Šta je novo?

PES 2011

A zasto su igraci i dalje "ivicasti"?

Ako mislis na onu sliku sa wide kamere, zato sto je to PES 2010 a samo je messi ubacen!
A i lepo pise dole fotomontaza ;)

Daj ne zbunjuj ljude sa ovim montazama :) Inace slika Messija nije fake.

VGZ otkriva PES 2011!

Video!

SLIKE

Event-Tag_1_-_Konami-Rezeption_oben.jpg

PES 2011: Video und Fotos vom Anspiel-Event

Weiterempfehlen
Wir waren für euch im japanischen Tokio vor Ort, um uns bei den Entwicklern PES Productions das kommende PES 2011 anzuschauen. Mitgebracht haben wir ein ausführliches Video sowie etliche Fotos, die euch hinter die Kulissen des Pro Evolution Soccer 2011-Studios blicken lassen.

Das von uns unterhalb dieser Meldung veröffentlichte Video nimmt euch mit auf eine virtuelle Studiotour von PES Productions, dem Entwickler hinter Pro Evolution Soccer 2011. Angeschaut hat sich das neue Fußballspiel unser Redakteur Wolfgang Fischer (im Bayern-München-Trikot, yeah!), der nicht nur einige Partien zocken durfte, sondern auch durch das gesamte Studio geführt wurde. Unter anderem in die Motion-Capturing-Abteilung, in der reale Bewegungen in den Computer übermittelt werden. Ebenfalls im Video zu sehen: Eine Präsentation von Entwicklerlegende Shingo 'Seabass' Takatsuka, der das neue PES 2011 vorstellt, Einblicke in das Grafik-Rendering sowie die Sound-Erstellungen. Aber seht selbst: Das Video startet mit nur einem Klick auf den nachfolgenden Player. Neben dem Video halten wir für euch auch etliche Fotos sowie weitere Infos in unserer Galerie bereit - schaut mal rein! Die ersten Screenshots aus dem neuen PES 2011 präsentieren wir euch ebenfalls auf Videogameszone.de.

http://www.flickr.com/photos/bicuripapagaio/sets/72157624069329678/show/with/4610790985/

Jel se to meni cini ili su ubacili i za dodavanje da se odredjuje jacina,koliko drzis X toliko ostro dodaje ?

Tako nesto.. dosta ce naravno zavisiti od statistika igraca. Animacije suteva ce recimo zavisiti od toga gde je lopta od igraca, na kojoj visini itd..

Meni ovi PES-ovi zadnjih nekoliko godina svi isto izgledaju :D

“Messi is unstopable in the fields of the real world, so I wanted to make him unstopable in PES too!” (Seabass)

Eto gde leži problem u PESu - pošto će postojati jedan igrač koji će biti "unstopable", profi igrači će naći još jedno 15 sličnih i opet praviti sprdnju od igrice... Umesto da napravi da skill bude taj koji će igrača činiti unstopable, on po defaultu hoće u gameplayu da omogući da odredjene stvari budu unstopable - valjda da bi deca po igraonicama mogli da se deru "IDEMO MESSSIIIII" do prekosutra.

“Messi is unstopable in the fields of the real world, so I wanted to make him unstopable in PES too!” (Seabass)

Eto gde leži problem u PESu - pošto će postojati jedan igrač koji će biti "unstopable", profi igrači će naći još jedno 15 sličnih i opet praviti sprdnju od igrice... Umesto da napravi da skill bude taj koji će igrača činiti unstopable, on po defaultu hoće u gameplayu da omogući da odredjene stvari budu unstopable - valjda da bi deca po igraonicama mogli da se deru "IDEMO MESSSIIIII" do prekosutra.
Ovde se moram sloziti sa tobom. Glavni problem PES-a je bio i ostao zato sto ima tih "unstopable" igraca i to kvari celu igru. Jedini razlog sto sam prestao da igram PES online i sto sam ga zamenio, jesu ti "unstopable" igraci...totalna glupost...on mi prolazi kroz Evru, Vidica i Ferdinanda...ehejjjj zivote...

Poslednja izmena:
Meni ovi PES-ovi zadnjih nekoliko godina svi isto izgledaju :D

Aj ne lupaj :) Grafika je odlicna u 2010, to ce ti i svaki FIFA-sh reci, a po ovim slikama se vidi kako sada dosta prirodnije i realnije izgledaju igraci na terenu, pogledaj pokrete, polozaj nogu itd.. Osvetljenje je bolje, trava izgleda sjajno itd.. Naravno, treba to videti u pokretu, ali reci da po slikama ovo isto izgleda kao prethodne tri verzije je stvarno lupetanje..

