Šta je novo?

PES 2010

Jeste. U poznatim prodavnicama ima da se kupi.

Oce to kad se posle visecasovnog uzbudljivog Vsync-ovanja i avanturistickog pronalazenja pravih drajvera i opcija, na kraju upali ta dosadna igra :d i odma otrci na forum da se postuje ;)

:D .. moji mofo's nikad ne omanu :)

elem, posto nema leba od cekanja ovde nekih komentara (pc iskljucujem iz objektivnih opste poznatih vsync frame skippin' razloga - nhf gow :)), ja na slepo narucih danas pa sta mi bog da. trebalo je da uzmem 2 odjednom, ali uzecu za sad jedan pa ako valja nesto, lako ce da se dokupi :)

Nisi pogresio. Kazu da online dobro radi sve dok su igraci iz iste drzave, nema laga to je bitno. A iako nisam jos probao PvP PES cini mi se da ce biti dobar (bar na osnovu ovog damn Intera).

Oce to kad se posle visecasovnog uzbudljivog Vsync-ovanja i avanturistickog pronalazenja pravih drajvera i opcija, na kraju upali ta dosadna igra :d i odma otrci na forum da se postuje ;)

Dobro shvatili smo šta želiš da kažeš ali ne treba generalizovati, štaviše ljudi koji su postovali svoje utiske su oni koji se nisu patili sa podešavanjima nego su odma zaigrali fudbal, , medju kojima sam i ja. A ja samo protiv živih protivnika i igram uglavnom jer drugačije nisam igrao već poslednja 3-4 fudbala izuzev prvih par dana dok se ne upoznam malo sa fudbalom jer jednostavno nije isto, samo se nauči igrati pogrešno protiv kompa zbog predefinisanih akcija i načina igre. A u tome je i najveći problem ovog fudbala po meni, naime i da predjem preko svega ostalog ostajem pri tome da je AI katastrofalno uradjen i to ne bi bio problem da je samo protivnička ekipa u pitanju nego je kretanje i reagovanje igrača i golmana u ovom novom fudbalu katastrofalno. Beže od napadača, brane se dupetom skaču glavom na lopte po zemlji, golmani sami od sebe istrčavaja na 20m, ne istrčavaju kad im ja kažem, ogadja ih lopta u glavu odbijaju u go loptu...strašno. Dodjem u situaciju da je u toku kontra cpu-a npr i ja ne mogu da preuzmem/urazumim tri igrača i on malte ne prodje pravo kroz mene izmedju ostalog i bukvalno kroz ruke i noge mojih igrača koji mu naravno ne pretstavljaju prepreke kao duhovi. Stvarno sam se trudio da predjem i naviknem se na svaki novi fudbal do sad ali izgleda da će sa ovim biti kao i sa 2008. Jednostavno ću ga preskočiti a vrlo dobra grafika će verovatno i delimično i pomoći u tome jer nemaju svi adekvatne mašine u društvu.

Poslednja izmena:
Koliko si ga dugo igrao? Ne znam da li si citao moje prve komentare za demo, kukao sam kako se mnogo lako daju golovi iz kornera i jos neke stvari, a ustvari je samo bilo neiskustvo zbog nove verzije. Sad jako tesko dajem i primam iz kornera... dakle mora da prodje neko vreme privikavanja i provaljivanja sta i kako funkcionise u novoj verziji.
Sto se tice odbrane delimicno se slazem, jeste mi se desilo da burazer nerealno lako posalje neke pasove koji mu u ranijim verzijama nikad ne bi uspeli, jer znam kako igra.. nekad je odbrana totalno mrtva, ali se to jako retko desava.. Golmani, kao golmani, imaju nekih uzasnih kikseva, ali nisam primetio da mnogo odbijaju loptu prema igracima, cesce je prema korneru..

Odigrah prve 3 utakmice za sada. Utisci.

1.Brzina je po meni ista kao i u demou, mozda cak i za nijansu sporija(mislim na kretanje igraca), ali zato su smanjili onaj lag u komandama, pa se mozda lopta malo brze krece. Ali sve u svemu sto se tiche brzine dodje mu na isto.

2.Izgled igraca dok vodi loptu pravo -> katastrofalno. Animacija ima jako malo.Prolazenja kroz igraca ima!

3.Sutevi na gol su jako dobro uradjeni, i jako mi je zanimljivo da sutiram na gol. Lopta se ponasa prirodno uglavnom, mada me po neki put iznenadi brzina lopte.

4. AI nikad laksi nije bio, sa zvezdom sam najopustije ubio real sa 3:0. Realan rezultat je trebao da bude 5-6:0, neke zicere sam ispromasivao.

To je to za sad. Sve u svemu, gameplay iznad Fife 10, ali zato je ispod Fife 09.

