Šta je novo?

Perfomanse 6800GT

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Mogu li oni koji imaju 6800GT napisati neke rezultate perfomansi u igrama.Ja imam A64 3200 2x256ddr 8kda3+ i Leadtek 6800GR 350/1000.
E sad šta se tiče 3dmarkova to mi se čini da je u redu 2001=21500 2003=10900 Aqumark=59 Doo3timedemo=76.
Problem je kod igri koje sam igrao na istom kompu samo sa Ati9800pro i išle su bolje nego sad npr. Colin04, Toca Race Driver2, NFS Underground.UT2004 mi praktički ide isto jedino šta ide bolje su OpenGL igre a večina ih je D3D.
Far Cry da i ne spominjem (koristim drivere 61.77) ide loše da nemože lošije katastrofa.Win sam reinstalirao ali opet je isto.

Marac je napisao(la):
Mogu li oni koji imaju 6800GT napisati neke rezultate perfomansi u igrama.Ja imam A64 3200 2x256ddr 8kda3+ i Leadtek 6800GR 350/1000.
E sad šta se tiče 3dmarkova to mi se čini da je u redu 2001=21500 2003=10900 Aqumark=59 Doo3timedemo=76.
Problem je kod igri koje sam igrao na istom kompu samo sa Ati9800pro i išle su bolje nego sad npr. Colin04, Toca Race Driver2, NFS Underground.UT2004 mi praktički ide isto jedino šta ide bolje su OpenGL igre a večina ih je D3D.
Far Cry da i ne spominjem (koristim drivere 61.77) ide loše da nemože lošije katastrofa.Win sam reinstalirao ali opet je isto.
Za Far Cry ti treba najnovija zakrpa i naravno 1024 MB Ram-a, nebi bilo lose da stavis i DX 9.0C
Za NFS Underground skini zakrpu za verziju 1.4, dosta bolje radi, sto se tice Colin-a tu ne znam kako da ti pomognem. U principu nije mi jasno kako ti ne radi lepo???

GoranM je napisao(la):
Za Far Cry ti treba najnovija zakrpa i naravno 1024 MB Ram-a, nebi bilo lose da stavis i DX 9.0C
Za NFS Underground skini zakrpu za verziju 1.4, dosta bolje radi, sto se tice Colin-a tu ne znam kako da ti pomognem. U principu nije mi jasno kako ti ne radi lepo???
ne treba ti najnovija zakrpa, a ni 1gb rama nije imperativ
Moja test masina u Digitalu je slicna tvojoj, pogledaj najnoviji broj da vidis koliko realno ta kartica mozze, da ti sad ovde ne prepisujem sve rezultate!Uglavnom 9800pro je realno slabija kartica u odnosu na 6k8gt

Stavio sam dX9.0c. Nije mi jasno ako sam Tocu RD2 igrao na bartonu 2500 sa Atiem u 1024x768 4XAA sve high i mjereno sa frapsom u 70fps a sada sa nekakvih 40fps nešto nije u redu.
Ne razumijem one rezultate na netu kad testiraju kartice rezultati su nevjerojatni ,a nemaju ništa bolji komp od mene.
Ne mogu vam reči koliko mi je žao što sam prodao Ati-a i kupio GT radi glupog Dooma.

Nedjo je napisao(la):
ne treba ti najnovija zakrpa, a ni 1gb rama nije imperativ
Moja test masina u Digitalu je slicna tvojoj, pogledaj najnoviji broj da vidis koliko realno ta kartica mozze, da ti sad ovde ne prepisujem sve rezultate!Uglavnom 9800pro je realno slabija kartica u odnosu na 6k8gt

Nemam gdje kupiti ovdje Digital pa ako ti nije teško daj napiši neke rezultate.
Daj mi reci realno da li se bolje isplati kupiti X800pro ako se ne računa Doom3 i još neke dvije tri nadolazeče OGL igre (mislim na Medal Of Honnor i COD UO).

MA ne bre kakav X800Pro , slusaj ...najbolje je da uradis Format :C ...to ce da rijesi problem 100% moje misljenje...Poslusaj me nista nece da te kosta 😉
Pozdrav...

