Šta je novo?

Penumbra, za ljubitelje horor C&P igara...

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Na
http://www.sofotex.com/download/Games/Adventure/ , kao i na fileplanetu,
mozete skinuti full igru. File je tezak oko 20MB.
Igra je horor click&point avantura, nema oruzja, samo prateci predmeti i dokumenti koji se usput nalaze po raznim lockerima, u kojim uglavnom pise o siframa za otkljucavanje elektronskih brava. Meni se svidela.

Ako se neko sa dial up zaleteo da skida, nek prekine, posto onim 20MB treba da se doda jedna nula.

Poslednja izmena:
Valjda prvo naciljas pa kliknes (point&click)? ;)

Ovo je genijalno kada uzmeš u obzir da su je napravili nezavisni developeri i da je igra besplatna. Genijalno!

^I mene ste ubedili, evo skida se :)

vrlo lepo odradjena igra imajuci u vidu da je free project.kome je 1024x768 malo otvorite notepad-om settings.cfg i za Screen Width i Height stavite sta zelite settings.cfg se nalazi u redist folderu

downloading....

jako zanimljiva, graficki super(s obzirom da cela igra sauzima samo 200MB)
preporuka

Poslednja izmena:
hm...puca mi igra....odslusam/odgledam onaj prolog i onda kada krene ucitavanje - prc...vrati me u XP.

nisam cittao uputstva...problem kod mene ili...muci li ovo jos nekoga?

Imam premalo vremena za igre, pa kad nisam znao kako da izadjem iz one sobe smorio sam se... Da joj dam jos jednu sansu?

P.S. Kontam da sa dinamitom treba da razbijem ili otvor ili katanac, samo je rukovanje sa dinamitom ocajno reseno pa sam popizdeo...

ZeeGerman je napisao(la):
hm...puca mi igra....odslusam/odgledam onaj prolog i onda kada krene ucitavanje - prc...vrati me u XP.

nisam cittao uputstva...problem kod mene ili...muci li ovo jos nekoga?

Na burazerovoj masini se identicno ponasa. Anyone can help!?

Spirit je napisao(la):
Imam premalo vremena za igre, pa kad nisam znao kako da izadjem iz one sobe smorio sam se... Da joj dam jos jednu sansu?

P.S. Kontam da sa dinamitom treba da razbijem ili otvor ili katanac, samo je rukovanje sa dinamitom ocajno reseno pa sam popizdeo...
::: SPOILER WARNING :::
Pretrazi ormarice, pronacices jedno papirce ;)

:) Thanks, igra je stvarno odlicna

Agilni je napisao(la):
Na dve mašine isto? A da downloaduješ opet?

Pa...mozda...sta je pisljivih 200MB za download :smoke: ali...nekako imam utisak da kod mene nesto nije u redu...

Na njihovom sajtu, www.penumbragame.com na forumu ima faq koji, između ostalog kaže ovo:

The game crashes/returns to the desktop after the intro ends?

You do not have the graphics card required. Minimum: ATI Radeon 9600/NVIDIA FX.

Kako sad to? Citat sa zvaničnog sajta:

Kod:
Minimum requirements:
Windows 2K/XP
1Ghz CPU
256MB RAM
400MB Hard-drive space
ATI Radeon 8500/NVIDIA GeForce 3 Ti

Sad sam probao igru i na mojoj konfi jako usporava, tj. veoma je nizak fps na odredjenim mestima, a na proslom Athlon XP 1600+, 1 GB i Geforce 6600 mi nisu bila tolika usporavanja. Jel jos imao neko problem sa niskim fps-om na jacoj masini?

Poslednja izmena:
pa meni je znao nekad da drasticno obori fps ,i ako sam igra sa svim na max i u 1280x1024 opet smatram da bi trebalo mnogo bolje da mi radi

Ja je odigrao na 9550 u 1024. Onako, zahtevna je, ali igrivo.
Digosmo tred iz mrtvih.

::::SPOILER:::: Na početku super igra, ali kratka i sa veoma glupim krajem -ako je to uopšte bio kraj.

Ima kao neku horor atmosferu ali nisam hteo da prelazim zbog glupog sistema snimanja.Verovatno su hteli da podignu tenziju sa tim checkpoint-ima ali su samo u*rali stvar.

Na početku super igra, ali kratka i sa veoma glupim krajem -ako je to uopšte bio kraj.

Igra je kratka jer je napravljena za demostraciju novog engine-a.

Ja sad igram ali sam se zaglavio.
Cime otvoriti ormaric koji je zakljucan katancem ( u prvoj sobi ) ?
Kako da otvorim ona vrata za koja mi treba i kartica i sifra ( gde da ih nadjem ) ?

Cime otvoriti ormaric koji je zakljucan katancem ( u prvoj sobi ) ?
Kako da otvorim ona vrata za koja mi treba i kartica i sifra ( gde da ih nadjem ) ?

::::SPOILER:::::

ormarić otvoriš kiselinom koju smućkaš, a ta vrata bolje ne otvaraj :-devil-:

:::::::::::SPOILER

*** davno sam presao, trebalo je da nadjes 2 bocice necega sto kad se mixuje daje kiselinu koju prolijes na katanac. E sad, gde se tacno nalaze bocice -zaboravih.

Provalio sam za kiselinu.
Da li je kraj igre kada otkljucam vrata za koja mi je potrebna kartica ? :crash:

Mozeli neko da okaci koji screenshot da vidim kaka je

Nazad
Vrh Dno