Jedino sto ovaj fudbal spasava je gameplay, inace ovaj fudbal ovako gledano na izgled je kao i igrica sa automata.

Vi koji se pitate da li je fudbal isti kao i demo, mogu vam reci da sam za sada primetio samo stavku 1, koja se razlikuje od demo-a.

4. AI nikad laksi nije bio, sa zvezdom sam najopustije ubio real sa 3:0. Realan rezultat je trebao da bude 5-6:0, neke zicere sam ispromasivao..

Na Top Player?

Jedino sto ovaj fudbal spasava je gameplay, inace ovaj fudbal ovako gledano na izgled je kao i igrica sa automata.

Pa sta je vaznije od toga :) Animacije trcanja su lose, priznajem, ali kad je to bilo presudno za gameplay. Barem moze da se provali koji je koji igrac po svom govoru tela i ponasanju, dok u Fifi iako trcanje izgleda realnije, zato svaki isto trci bukvalno..
I sad bas citam nesto za Fifu, neki lik igrao sa Manchesterom, Ferdinand napravi faul, i Vidic dobije zuti karton zbog prigovora! :d O boze..

Ne znam mozda sam ja lud ali meni se demo vise svideo nego full igra ako izuzmemo bagove, jednostavno mi vise nije to to, u demu vodjenje lopte mi je imalo neku tezinu zbog delay-a a sad vise nije to taj osecaj i nimalo mi se ne dopada.

Ne znam mozda sam ja lud ali meni se demo vise svideo nego full igra ako izuzmemo bagove, jednostavno mi vise nije to to, u demu vodjenje lopte mi je imalo neku tezinu zbog delay-a a sad vise nije to taj osecaj i nimalo mi se ne dopada.

Mene samo cudi kako niko na WENB ne prijavljuje da delay-a vise nema :) Preveliki je bre delay bio u PES demou, uozbiljite se..

Odigrah ovo cudo od igre protiv mog nemesisa. O boze kakav karambol :d

Al nema veze bar je zabavno :)

Brate odakle vi skidate igru ? Bacite na PM neke adress. Ja sam je zapoceo 10 puta i sve linkove brisu !
Ocu bre da igram ovo pod hitno !!!

Poslednja izmena:
FIFA 10 je bolja... Mrzi me da obrazlazem ,ali kao bivsi pesoholicar opet sam razocaran. Bolji je od prethodnog,ali FIFA 10 je bolja...

Ne moze vise da prodje sugavi FIFA sut, muka mi je vise od mlitavih suteva. Jeste sve drugo bolje, ali fudbal se igra da das gol, a ne da sutiras balone. Dok Fifa ne popravi sut da bude jaci, realniji nema sanse da je kupim vise.

Neki navodjeni sut, sta vec ?

driven je sut sa felsom

heh ipak si odgovorio, rekoh da ne širim priču u PES temi pa obrisao post :)

To što Miloš kaže to je finesse shot.

Driven shot je sa sprintom - probaj da držiš sprint kad šutiraš pa mi reci da li je i dalje mlitav ;)

heh ipak si odgovorio, rekoh da ne širim priču u PES temi pa obrisao post :)

To što Miloš kaže to je finesse shot.

Driven shot je sa sprintom - probaj da držiš sprint kad šutiraš pa mi reci da li je i dalje mlitav ;)

Ama uvek sutiram iz sprinta! I dalje su 5 puta salbiji sutevi od PES-a 2010.

Ne znam da li držiš sprint dugme dok šutiraš jer ima razlike.

Meni su u PESu šutevi iz daleka prenaglašeni. Gotovo svima je prva asocijacija na PES Adriano zbog shot power 99. Koliko god da FIFA ide u jednu krajnost, meni PES ide u drugu jer kada znaš kako skoro pa da je podjednaka šansa dati gol sa 25m i sa 10m, tačno postoje šabloni za efikasan šut koje uvek možeš da ponoviš i da postigneš isti rezultat.

U realnosti su golovi kakvi se u PESu postižu na redovnoj bazi evrogolovi upravo zato što nisu tako učestali.

Ali dobro, ako već moram da biram da li ću "mlitav" šut ili efikasan, naravno da bih uzeo ovaj drugi ma kakav da je. Samo meni to nije neki preveliki problem. Meni je recimo ponašanje golmana i duel igra kao i bitnije od toga da li ću u toku jedne utakmice zabiti 3 gola sa 30m. I u PES6 smo imali problem sa nemogućim slobodnjacima pa smo "preživeli". Stvar ukusa valjda.

Pa nismo ti i ja igrali ovo... još ,)

Nesto mi govori da neces imati zelju da igras PES 2010, ima previse gurke, nepotpunih animacija, prolaska kroz igraca, odbijanja lopte kao na stonom fudbalu.

