ista". Kako je moguce da ja mnogo lakshe dajem golove u jednoj igri, a u drugoj treba da zaista nauchim kako da igram ?

:wave:

U FIFA11 sam dao tipa 10 golova, dok PES-u jedva dva i nije me sramota to da kazhem, jer je igranje PES-a jedno deset puta tezhe zato sto ne lichi na predhodni, dok je FIFA uz shminku nekako "ista". Kako je moguce da ja mnogo lakshe dajem golove u jednoj igri, a u drugoj treba da zaista nauchim kako da igram ?

Pricas o igri protiv CPU-a?
Ne znam sta da ti kazem, moje iskustvo je totalno drugacije - PES sam uvek igrao sablonski, dok u Fifi zaista moram da se potrudim da pobedim.
Inace, meni se demo svidja. I dalje mi se manje svidja od Fife, ali za razliku do prethodne 3 igre, zelim da je igram(mozda je ovo posledica prezasicenja Fifom).

Ok. Jedno je jasno posle 24h igranja a to je : PES11 je heavy mora da se nauchi da se igra, dok je FIFA11 jedna sharena lazha koja sluzhi za zabavu i ne moze prosto da se poredi sa PES11-om.

Puta milion. Ja takodje nemam problem da priznam da sam nub zato sto da masterovanje ove divne igre sigurno dovodi do odigravanja prave fudbalske utakmice protiv adekvatnog protivnika.

Tri odigrana meca su u meni pobudila sumnju u Kralja. Posle samo deset meceva sumnje su nestale. Zaboravite mane koje sam navodio jer sam bio u zabludi. Komp ne igra duele pa ako se nadjes nemocan ti ih neces ni videti. Vec posle prvog stepenika se uocava lepota duela, animacija, dodavanja, suteva, taktike. Ostalo je jos mnogo stepenika do vrhunske tehnicki potkovane igre. Trenutno igram zbunjeno, ziceraski kao Partizan. Odmaze mi cinjenica da je komp los. Toliko je poteza za nauciti da prosto izgaram od zelje.

@Sony
Cool Story Bro.
Momak, moram ti odati priznanje jer si napisao najopsirniji trolerski post koji sam ikada video. Zamolio bih te da se vratis svojoj igrici jer me tvoje misljenje ne zanima kao ni misljenje ostalih zalutalih ovcica. Eno je tema o fudbalskoj igrici pa udrite do mile volje.

Kralj se vratio. Ziveo kralj!
Posted via Mobile Device

Postoji li razlog zbog kojeg bi presao sa d-pada na analogni? Za ovih 10tak utakmica koje sam odigrao nikakvu razliku nisam primetio.
U poslednjoj utakmici sam primio toliko *****an gol, da mi je doslo da razbijem ps3.
Ok, znam da Valdes cesto ume da kiksne i u stvarnosti(doduse ne ovako), mada, ocene su mu solidne a i ima karticu(ili kako se to vec zove) za 1-on-1, a bas sam tako i primio gol.

@G@W
Iznenadio me je ovakav post.
Do sada si se uvek trudio da tvrdnje potkrepis argumentima. Ovaj bezite-ako-vam-se-ne-svidja pristup nekako nije u tvom maniru.

Poslednja izmena:
Mozda da predjes na analog (desni) zbog odbrane?!

Idi lepo da vidis sta sve od poteza ima i pogledaj sta mozes preko krstica a sta ne i odluci.

Tu je i slobodnije kretanje. Zapravo jedina zamerka koju imam jeste broj stepeni, nije 360 ali je daleko od osam pravaca.

Ovo je veliki rizik za Konami jer igra i nije bas user friendly. Moze svako da je igra ali stvarno dobar fudbal zahteva vezbu sto vikend igraci nece lako progutati.
Posted via Mobile Device

Stvarno Sony, a i Kicba.. kao sto Oki reche, to sto vi pricate ja mogu da kazem za FIFU.. Ko je tu u pravu, verovatno niko... tako da bi zaista mogli da prestanete da lupetate, kao i sa tim komentarima tipa "ali jos uvek ni blizu FIFI"... lol, samo to cu reci, recite sta vam se ne svidja, ali takve komentare zadrzite..