Wladimire, videcemo za 'unstopable' igrace, uostalom, video si kakvom taktikom je morao da se sluzi Mourinho da bi paralisao Barsu :) Dok god to mozes da uradis u igri, i ako budes nekako mogao da zaustavljas ono trcanje po strani, i prolazenje kroz odbranu, bice super..

Poslednja izmena:
Dugo godina sam bio naklonjen pes serijalu i mislio da ce sa pojavom next gen konzola oduvati sve konkurente, medjutim ocigledno je da se konami vrlo lose snasao u toj prici 8,9i10 su dokaz za to a kako stoje stvari cini mi se da se tu nece nesto mnogo promeniti ni u ovogodisnjem izdanju mada bih mnogo voleo da gresim

... on po defaultu hoće u gameplayu da omogući da odredjene stvari budu unstopable... "IDEMO MESSSIIIII" do prekosutra.
Pa Messi je nezaustavljiv ako mu protivnik to dozvoli, vidjeno vec X puta...

Sure, if he runs too much will be tired, but he still a Speed Star like many others players.
So according to Seabass the best way to defeat this Speed Stars is be aware of his presence and use the 3 routines of defense to block his runnings.

Sve ce imati svoje.

Poslednja izmena:
Pa da, neces vise moci svaki napad da trcis po strani, vise ce se umarati i moraces ceo tim da koristis. To za odbranu mi bas nije najjasnije, koristice se X u kombinaciji sa desnim stickom koliko sam razumeo, ali ja zaista jos uvek nemam nameru da predjem na stickove :)
Nista, sve ove slike i filmici ce biti samo ubijanje vremena i dosade, nista dok ne izadje demo i ne uzmes sam u ruke..
Inace, zamenili su Mark Lawrenson-a sa Jim Beglin-om sa ITV-a, promenili scenario i studio u kom snimaju komentarisanje, itd..

Kakav glas ima :D
[YOUTUBE]GARVdUq6tuI[/YOUTUBE]

Jeste da je lose uslikano, ali bas realno izgleda.. :)

pes2011g.jpg

Ljudi, jel se zna nešto za mreže, kakve će biti?. To mi je vrlo bitan podatak :)

Neće valjda opet sve mreže biti iste na svim stadionima?

Izgleda dobro.
Jos da srede animacije i poprave gameplay i svi cemo da cepamo :).

@ singapuricanin

Za sada su opet iste :) Ko zna sta je tu u pitanju, mozda oni vise vole te opustene mreze i onda iz principa ne zele da menjaju :) Ne verujem da je to neki veliki posao ali iz nekog razloga ih ne menjaju.. To mi ne smeta toliko, bitno da je 'fizika' mreze i sam osecaj davanja golova uvek vrh..

Totalno nepraktična kamera za igranje, ali dobro. A osećaj davanja golova u PES2010 je u većoj meri automatizovan.

Wladimire, videcemo za 'unstopable' igrace, uostalom, video si kakvom taktikom je morao da se sluzi Mourinho da bi paralisao Barsu Dok god to mozes da uradis u igri, i ako budes nekako mogao da zaustavljas ono trcanje po strani, i prolazenje kroz odbranu, bice super..

Opet ne razumeš, nije problem kada dobar igrač odigra tako da ja moram da igram defanzivno i pazim šta radim. Ovo što Seabass želi da radi jeste da to što Barsa radi (dakle real life pandan igrača sa skillom) prilagodi casual gamerima i da oni bez neke muke odrade sve ono što Messi radi. Zbog toga i imamo abnormalne situacije u kojima oni koji steknu praksu rade čuda i veća nego što su predvidjena u Seabassovoj glavi. Realno, svaki gameplay koji se pravi ne može da se testira toliko koliko će bagova igrači koji poznaju "dušu" igre pronaći. Na njima je hoće li to zloupotrebljavati. Obično to itekako rade :)

Neka bude da sam zlurad, ali sudeći po vestima, osim tih malih kozmetičkih promena u odbrani i toga da ćemo imati "speed star" igrače i one kontra njima, a.k.a. balvane koji se i po supermarketu kreću u 16 smerova, opet se o novom PESu pretežno priča na osnovu toga kako su popravili grafiku i prezentaciju. Za igru koja treba da donese najradikalniji rez u gameplayu, ne miriše mi na dobro.

Još ako ovaj total control za dodavanje stave kao default opciju i ne ostave mogućnost promene (kao što to FIFA trenutno ima - manual, semi, auto) a total control odrade onako kako su i do sada radili, površno, traljavo i bagovito, zgadiće vam se ta "sloboda" dodavanja :)

Mada u suštini sve dok koriste dobre stvari koje FIFA trenutno sadrži, ima nade za novi PES. Na kraju krajeva, tako je i FIFA postala ono što je danas - kopirala i unapredjivala ono dobro iz starog PESa.

