Šta je novo?

Perfect disk problem

• Začetnik teme Začetnik teme Sallee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Vec duze vremena, perfect disk ne moze da uradi offline defragmentaciju, pise possible driver conflict... zanima me koji driver je u pitanju da li trebam da reinstaliram driver primer maticne ili?

Jel' mozes da bacis detalje koje ti ispise? Pretpostavljam da je ovo pri boot-u. Ispise nekoliko linija i konkretno izbaci i gresku u svemu tome.
E, sad, tehnicka Raxco-a bi ti trazila i neke TXT fajlove koji se ne secam gde nalaze u kojima ima malo vishe info-a.

Ne znaci da je driver conflict i obicno nije. Ali desi se recimo da je MFT prevelik da stane u memoriju (ako je 32-bit OS ili ako stvarno nemas dovoljno RAM-a ... nekako 😀) i onda javi ovu gresku, ali broj greske objasni sta je konkretno u pitanju.

Prvi boot
failed to wait for verify volume using defrag32 (1393, 893)
unable to verify volume
unable to verify drive c due to incosnsistencies 1393
please run chkdsk /r/f c:\

drugi boot
starting optimization for C
volume is not dirty
failed to open volume using defrag32
could not gain exclusive acces to drive C
there is possible drive conflict C
inace imam 2Gb rama

failed to open volume using defrag32 - zar nisu pisali brojevi u zagradi posle defrag32?
Koliki je volume?

Jesu, 32 i 538 taj hard je od 320GB a C je 15.6GB

Poslednja izmena:
32 je sharing violation a 538 ne znam.
Potrazi po sistemu fajlove PDBoot*. Ne mogu da nadjem mail u kome mi je techsupp iz Raxco-a napisala gde su 🙁 Treba da imas neke log i jedan file BEZ extenzije. (PDBoot.exe ignorisi naravno)
Jel' pokazao Volume GUID pored C:? (nesto tipa \\volume\{a21d05b5-....). Klikni na disk C properties u PD interfejsu i proveri da li je ono sto je napisao tokom boot-a (volume GUID) isti kao i onaj koji ti interfejs pokaze za disk C.

A sem toga, postavi output komande "FLTMC" (u command prompt-u). Ako si na Visti/W7 slucajno moras da koristis Run as Administrator da bi se pokrenula komanda korektno.

Znaci ovo je sve sto izbacuje

Prvi boot
unable to verify volume (1393, 2)

drugi boot
starting optimization for C
volume is not dirty
failed to open volume using defrag32 (32, 538)
dosdevices\volume{c72efe7e-19f8-11dd-9b8b-806d6172696f}
could not gain exclusive acces to drive C
there is possible drive conflict C
---------------------
Od 10.7.2009 ima problem sa offline defragmentacijom nasao sam logove

>Defrag32 File Log:**********************************
DefragFs: NT Version: Major=0x5, Minor=0x1, Build=0xa28, CSD=Service Pack 2 (free).
DefragFs: BOOT start. Date: 12/19/2009, Time: 10:22:36.593 GMT.
PDBoot: Volume is not dirty
PDBoot: Failed to open volume using Defrag32 (32,538).
PDBoot: \DosDevices\Volume{c72efe7e-19f8-11dd-9b8b-806d6172696f}
PDBoot:
PDBoot: Could not gain exclusive access to drive C:\ (32).
There is a possible driver conflict. (C:\)
-----
U onom drugom logu bez extenzije pise isto...
"Klikni na disk C properties u PD interfejsu i proveri da li je ono sto je napisao tokom boot-a (volume GUID) isti kao i onaj koji ti interfejs pokaze za disk C."
Jeste, isti je
"postavi output komande "FLTMC" napisao sam FLMTC u command prompt-u i izbacio mpfilter 11 i 0 i defragfs <legacy> - kako se postavljaju output komande?

Poslednja izmena:
To je to sto sam pitao za FLTMC. On izbacuje koji sve file system filteri postoje na sistemu. DefragFS je deo PerfectDisk-a. MPFilter je MS-ov filter. Nista od toga znaci nije problem.
Disk ti je relativno mali da bi memorija bila problem (npr. disk od 4TB ne bi mogao da offline defragmentuje na x86 OS-u).

Jedino ti preostaje:
- da reinstaliras PD (prvo uninstall, reboot pa reinstall)
- da kontaktiras Raxco podrsku 😉 Kazi da si skinuo trial verziju i resice problem (ili i skini trial pa njega isprobaj cisto za svaki slucaj).
Mislio sam da ce u PDBoto logu imati jos neki info ali nema 🙁

To sam uradio sa reinstaliranjem PD, ranije ali isto, a ima jos mnogo toga u logou ali stvarno mnogo tako da to nisam hteo da kacim... moja verzija je trajna...

Uradio sam error checking u tools-u i reinstalirao PD i radi! Ali sada opet problem Imam 11.2GB zauzeto a 4.36GB slobodno sto je oko 30% slobodnog prostora... ali
sada krene da radi i izbacuje insufficient freespace to defragment pagefile 57766?
Starting optimization for C
verifying done
pagefile id 57766
analyzing done
defragment pagefile 0% movin out 57766
insufficient freespace to defragment file 57766
defragmenting pagefile done
boot time defrag status completed

Poslednja izmena:
Setio sam se za jedan program uz pomoc koga sam uspeo da resim problem i sada PD radi kako treba! Problem mi je resio Mark Russinovich 🙂

Mislis njegov PF defrag tool ili neki drugi?🙂
A dobra fora za defrag page file-a je da ga disablujes, uradis offline i total defrag pa reenablujes PF.

Znaci ovo je sve sto izbacuje

Prvi boot
unable to verify volume (1393, 2)

Tebi je odgovor sve vreme bio pred ocima.

Start > run > cmd > enter
Kucaj chkdsk C:/r
Kad te pita klikni Y i restartuj racunar. Sacekaj da ispravi greske na hard disku.

A tebi je sve vreme bilo pred ocima da je to uradio i nije se desilo to sto je trebalo 😀

Nazad
Vrh Dno