Šta je novo?

Pentium 4

HaPpYlEpTiC

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
301
Naime, dosao sam u posed Prescott Pentiuma 4, 478 socket, @ 3.2 GHz, 1M cashe, @ 800, oznaka mu je SL7L7. E sada, na Intelovom sajtu nisam nasao nista konkretnije o njemju jer je fosil iz 2003.

Problem je sledeci, kada ga ustekam na Abit IS7-V2 plocu (koja radi bez ikakvih problema sa Celeronom D @ 2.26 GHz) koja bi trebala da ga potera bez problema nece, tj upali se i ali kada odradi memory test samo se resetuje i tako u nedogled. Znaci ni u bios ne mogu da udjem.
Ovo je probano sa napajanjem od 400W bez icega na ploci sem grafike da bi imao sliku.

Ploci je flashovan bios na poslednju dostupnu verziju (v12) - nije pomoglo. :crash:
Ubacen drugi CPU da bi iskljucio CPU Throtling pa vracen ovaj nazad - nije pomoglo. :crash:
Pogasio sve integrisane drangulije u trenutcima ocaja - nije pomoglo. :crash:
Rado bi iskljucio i C1E ali nemere bez gore pomenutog procesora u ploci :trust:

Da li ima neko ideju sta da mu/im radim da poceram to sokocalo...
Ili pak predlog da nadjem neku plocu koja moze da potera chudeso da radi...

Fala unapred

Poslednja izmena:
Prvo probaj sa zglavnim napajanjem pošto taj Prescott cima dosta struje, ako se i dalje javlja problem onda je def. ploča problem.

Zaglavnim? :d

Sve sto moze da se prikaci od napajanja je prikaceno, izem li ga...

Prvo probaj sa zglavnim napajanjem pošto taj Prescott cima dosta struje, ako se i dalje javlja problem onda je def. ploča problem.

Pa sto bi ploca bila problem ako decko kaze da mu radi predhodni procesor bez ikakvih problema.

Posto skoro ne znam nista o procesorima, meni na pamet pada da moguce taj procesor radi na vise W nego sto ploca podrzava, mada mi je cudno da se zbog toga resetuje.

Najgluplje pitanje, ali jel si ti siguran da je taj procesor radio pre nego si ga se dokopao? :bottle:

Pa sto bi ploca bila problem ako decko kaze da mu radi predhodni procesor bez ikakvih problema.

Posto skoro ne znam nista o procesorima, meni na pamet pada da moguce taj procesor radi na vise W nego sto ploca podrzava, mada mi je cudno da se zbog toga resetuje.

Najgluplje pitanje, ali jel si ti siguran da je taj procesor radio pre nego si ga se dokopao? :bottle:

Pa znam da ih bije glas da su zedni Wataze...

Pa da ne radi kontam da mi Bios tablica ne bi ispisivala koji je i tacne podatke e sad, izem li ga...

@anagarika

Pa verovatno zato što prethodni procesor troši duplo manje od ovog, a ploča matora ~6-7god. pa joj baš prija ovaj đerdap....:smoke:

Poslednja izmena:
@anagarika

Pa verovatno zato što prethodni procesor troši duplo manje od ovog, a ploča matora ~6-7god. pa joj baš prija ovaj đerdap....:smoke:

jeb0 mater mozda si u pravu...nisam razmisljao bas koliko bi to sve moglo da trosi struje ali mi opet nerealno...gledam sada, preskot, cetiri giga rama, sata, 285gtx od 2gb rama trosi boga mu poljubim citavih 452W

Sumnjam da bas ima ovaj gtx ali ako sve pali neko kartonsko napajanje, moguce da je struja brale :bottle:

I mislim da sam pre pet godina imao taj preskot...ako je to taj rpocesor sto je tada simulirao kao da ima dva jezgra ili nesto tako, vise se i ne secam...znam samo da je kostao boga oca...baba mi platila tada komp 1400evra, mada mi pinnacle-ova kartica uzela 400, procesor valjda nekih 250, jeb0 mater :bottle:

Poslednja izmena:
To je taj PreStok :D
Ne preostaje mi nista sem jos da pocupam svoj PSU pa da vidim, ako ga 600W ne istera u potragu za plocom... :(

Ili ako se neko drugi javi sa nekom vudu magijom, i gavranovim perom da ga poteram :D

Nije uopste nemoguce da je to napajanje vremenom izgubilo snagu, treba krenuti prvo od njega...

Isti takav procesor samo na 3GHz teram sa napajanjem od 250W, bez grafike, ali sa Tv kartom, zvučnom,optikom
i 4 štapa memorije, bez ikakvih problema.

U potpunosti se slazem , 90% da je napajanje , pokusati sa nekim malo boljim!

re

Kom mene prescot radi kloknut na 3.36ghz, na ploci asus i865p, sa kinezom od 500w.

Celeron D @4GHz (1.6V) na asus P4P800-E sa 4 štapa memorije, žednom 5900XT, 3 diska i optikom na borovnici od 450W, pa se vi mislite... :d

Vrh Dno