Pa to je CPU na goloj Amigi 1200. To bi ti bilo dovoljno za pocetak. A Sega je dolazila sa MC 68000 procesorom. Ovo je daleko ozbiljniji CPU.
Pa i jeste lepa proslost. A sve to apropo njegove zelje da uzme retro masinu za module i semplove ja sam mu predlozio Amigu 1200 ili Atari Falcon 030
Heh, vidim ja to, 25 MHz je daleko mocnije od seginih 8MHz
🙂
Ali ipak, necu da odmah uletim u nesto u sta se u potpunosti trenutno ne razumem, Assembly, stare konzole i nacin na koji rade.
Chiptune donekle i razumem sto se tice samog principa radi, reprodukcija samplova preko izlazne jedinice.
Volim da cujem sinteticki zvuk, odgovara mi jednostavnost zvuka i kolicine tonova. Sada, sum nije tolko jednostavan, ali moze da prodje xD
Polako, mislim, volim racunarsku tehniku i lakse mi je razumeti sve tako sto cu razumeti kako je sve pocelo, kako rade stare masine, tako mnogo jednostavnije od ovoga danas, a tako nogo komplikovane.
Jeste da sam slabo naucio ista u srednjoj skoli zbog neozbiljnosti celoga razreda, a samim time i smaog sebe, ali verujem da je ovo jedan odlican hobi a i odlicna profesija.
izvukao sam ploču iz ormara, samo da bih probao da li se i dalje glupira ili je proradila, ali ništa.... svaki put se uključi i zatim me počasti kratki bipovima u nizu bez kraja, a nemam pojma šta joj je, niti šta signalizira
Usput sam spekao prst kad sam slučajno kroz K6-2 koji radi na 2.4V propustio 3.3V struje, za nepune 3 sekunde postigao je temperaturu od koje mi je ostala opekotina :d
P.S. @Stojke2, poslao sam ti PM 😉
OK! Cika samuraj
🙂
Procitao sam tvoj PM. Poslao sam ti zahtev.
Takodje, i mene je jednom opekao procesor, samo sto je ovaj bio AMD Athlon (mnogo su se grejali onda, malo vruce i puf crkne).
Nisam ja skontao da mu treba za module. Napisao je da mu treba za DOS editore, odn. editore iz doba DOSa
Da, za module, trackere za chiptune.
--
Evo jedan odlican modul za onog ko ima software za reprodukciju (XMPlayer, Foobar2000):
Click me!
I izgrice Streat of Rage 2 je, ako se neko seca.