Šta je novo?

Pentium 2160 + 865g?

Great White

Slavan
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
304
Ima li neko iskustva sa ovom kombinacijom? Konkretan model ploce koji sam imao u vidu je Asus P5PE-VM. Asus tvrdi da ona podrzava FSB 800 (1066 OC). Doslovce, sa zagradama. Po tome, Pentium 2160 bi isao na 2.4GHz, sto mi je ok. Motiv je sto je to jedina kombinacija koja podrzava AGP + DDR + dvojezgarni procesor. Ja imam Athlon XP 2200+, A7V8X-X, 7600GS, 1G DDR RAM. Zadrzao bih memoriju i graficku. Nova ploca i procesor kostaju 10k din, a za staro mozda kasnije nesto uzmem. Kompletan prelazak na PCIe + DDR2 bi zahtevao vece inicijalne troskove i vise komplikacija oko kasnije prodaje.

Izgleda podrzava samo reviziju L2 e2160-ce a ne i M0 mada ??? Trebalo bi da radi. Kad su radile razne 8xx furune shto ne bi i ovo. Poshto imash posebno grafiku trebalo bi i oc da moze ali ne ochekuj neshto spektakularno. Za 2,4Ghz ti treba fsb od 267Mhz i memoriski mnozioc od 1,5x ili barem 2 puta ali da ti onda ddr1 izdrzi 533MHz shto je malo ??? na toj plochi ali ne mora da znachi opet. Dok ne probash nikad se ne zna.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa ovom kombinacijom? Konkretan model ploce koji sam imao u vidu je Asus P5PE-VM. Asus tvrdi da ona podrzava FSB 800 (1066 OC). Doslovce, sa zagradama. Po tome, Pentium 2160 bi isao na 2.4GHz, sto mi je ok. Motiv je sto je to jedina kombinacija koja podrzava AGP + DDR + dvojezgarni procesor. Ja imam Athlon XP 2200+, A7V8X-X, 7600GS, 1G DDR RAM. Zadrzao bih memoriju i graficku. Nova ploca i procesor kostaju 10k din, a za staro mozda kasnije nesto uzmem. Kompletan prelazak na PCIe + DDR2 bi zahtevao vece inicijalne troskove i vise komplikacija oko kasnije prodaje.

Odakle ti ovo ? 🙂 Aaa nisi pogledao ponudu ASrock plocha.... 😛
Ima plocha koje se zove ASRock DualVSTA i podrzava sledece:
-DDR Dual ( dva slota )
-DDR2 Dual ( dva slota )
-AGP 8X
-PCI-E 16X
-s. LGA775 - Core2Duo / Core2Quard / Celeron D FSB do 1066 MHz
-Ima via chipset i max FSB je nekih 290 = 290 x 9 = ~ 2.6 GHz

Koshta nekih 60 € i ima je u PIN-u.... www.pinsoft.com

Nadam se da nisam zakasnio sa Info-om
:wave:

:d ...samo nema PCI-E 16X već 4X tj. oko 10% slabije performanse grafike u slučaju da se koristi PEG slot... 😀

Da se nastavim i ja na ovu temu, juce sam kupio komsiji ovakvu plocu i Celeron 420 procesor, sa najnovijim biosom sve radi ok, kaze u uputstvu da moze da se postigne FSB1066 samo ako se koristi eksterna AGP grafika, ali nema nikakvih opcija u BIOS-u za to, naravno stavio sam najnoviji sa sajta 1406, trebalo bi da ima i ovaj FSB jer ploca podrzava i core duo serije 6xxx...
Da li mozda ima neka kombinacija tastera ili tako nesto za skrivene opcije, jer bas je bedak da ovaj cely ostane na def kada moze na 945 bar 2.5Ghz...

Koja ti opcija treba, za vcore ili FSB?
Ovo drugo ima sigurno.

Malo sam procunjao po ostalim forumima i nema za ni za FSB ni za vcore, FSB moze da se dize sa clockgenom samo, neki lik je dogurao do 1200 stable a za slikanje cak i 1333 tako da 865 jos uvek nije za bacanje 🙂
a za vcore jedino moze da se radi vmod...

Ako hoćeš da se igraš, mislim da je ovo najbolji thread za tu ploču...

Nazad
Vrh Dno