Odigracu jos koju pre nego sto nesto prokomentarisem...

Argumenti?

None taken :). Ocekujemo da, ako vec imas sta da napises, to i uradis :).

Koji nivo tezine, koja platforma? Ako si dao samo dva gola u novom PES-u posle 24h nesto definitivno nije u redu sa igrom, to je nevidjen learning curve cak i ako nikad u zivotu nisu upalio PES :).

I nemoj da se brines, igre ciljaju na istu publiku, a to je 3+ godine! :)

Nazalost nisam naveo da sam igrao na TOP PLAYER mode-u PES11. Sto zbog tezhine shto zbog potpuno nove igre [ tezhina igranja je u pitanju jer je kao sto rekoh totalno drugachija i po mom skromnom mishljenju nema mnogo veze sa predhodnim igrama iz PES serijala, eventualno sa PES6] bio sam u shansi xy puta, ali samo 2 puta je ushla u mrezhu. Kao shto rekoh nije me sramota da kazhem, ali vidim da se iskusniji igrachi odlichno snalaze.

Platforma je PC [ zato se izvinjavam na off-u ali sam ubedjen da razlika ne mozhe biti bash tolika kao na konzolama ]. Sto se tice komentarisanja mog learning curve-a, prihvaticju kao kompliment jer me nikada nije bilo sramota da neshto NE ZNAM tj da NE UMEM, ali sam spreman da nauchim.

Kada sam ukljuchio FIFA11, jednostavno nisam imao razloga da se mnogo pomuchim i da nauchim vecj uz nekoliko dobrih pass-ova, davao sam gol bez mnogo muke. Sam izgled FIFA-e mi se ne dopada ali to je manje vazhno.

Kod FIFA2011 je u mom sluchaju jednostavno lakshe dati gol.

Jel treba da snimim svoju igru preko fraps-a kao argument ili je ovaj pokushaj da objasnim dovoljan ?

:wave:

Bez uvrede, ali ko jos PES/Fifu igra protiv kompa :)?

Onaj koji nema prijatelje blizu da dodju na partiju u 2 ujutro i dan posle jer rade.

Nikakva uvreda nije ali kada si insistirao ja sam ti rekao : )

Naravno da jedva chekam da odigram kod Diabolique-a na projektoru novi PES11 jer smo se xy puta igrali.

Ja bih sve dao na svetu da moja Jelena ume da drzhi joypad akmoli da ga koristi. Onda bi se verovatno smejali shto igram protiv devojke :rolleyes: prosto masa ortaka je tu nije tu, rade, shta god i nije vikend..

@G@W
Iznenadio me je ovakav post.
Do sada si se uvek trudio da tvrdnje potkrepis argumentima. Ovaj bezite-ako-vam-se-ne-svidja pristup nekako nije u tvom maniru.

Stvari o kojima on pise ja nisam video vec najcesce upravo suprotno.

Tacno je da nece izaci da uzmu Robenu loptu ako je uz aut liniju ali ce ga zatvoriti onemogucavajuci idealan centarsut. Ako i posalje dobru loptu nema veze jer je skok zaguljena stvar. Nema vise zaleta van sesnest, proletanje kroz igraca i zakucavanja lopte glavom u gol. Sut nogom je takodje drugaciji i vecina a la pes bombi odleti preko gola poput balona jer se nije vodilo racuna o polozaju, kretanju i nozi koju igrac preferira. Upravo zbog toga odbici od golmana nisu vise siguran gol.
Posted via Mobile Device

Ja bih sve dao na svetu da moja Jelena ume da drzhi joypad akmoli da ga koristi. Onda bi se verovatno smejali shto igram protiv devojke :rolleyes: prosto masa ortaka je tu nije tu, rade, shta god i nije vikend..

Ma jok, ja sa devojkom igram SSF4 iako ona od svih poteza u igri jedino zna da uradi Lightning Legs :).
Pocni od penala, pa ces za par godina imati protivnika i u kasne sate.

Moze li nekako automatsko ispucavanje u odbrani i automatsko uklizavanje da se iskljuci(podesavanje u game plan-u ili nesto slicno)?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno