@ Jok & Hektor
Maticna ploca je XT-5IB2 od Ford Liona, podrzava EDO/SD RAM, ima USB 1.0 na sebi, podrsku za OS/2 uredjaje, max 256MB rama (ma da nesto nece, bios je outdated, a kada pokusam da ga flashujem dobija errore), takodje ima 3 ISA i 4 PCI slota. Podrsku za ATX napajanje i ono staro sa 2 ona cuda, kako li se vec zove.
Ploca ima INTEL cipset, i iz 1997 je kako vidi, dakle jedna od najnaprednijih za Socket 7.
Sto se tice procesora, oba mogu da se klokuju uz dzampere na maximum, Cyrix radi na 233MHz, isto kao i pentium. Sto se tice takta potpuno su identicni.
I da, moze da podrzi AMD-k5/AMD-k6 prodesore. Ali ih nazalost nemam.
Secam se mog prvog racunara, AMD-K5 100MHz, pustao AVI filmove kao i SWF animacije, stvarno je bio bruka stvar
Uglavnom, sto se tice radnog takta tu su identicni skroz. Stime da kontam da moze da se klokne na 266 ovaj pentium...
@ M M
Citao sam ja da je Cyrix donekle bolji sa nizom frekvencijom od pentiuma sa visom, pa sada zato sto oboje imaju isti takt i pitam pitanje.
I da, znam za sve to, imao sam dosta starih racunara, menjao sam ih od mog prvog pa do sada naj manje 30

Imao sam cak stare laptopove, toshiba 300MHz, radio internet, Opera 5 tabova bez problema, pa sam imao IBM 380ED, pa neki Dell jadni, ali imao je USB port.
U sustini ja zelim samo ove DOS programe da koristim, trackere (samplere), da pravim chiptune muziku i tako malo da se secam tih starih aplikacija (KGEN98).
Nista novije, niti ce biti konektovan na internet, niti ce imati ikakvog dodira sa virusima (sve ide sa glavnog racunara pa na njega, potpuno cisto).