Šta je novo?

personal firewall

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
Koji je najbolji i zasto.
O ovome ne znam mnogo, ali eto dodjoh i ja u situaciju da ce to da mi zatreba.
Skinuh Zone Alarm Pro 3, kakav je on?

pa najbolje je Norton Internet security 2002 ali tu imas svakakvih stvarchica ali ako oces da stavi samo firewall onda bez razmishljanja uzmi Sygate Personal Firewall Pro 4.2 ... citao sam dosta testova i kazu da je najbolji :)

Ako hoces stvarno dobar firewall, stavi AtGuard. Tezak je samo 1,5MB, i po meni je najbolji firewall za windows (osim za WinMe posto na njemu ne radi)

zck je napisao(la):
Ako hoces stvarno dobar firewall, stavi AtGuard. Tezak je samo 1,5MB, i po meni je najbolji firewall za windows (osim za WinMe posto na njemu ne radi)

a sto je vazno koliko je tezak ?:pp
Bio nekad najboljiiiiiiiiii FX

Izgleda da cu morati ovo da pisem po svakoj od soba: dajte, ljudi, potvrdite nekim argumentima svoje tvrdnje. Totalno je neozbiljno ovako samo lupiti "ovo je najbolje!". Ako neko ima argument da podrzi svoju konstataciju, neka vas ne svrbe dlanovi da napisete nesto u stilu (ovo je samo primer, ne treba ga koristiti kao shablon):

"Mislim da je taj-i-taj proizvod odlican/"najbolji"/los/najgori zato sto:
- ima dobar/los engine (recimo)
- (ne)fleksibilan (zbog toga-i-toga)
- (ne)konfigurabilan (zbog toga-i-toga)
- (ne)kompatibilan (sa tim-i-tim programima/OS-om/itd)
- dobro/lose je ocenjen na testovima - evo linkova, mozete pogledati i sami
- mali/velik (relativan pojam)
- brz/spor (relativan pojam)
- lep/ruzan (relativan pojam)
...
- mogu ja ovako do sutra (relativan pojam)
..."

Ako nema nikakvih argumenata za tvrdnje, ili se suzdrzite od posta ili makar ublazite ono "najbolji", "najgori", itd, jer izlazete samo svoje misljenje u primeni kod vas licno. Covek obicno trazi savet za generalnu upotrebu, ne za upotrebu kod vas, pa pravite onda razliku izmedju generalnih i licnih ocena. To sto je neko instalirao neki hw/sw i to kod tog coveka radi bez problema, ne kvalifikuje taj hw/sw za "najbolji"/"najgori". Ovo nije irc, pobogu, nego ostaje kao neka biblioteka iskustava, ne mlacenja prazne slame.

Evo instalirao sam ZAPro 3.0 i ko da ga je Ilija Cvorovic pravio. Reaguje na SVE. Mene nervira kada mi blokira prenos sa 0.0.0.0 na 0.0.0.0 (?!), tj. sve u okviru mog kompa.
Osim toga, iako sam blokirao jedan IP, netstat mi i dalje pokazuje otvorenu konekciju prema njemu. Ili mozda negde gresim. U svakom slucaju makar je interface dobar.

silverglider je napisao(la):
Ako neko ima argument da podrzi svoju konstataciju, neka vas ne svrbe dlanovi da napisete nesto u stilu ...
U pravu si
Evo zasto je po mom skromnom misljenju AtGuard najbolji:

- Za razliku od nekih drugih Firewall-ova koji prate samo unapred odredjene portove, @Guard prati sve.

- Nije automatizovan, tako da mozes sam da kreiras pravila, sto je za programe ovog tipa neophodno (na primer, ako hoces da blokiras "ping").

- Mogu se podesavati razne stvari kao recimo cookies, activex, javascript, java, user-agent

- Dobar event log

itd, itd...
swiper je napisao(la):
a sto je vazno koliko je tezak ?:pp
Bio nekad najboljiiiiiiiiii FX
Ako mu vec predlazes da stavi Norton Internet security onda je vazno. Norton je kupio @Guard tako da je to u principu ist k***c, samo veci za mali milon MB.

petri je napisao(la):
Koji je najbolji i zasto.

Koji je najbolji, ne znam, ali znam da ja koristim SYGATE PERSONAL FIREWALL PRO 5.0, koji radi pod XP. Do sad je svašta uhvatio, čak i nekolko "trojanca". Norton više usporava mašinu, i ne readuje, na toliko stvari (imao sam instalirano NORTON i SYGATE istovremeno). Ostale nisam video, pa neću ni da kritikujem...ctp;

Moj glas ide Norton Personal Firewall-u 2002 (ver. 4.0). Koristim ga vec skoro 3 godine (od ver.1.0) i nikad mi nije pravio probleme. Uglavnom je to @Guard-ov modifikovan engine sa jos
nekim opcijama. Radi sa SVIM verzijama Windowsa. Zauzima malo memorije i uopste ne usporava racunar (probano na 128 i na 256Mb). Fino se integrise u Norton Systemworks. Za neiskusnije
korisnike tu je Auto konfiguracija za svaki program koji hoce da izadje na net, dok ce iskusniji sve to detaljno iskonfigurisati u meniju Inernet Access Control.
Pored ovog moze da:
-blokira nezeljene skriptove,Java aplete,animacije, ActiveX kontrole
-sakriva port preko kojeg je napadac hteo da udje (Stealth Blocked Ports)
-ima za vise od 60 Trojanskih konja (QaZ, Subseven itd.) predefinisana "pravila"
-dobar event log mu je isto ostao od @Guard-a
-zahvaljujuci Live Update-u uvek ima sveze definicije i ispravke.

Ne svidja mi se sto su izbacili ono da se startuje kad detektuje internet konekciju (ostao je Manual i Run at System Startup).

Neke recenzije mozes procitati i na ZDnet-u (a video sam dobru kritiku i u nemackom PC Chipu), dok sam program mozes pronaci na nekom warez sajtu, a velicina mu je oko 17Mb.
Nadam se da sam malo pomogao (ili odmogao), pa ako nekog jos nesto interesuje tu smo.:wave;

Nazad
Vrh Dno