GoranM je napisao(la):

Skini zakrpu za crack pa sve to lepo pregazis sa ver. 1.7 i naravno drajverima 45.780, ali pazi ako stavis 46.973 nista nisi dobio :d :d . Posle ovoga mora da ti radi lepo 😀 :crash:

3D Mark 2001 = 21500 očekivao sam više od GeForce 6800 GT-a bar nekih 25000-26000 markova na toj mašini.

Marac je napisao(la):
Stavio sam dX9.0c. Nije mi jasno ako sam Tocu RD2 igrao na bartonu 2500 sa Atiem u 1024x768 4XAA sve high i mjereno sa frapsom u 70fps a sada sa nekakvih 40fps nešto nije u redu.
Ne razumijem one rezultate na netu kad testiraju kartice rezultati su nevjerojatni ,a nemaju ništa bolji komp od mene.
Ne mogu vam reči koliko mi je žao što sam prodao Ati-a i kupio GT radi glupog Dooma.

Verovatno redosled instaliranja drajvera i verzije drajvera su ti doveli do toga da ti tako lose radi. Raspitaj se koji su najbolji detonatori trenutno za tu kartu i obavezno instaliraj directX 9.0c na svez windows pre svega.

Ma nije lose 21500 u 3DMarku, ali je kod njega ocigledno problem do ostataka drajvera za ATI, moguce da su i neka podesavanja igara neaekvatna, najbolje je ako covek moze lepo da ponovo instalira win, stavi najsvezije drajvere za kartu i ima da bude OK. Pa GT je 2x brzi od 9800pro! ( dobro ne bas svuda ali brzi je dosta), mora to bolje da radi.

Več sam reinstalirao win. čim sam stavio 6800GT.Redosljed instalacije mi ide DX9C,driveri od ploče i onda detonatori 61.77.
Imam komp oko 10 godina i do sad sam mijenjao 6 grafičkih od GF2,3,4 FX5900,Ati 9800pro i sad GT6800 i nisam nikad imao ovakav problem.Uvijek sam vidio napredak ali sad se vidi samo u 3dmarkovima. Probao sam i druge testove za ostale komponente tu mislim na proc i memoriju ma sve je u redu.
Neznam stvarno neznam ako netko ima kakvu ideju ili ima ovu karticu sa sličnim komponentama neka napiše svoja iskustva. Hvala

igrice si instalirao dok ti je na kompu bila 9800pro pa si stavio nvidiu 6800GT. :trust: moras da reinstaliras igrice jer se one pri instalaciji prilagodjuju grafickoj i drajverima. :wall: ja sam imao obrnut problem sa nvidije na ati(igrice su imale bagove) ,pa sam ih reinstalirao i resio problem!!! 😀

Poslednja izmena od urednika:
evo dacu ti da probas moj ti4200 pa ako radi bolje da se menjamo 😀 😀 😀

GIGAFAN je napisao(la):
igrice si instalirao dok ti je na kompu bila 9800pro pa si stavio nvidiu 6800GT. :trust: moras da reinstaliras igrice jer se one pri instalaciji prilagodjuju grafickoj i drajverima. :wall: ja sam imao obrnut problem sa nvidije na ati(igrice su imale bagove) ,pa sam ih reinstalirao i resio problem!!! 😀

Nije tacno, imao sam istu instalaciju igrica(NWN, NFSU, itd) na vise vindousa i sve je radilo perfektno.

MARAC je napisao(la):
Uvijek sam vidio napredak ali sad se vidi samo u 3dmarkovima

Pa sta si mislio, da ce u igrama da bude razlika veca kao i sto je u 3dmarku? Pogotovo ne mozes da vidis razliku ako se ne igras preko 1280x1024.

Poz.

Poslednja izmena:
Pa sta si mislio, da ce u igrama da bude razlika veca kao i sto je u 3dmarku? Pogotovo ne mozes da vidis razliku ako se ne igras preko 1280x1024.

Poz.[/QUOTE]

Ja sam mislio da ima razlike, a ne igram se više od 1024x768 kad imam 17 monitor.

Marac je napisao(la):
Ja sam mislio da ima razlike, a ne igram se više od 1024x768 kad imam 17 monitor.

Ako se :bottle:mozda bude razlike :d . Salu na stranu ili povecaj dijagonalu ili si bezveze bacio lovu na GT-a.

GoranM je napisao(la):

Izvinjavam se ali meni je ovo stvarno mnogo smesno 😀 😀 😀 Mislim posle svega spomenutog covek zavrsava sa "U principu nije mi jasno kako ti ne radi lepo???" 😛 :d

Marac, ako si imao 9800pro i igrao se u 1024 a sad si uzeo GT za istu rezoluciju onda si bacio pare najstrashnije! Ako ne nasviras IQ i ako ne podignes rezoluciju razlike NEMA!

Jasno, GT je za 1280x1024 sa 4xAA tata, i kraj price.
Evo i dokaza (Doom3):
1024High+4AA = 64.7
1280High+4AA=64.6

Kartica je Vmodovana i pici na 425/1150 (dakle brze od Ultre).
Marac, ne znam na sta mislis kad kazes da ne vidis ubrzanja.
Ja sam pre ove imao Ti4200 i ubrzanje je po 4x u novijim igrama. za FSAA da ne pricam...

Milan je napisao(la):
Izvinjavam se ali meni je ovo stvarno mnogo smesno 😀 😀 😀 Mislim posle svega spomenutog covek zavrsava sa "U principu nije mi jasno kako ti ne radi lepo???" 😛 :d
😀 😀 😀

Doom3

1024 4xAA= 68
1280 4xAA= 48
1600 noAA= 60
1600 4xAA= 35

Leadtek 350/1000

Cudni su ti rezultati sa 4xAA. Mislim, imas jacu platformu od moje a tako malo dobijas u 1280.
Ja bi na tvom mestu uradio jedan format diska, svez winxp, directx9.0c+61.77 drajveri+drajveri za plocu i onda instalirao Doom i izmerio rezultate.

Jedino tako mozes znati u cemu je (bio) problem!

srkiller je napisao(la):
Jasno, GT je za 1280x1024 sa 4xAA tata, i kraj price.
Evo i dokaza (Doom3):
1024High+4AA = 64.7
1280High+4AA=64.6

Kartica je Vmodovana i pici na 425/1150 (dakle brze od Ultre).
Marac, ne znam na sta mislis kad kazes da ne vidis ubrzanja.
Ja sam pre ove imao Ti4200 i ubrzanje je po 4x u novijim igrama. za FSAA da ne pricam...

Ispravka, 1280High+4AA=54.6

srkiller je napisao(la):
Ispravka, 1280High+4AA=54.6

Onda bi i moj rezultat bio dobar, ipak tvoja radi na 425/1150 dok je moja na350/1000. Danas na pcekspert.com gledam testove 6800 kartica. Imaju Abitovu ploču proc A64 3200 i 6800GT 2x256ddr i timedemo na 1024x768 iznosi 85,8. To mi nije jasno imaju sve isto ko i ja osim ploče (moja je 8kda3+) a meni timedemo iznosi 76. Stavio sam nove windovse dx9.0c drivere od ploče i 61.77 za graf. i testovi su isti.Posudio sam i 6800GT grafičku i opet je isto.Imam napajanje od Enermaxa 430W to bi trebalo biti dosta.
Stavim danas Far Cry i onaj program BenchemAll i pokaže mi 1024 46fps. dok je na pcekspertu na 1600 4xaa i 8xaf 40,69.
Da li bi možda mogla biti u pitanju ploča ipak je to rev.1.0

Meni Far Cry ne radi kako treba, tako da ti ne mogu reci za Far Cry.
Meni je nelogicno bilo sto sam posle svake instalacije drajvera za graficku morao da instaliram drajvere za plocu (obavezno posle) da bi dobio normalne rezultate.

Probaj karticu kod nekog ko ima slicnu konfiguraciju,pa mozda nesto i provalis.

Nedjo je napisao(la):
pogledaj najnoviji broj da vidis koliko realno ta kartica mozze, da ti sad ovde ne prepisujem sve rezultate

:smash: :d
Posle ce biti da mi proteziramo strani medij kad pricamo o Outer Space-u 🙂

Mislim da je najbolje resenje, sto vec rece covek pre mene, da se karta proba u drugoj masini, po mogucstvu sto jacoj. Poslednje karte ipak traze veoma jake masine da bi se razmahale, licno bez 1gb rama i barem 2.8ghza/2800+ procesora ne bih ni kupovao GT, uostalom sa takvom masinom i 9800/9700 sasvim lepo radi i tera sve makar u 1024.

Nazad
Vrh Dno