Šta je novo?

PES 2010

Sta ce covek kad je FIFA za 13 klasa bolja :)

Nego gde su moji heksagoni, aaaaa :(

Pa dobro klasican novinarski tekst. Jeste bezveze ali moraju ljudi o necemu da pisu.

A ti mogao da prestanes da izigravas Robina Wladymeeru i da ne provociras po PES temi (to radis od pocetka).

Ne osecaj se prozvanim, jer ovo radim zbog Borisa :D On je u stanju da i u GT temi udara po fifi :wall:

Moram da ga drzim u formi kad nece niko :d

Jel ste primetili kako igracima padaju drasticno ocene ako ne igra na pravoj poziciji?

Evo jedna od tipičnih zabluda koje prokleti OVR donosi sa sobom :(

Ne, nikome ne opadaju ocene nego se za odredjenu poziciju odredjene ocene vrednuju više od drugih. Recimo za bočne igrače više će biti važne ocene za centaršut, dribling i brzinu nego preciznost šuta i skok igra i obrnuto.

Dakle, ako Torresa staviš na DMF on će i dalje imati shot acc. kao da igra na CF iako će mu OVR biti ~20 umesto ~80. U prevodu, potrudite se da u potpunosti ignorišete prokleti OVR jer će vam doneti više štete nego koristi.

Jedva čekam neki patch za PC koji će vratiti hexagone :(

Pojavio se Winning Eleven 2010 demo na Japanskom PSN store-u. Citam komentare i svi kazu da je mnoogo bolji od PES demoa, odziv komandi i sve ostalo..Verovatno skoro zavrsen kod. Ima jos jedan dodatni stadion, Barsa, Liverpool, Brasil i Italia.

Moracu da napravim Japanski nalog kad budem kuci, a evo i uputstvo kako..

http://blogs.ign.com/xheavenxsentx/2006/12/09/39684/

E sad, nadam se da nema tako drasticne razlike i u finalnim verzijama igara..

Sada ce da se javi gomila likova sa komentarom da je svaki WE bio drugaciji od PESa :).

I ja sam cuo da uvek ima nekih sitnih razlika, ne drasticnih..

Placebo čini čuda :)

Ali dobro, pošto je demo, moguće je da je novi build izbačen.

Ja sam Winning Eleven uvek čekao samo zbog toga što je izlazio par meseci ranije nego PES :)

Poslednja izmena:
Malo novih slika, jos koja generacija i tu je negde sa Fifom :)

Moracu da se umesam :)

Borise, iskreno, od tebe sam ocekivao da ces malo bolje skapirati tu pricu o "generacijskoj razlici".

Gameplay, NE GRAFIKA u PES-u vec godinama itekako smrdi na devedesete, igra kao i vecina japanskih igara tog tipa podseca na igre sa automata i kao da joj je bas tu mesto. Ne moras da je poredis ni sa cim ako neces, posmatraj igru samu za sebe kroz vreme.

Dizajnerski je godinama van svih granica dobrog ukusa, tako da grafika moze da bude i ovakva i onakva, zvuk moze i da prestane da bude KRIMINALAN, prezentacija u globalu = 0 (NULA).

Faktor zabavnosti je posebna kategorija, igre u tom fazonu su uvek i bile zabavne. Svi vise vole da igraju Virtua Tennis od bilo kog drugog - tipicna japanska arcade igra koja se tamo igra na automatima. PES me itekako podseca na to.

Nekada, kad je to sto je on nudio bilo napredno, nije bilo mesta za ovu pricu. Sada slobodno moze da se kaze da igra po nekim kljucnim pitanjima kasni generaciju-dve za fifom, a sad ako ti je to i dalje zabavno i navikao si jer ga igras deceniju, nemam nista protiv. I meni je zabavno, da ne bude zabune. Jedna od najzabavnijih igara ikad.

Da ne duzim, novi PES - isti k'o i uvek, isti gameplay, isto kretanje kao po sinama, bolja grafika, za nijansu promenjene/poboljsane neke stvari, poneka animacija tu i tamo, ali to je to. Jednako je nazadan u elementima koje bi svi voleli da vide unapredjene. Ista igra sa blagim facelift-om.

Poslednja izmena:
Necu da protivurecim jer se slazem da mislim da je mogao mnogo bolji da bude, ili da se da u ruke nekoj drugoj kuci, ali opet ovakav kakav je je meni i gomili ljudi jos uvek dosta bolji od te druge igre.. :) Ne znam, pricaju ljudi kao da smo PC igraci pa nismo probali konzolnu FIFU :) Nek igra svako sta mu lezi, samo da se ne gadjamo tim neukusnim "generacijskim" poredjenjima jer nisu tacni :)

Sad sam ponovo igrao kojih dva-tri sata ovaj PES i primetio sam dve zamerke u gameplayu i jedan plus:

1. Golmani su i dalje očajni. Svaki šut odbijaju ka petercu i retko koju loptu hvataju živu pa čak i one polublage udarce glavom ne mogu da uhvate nego ih sve nešto odbijaju. U prevodu, svi brane ko Stojković protiv Francuza. Izgleda da će se PES i dalje igrati po principu napucaj golmana iz mrtvog ugla pa uvaljaj odbitak koji on usmeri ka centru. Sve što treba jeste da se napuni šut oko 1/3 i to je to. Ako ne verujete, isprobajte :)

2. Penali su kriminalni. Ako se ovo ne promeni u finalnoj verziji, mnogo gamepadova će biti polomljeno a japanska populacija će štucati na svakih 2 minuta koliko će biti psovana :)

Upravo sam zaradio novi penal jer nisam hteo da pustim Gerrardu da prodje kroz mene. Nisam čak ni X stisnuo, ni kontrolisao igrača, stajao sam u mestu, on se posle tri koraka zaleteo na mene, spotaknuo i sviran je penal :D

Plus se odnosi na naivakavanje na kontrolu igrača. Što duže igraš delay sve manje smeta. Ako u finalnoj verziji zaista bude bio umanjen kontrola lopte neće predstavljati nikakvu frustraciju.

Poslednja izmena:
2. Penali su kriminalni. Ako se ovo ne promeni u finalnoj verziji, mnogo gamepadova će biti polomljeno a japanska populacija će štucati na svakih 2 minuta koliko će biti psovana :)

2e5lj6f.jpg

Svidja mi se sto je ovako komplikovanije i sto naravno imas vise izbora, ranije su penali bili smejurija..

Ja sam govorio o sudjenju penala a ne o pucanju.

Što se tiče toga, krajnje je vreme bilo da ubace to i kretanje golmana po liniji. Samo mi je glupost ovo što smer moraš da uperiš tek kad krene animacija trčanja. Osim ako ne stave da igra zapamti smer koji se držao pre animacije mnogi će "slučajno" šutirati po sredini.

Poslednja izmena:
A sorry, slazem se za sudijske odluke u demo-u, oduzimanje lopte na "X" su ponekad kartoni i faulovi, a krljanje sa ledja se prasta :)

Moracu da se umesam :)

Borise, iskreno, od tebe sam ocekivao da ces malo bolje skapirati tu pricu o "generacijskoj razlici".

Gameplay, NE GRAFIKA u PES-u vec godinama itekako smrdi na devedesete, igra kao i vecina japanskih igara tog tipa podseca na igre sa automata i kao da joj je bas tu mesto. Ne moras da je poredis ni sa cim ako neces, posmatraj igru samu za sebe kroz vreme.

Dizajnerski je godinama van svih granica dobrog ukusa, tako da grafika moze da bude i ovakva i onakva, zvuk moze i da prestane da bude KRIMINALAN, prezentacija u globalu = 0 (NULA).

Faktor zabavnosti je posebna kategorija, igre u tom fazonu su uvek i bile zabavne. Svi vise vole da igraju Virtua Tennis od bilo kog drugog - tipicna japanska arcade igra koja se tamo igra na automatima. PES me itekako podseca na to.

Nekada, kad je to sto je on nudio bilo napredno, nije bilo mesta za ovu pricu. Sada slobodno moze da se kaze da igra po nekim kljucnim pitanjima kasni generaciju-dve za fifom, a sad ako ti je to i dalje zabavno i navikao si jer ga igras deceniju, nemam nista protiv. I meni je zabavno, da ne bude zabune. Jedna od najzabavnijih igara ikad.

Da ne duzim, novi PES - isti k'o i uvek, isti gameplay, isto kretanje kao po sinama, bolja grafika, za nijansu promenjene/poboljsane neke stvari, poneka animacija tu i tamo, ali to je to. Jednako je nazadan u elementima koje bi svi voleli da vide unapredjene. Ista igra sa blagim facelift-om.

Bolje da se nisi umesao. Wladymeer i shin-bojan su razliku od tebe bar rekli sta ne valja/treba popraviti. Ti ovim tekstom nisi nista novo rekao. Ko da si prepisao neki tekst iz nekog PES 2008 vs FIFA 08 flame wara. Kako nista nisu promenili kad je 90% ljudi reklo kako je dosta drugaciji u odnosu na PES 2009.

A te price kako to je PES arkadan, zastareo a FIFA pravi fudbal molim da ne potezete vise bez dublje analize zasto je to tako. Isto tako ja mogu reci za sve vas sto igrate FIFU da nikad niste pipnuli fudbalsku loptu u zivotu i da ne gledate fudbal redovno.

Upravo sam zaradio novi penal jer nisam hteo da pustim Gerrardu da prodje kroz mene. Nisam čak ni X stisnuo, ni kontrolisao igrača, stajao sam u mestu, on se posle tri koraka zaleteo na mene, spotaknuo i sviran je penal :D

Znači da je PES realan :d

[YOUTUBE]1GKXAKQY-0Y[/YOUTUBE]

Sad sam ponovo igrao kojih dva-tri sata ovaj PES i primetio sam dve zamerke u gameplayu i jedan plus:

1. Golmani su i dalje očajni. Svaki šut odbijaju ka petercu i retko koju loptu hvataju živu pa čak i one polublage udarce glavom ne mogu da uhvate nego ih sve nešto odbijaju. U prevodu, svi brane ko Stojković protiv Francuza. Izgleda da će se PES i dalje igrati po principu napucaj golmana iz mrtvog ugla pa uvaljaj odbitak koji on usmeri ka centru. Sve što treba jeste da se napuni šut oko 1/3 i to je to. Ako ne verujete, isprobajte :)

Plus se odnosi na naivakavanje na kontrolu igrača. Što duže igraš delay sve manje smeta. Ako u finalnoj verziji zaista bude bio umanjen kontrola lopte neće predstavljati nikakvu frustraciju.

Sve sto si rekao stoji. Ali mene najvise od svega nervira sto timovi poput Barcelone i dalje imaju opciju igranja na silu ako nista druge ne prolazi. Ne mislim na prolazenje kroz igraca vec jednostavno kad Messi ili Ibrahimovic uzmu loptu mogu trojicu na ledjima da nose i da zavale gol pod precku. Mada najgori siledzijski potez sam izveo upravo ja. Izvedem sugav korner, Messi primi loptu i sutne iz mrtvog ugla pod precku...

Ivane ti za moju ligu znaš samo nećeš da igraš tamo :(

rAMA: ma zamisliš klasičan pokušaj da igrač prodje kroz tebe i naravno ne ide i to van 16 nikad ne bi svirao kao prekršaj a unutar 16 svira :)

Poslednja izmena:
Kod mene od 6 puta koliko je to komp pokusao 4 puta je dobio zuti karton a samo dva puta mu je sudija svirao penal :)

Aman nije simulirao probao da prodje odbio se od mog igrača koji je stajao u mestu i svirao mu sudija penal :)

To se izgleda desava redovno ne kontam izbacili su ****na uklizavanja ubacili ovu glupopst od koje samo prste penali. nadam se da ce popraviti to posto mi se 2010 doooostao svideo :0

A videćemo, i na PES2008 je bilo simuliranja na kub, posle toga ne znam jesam li jednom uspeo da uspešno simuliram. Nadam se da će tako biti i sa ovim penalima jer ovo danas ne bi ni (K)Radoman Partizanu svirao :)

Aman nije simulirao probao da prodje odbio se od mog igrača koji je stajao u mestu i svirao mu sudija penal :)

Pa isto se meni desilo samo sto je komp vise puta dobio zuti za to nego sto je dobio penal. Nisam nijednom video da se komp onako posteno prospe.

Nisam siguran da li igra uopste moze da razluci razliku u simuliranju faula izmedju guranja (i odbijanja koje sledi) i klasicne simulacije kada se igrac prospe po terenu.

ja sam do sada samo sutirao penale , ono sto je cinjenica da jos od pes08 stiskanje X ( pas/oduzimanje lopte) koristim samo u poslednjem trenutku znaci kad treba da oduzmem loptu neko konstantno drzanje dugmeta je bio problem pri cuvanju Adriana i Ibrahimovica , a jos kad su uveli u 2009 slucajna uklizavanja i sl to mi je samo donelo prednost. Sto se tice jacine pasova i preciznosti istih sve je stvar vezbe i stecenog osecaja jos jedna stvar koja daje PESu kvalitet. Precizne pasove koji su uvek brzi ne moze svako uvek da izvede, oni koji igraju malo duze su ipak u prednosti ;) , uvodjenje skale bi olaksalo posao pocetnicima. Ja sam jako cesto u poslednjih par verzija imao problem jer su mi pasovi nekada bili isuvise spori i lopta nije stizala tamo gde treba jer nisam imao osecaj kako da se namestim pre pasa ili sta vec , ne mogu tacno ni da opisem jednostavno osecaj se stice vremenom. Manuelni pas koristim umesto trougla kad procenim da mi isti nece poslati loptu tamo gde zelim, kao i kod ispucavanja lopte ako ne zelim da koristim visoke lopte.

Odigrah par partija Winning Eleven 2010 demo-a.. definitivno brzhi odziv na komande, sad je bas ono taman! Ali mi se cini i da je generalno gameplay malo brzi, bas sam se navikao na brzinu PES demoa, dakle zelim tu brzinu a odziv komandi kao u WE.. ali cini mi se da nece biti kako ja hocu, vec ce generalno biti brzha konacna igra. I da, grafika je primetno losija sto me zacudilo, valjda bi trebalo obratno jer je noviji build.. bas se primeti aliasing.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
[YOUTUBE]l1lTrLEDvQA[/YOUTUBE]

Sad hoće :)

Treba samo ovaj kod posle "=" da prekopiraš u tag ;)

Aha, zahvaljujem :)

Jako lepa animacija intervencije Valdesa

[YOUTUBE]St5xK0Qvicw[/YOUTUBE]

Vrh Dno