Sto je najgore cini mi se da igra veoma krupan bag. Nisam ga forsirao puno ali svaki put kada sam uputio loptu ka protivnickom golmanu iz mrtvog ugla rezultat je bio gol (kazem uputio jer sam dva puta iz ocaja dodao loptu iz mrtvog ugla i dao gol :S:).

Dobra stvar je sto je moguce braniti kao u PES6 i to na semi-assisted :D

Jao bre bitno je da je fudbal zabavan za igranje, sto Fifa posle 2 godine meni nikako nije!
Znaci PES 2010 je ubo na pravo mesto, sredice i ti japanci jednog dana animacije likova, kretanje 360, ali sut je tu, Fifa nema najbitniju stvar.
Fifa je polu-simulacija, PES je extra zabavna arkada i cao! Nisam ja trener pa da lomim glavu u FIFI kako uci u gol.
BRate PES kad igras sa ortacima je keva, kidanje nikad bolje, uvek je zanimljivo. FIfu kad igram pola meceva ne bude uopste gola ! Smesno!

Problem je u tome što svi imamo godine i godine igranja PESa iza sebe i gomilu stvari smo skoro i podsvesno naučilii da primenjujemo i navikli smo se da tako funkcionišu. Kada bi FIFU tako poznavao i ona bi bila zabavna jer bi znao zašto se to što vidiš dešava i znao bi kako da to sprečiš. Ovako jedino što možeš na prvu loptu to je da probaš ono što u PESu prolazi.

Da je frustrirajuće, verujem da jeste, ali isto je kao i u PESu - onog trenutka kada pobedjuješ na Top Player/Legendary bez problema to je dokaz da znaš osnove igre i onda ostaje online da se usavršavaš. Do tada svako pričanje o bilo kojoj igri je površno jer zapravo i ne poznaješ igru. To je ono što se obično zove "learning curve" i po meni je to najbolje izraženo u Quake III kad ti Xaero na Nightmare na početku izgleda "skriptovan" (a.k.a. laže komp) da bi kako prelaziš igru težinu po težinu došao do toga da ne samo da možeš da mu pariraš već i da ga pobediš.

E sad, na tebi ostaje da pričaš kako komp laže ili da učiš igru :)

Poslednja izmena:
Ama uvek sutiram iz sprinta! I dalje su 5 puta salbiji sutevi od PES-a 2010.

Mozda oni nisu slabi, ali se cine kao da jesu.. To je ono sto me odbija od Fife, nemanje ikakvih zvukova lopte, kontakta, kamera koja nekako pluta i juri neki filmski efekat, ne znam stvarno.. sve je nekako neubedljivo :)
Iskreno nijedan od ponudjenih fudbala ne zasluzuje da nosi "2010" pored imena, jer nisu dostojni te godine.

A za srecnike koji su nabavili PS3 verziju, izasao je prvi WENB Option file, za sada sadrzi sve prave dresove i igrace za celu Premijer ligu i Primeru, nacionalne timove, Volfsburg, Stutgart i Bajern..

Ne trebate sve da skinete, ovo je isti OF na vise izvora..

Its here now! The WENB Option File for PES 2010 exclusive to the PlayStation 3 courtesy of our very own 01SRAINEY. Below are a whole host of download links. The installation procedure is pretty simple.

To install:
Download files.
Create folder named ‘PS3′ on a usb stick.
Create folder inside ‘PS3′ folder called ‘SAVEDATA’.
Copy all downloaded files into ‘SAVEDATA’ folder.
Start PS3.
Copy all data from usb stick to PS3 hdd.

Links:
http://www.mediafire.com/download.php?otmojemvyyn

http://rapidshare.com/files/297333951/WENB_OPTION_FILE_-_Rainey.rar

http://www.filefactory.com/file/a2bd0d5/n/WENB_OPTION_FILE_-_Rainey_rar

http://www.megaupload.com/?d=D2VNPL83

Poslednja izmena:
Kakav epic intro PES 2010 ima !!! :banana: :zgran:

Sad odigrah par meceva i veoma sam zadovoljan, ne time kako je realna igra nego kako je zabavna. Real-Inter 3-3, pa penali, extra tekma, na professional tezini. I to na kisi po zimi. :)
Detaljnije utiske cu okaciti kad malo probam sa drustvom da igram.

BTW PES 2010 ima Achivmente, znaci PS3 verzija konacno ima trofeje. I nema vise Konami ID, sad ides direktno u mec ako si na PSN-u, tj LIVE-u.

Ubacio sam option file. Ako bude neko ubaciovao option file, nemojte da ubacujete sitemski (drugi fajl na listi kad nakacite USB). Treba ubaciti samo prvi (edit) i ostale fajlove koji su ustvari dresovi. Traje jedno 10-ak minuta zato sto svaki fajl mora da se kopira posebno. Nije lose. :)

Postoji li option file za Xbox ? Ako postoji neka neko ostavi link. :)

Vrh Dno