Poslednja izmena:
Sad neko ko cita, misli da u FIFI apsolutno ne postoje neki exploit-i i nesto sto bolesni mozgovi koriste u svoju korist, poput trcanja po strani u PES-u i slicno.. aj molim te :)

@ Boris Lozac

To me i najviše nervira što nije neki posao tj. sitnica a neće da se potrude oko toga. Ali OK, ako poprave sve ono što su zasrali u poslednje 3 godine oprostiću im mreže :)

eurogamer
The PES community is vast, deep and outspoken, and Konami rightly pays lip service to fans, insisting it now listens more closely than ever. An example of this, shared with us by PES European Team Leader Jon Murphy - his community-facing role in itself symbolic of this - is with nets. Yes, nets. A minor point to most of the universe, but enough fans have asked for the ability to edit the net style and so I'm assured it's now on the team's agenda (although that's not confirmation it'll make it into this year's version).

wladymeer je napisao(la):
Još ako ovaj total control za dodavanje stave kao default opciju i ne ostave mogućnost promene
Izgleda ne citas bas detaljno sve impresije za PES 2011 :D

Poslednja izmena:
Neki Q & A sa Brazilskim novinarom koji je bio u Tokiju..

Pes 2011 is 50% complete?
I do not know if I can say that. The whole structure and the elements seemed to be complete, but many things are being revised. In the version we tested in Japan were less than 20 teams available.

AI goalkeepers and referees even improve?

They have improved many aspects of the game and certainly one of them is AI. They are much more intelligent. Referees and goalies are really good. Cha in matches we played, the CPU has won most of the time. I think the producers have set a level difficult.

The graphics engine is completely new or an update of the old one?

It seemed to me that they have used the same engine, but with many updates, but I can not say this with certainty. The visuals have been rebuilt and the players, stadiums, celebrations and movements reshaped.

The animations have been redone or just updated?
The animations were redone.

The movements are more fluid?

Yes, with the motion capture was done a truly excellent job, the movements seem more human.

Control to 360 ° is full or you will hear the tracks?

Control to 360 ° is complete, you can run and move in any direction.

You can choose game speed (slow-normal-fast)?

Yes, you can set the numbers, it varies from -2 to 2, and 0 is set as default.

The pace of the game was delayed?

As mentioned above, you can choose the game speed.

Atmospheric conditions affect the behavior of the ball?

No, or at least the version I tested did not look.

Can you tell us something comment?

In Japan they are only the Japanese comment.

The Copa Libertadores will be a separate mode?

Yes, it should be, but we could not see the game. The version we tested had fewer than 20 teams available. Among them was the Internacional de Porto Alegre.

How many new feints and tricks are there?

Seabass told us that added movement 1000 Pes 2011. There are many new fake that you can set the controller before the game.

How many teams did you play?

Almost 20, and among them was Italy.

It 'been improved responsiveness of the players?

Yes, this was the best.

How many new stadiums are there?

I do not know. They have improved a lot but it is difficult to speak of the stages. They told me to have many stages, but it is difficult to insert various stages of problem areas for contracts.

Shows a decrease of fitness of the players in PES 2011?

Yes, their conditions are falling. Konami has remade every player, added more details, more movement and more facial expressions to make the players more "human". Here, for us ... it seems as if the players feel the match like a real football match, and consequently become tired, angry and confused.

You can make patterns from set pieces?

Not currently.

The stadium atmosphere is more realistic?

Oh, one of the things I liked most is the fans. Because of better graphics also, the audience has improved.

Dobro je sto preuzimaju iz Fife ono sto dobro funkcionise.
Valjda ce i skok igru i duele konacno da srede. Bez toga nista.

misli da u FIFI apsolutno ne postoje neki exploit-i i nesto sto bolesni mozgovi koriste u svoju korist

Ajde probaj da držiš priču o PESu u PES temi a FIFA u FIFI. Sve što te zanima o FIFI možeš da me pitaš i privatno, nema potrebe da pričamo o tome u temi koja uopšte i ne nosi EA naziv.

I da završimo o FIFI na PES temi - ne postoji nijedan exploit koji se ikako može porediti sa najbezazlenijim PES
exploitom i to je izmedju ostalog glavni razlog zašto ga igram - znam zašto sam izgubio i znam zašto sam pobedio - ne postoji toliko izražen random.

Nema potrebe, ali opet izigravas nevinasce kao da samo ja pominjem i podbadam :) ja samo reagujem na tvoje postove.. Ja prihvatam da nijedna ni druga igra nisu savrsene, zato sam i kukao da neko treci uleti (2K), ali ti je predstavljas kao nesto totalno superiornije, sto jednostavno nije istina..

Vrh Dno