Silverrider
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.09.2003
- Poena
- 619
Vasa misljenja, iskustva, komentari o ovom Digital SLR aparatu?
Naravno da moze
U tom cenovnom rangu moze se naci samo Nikon D40. Prvi Canon, model EOS 400d je oko 700 eura sto je za 200 eura skuplje od ova dva aparata a i sami znate da za te pare moze da se uzme solidan objektiv. Pentax deluje kao jedan od najboljeih modela za ulazak u DSLR svet. Za naprednijeg amatera ovo predstavlja, barem po testovima koje sam ja procitao i po primerima fotografija koje pravi, sjajan izbor. Nisam imao prilike da ga isprobam te zato sam i postavio pitanje da li je neko imao bliski susret sa ovom spravicom.
Ja ne kupujem ovaj aparat vec me interesuje kakva je to spravica, dobre strane, lose strane...
Sve u svemu, tvoj drugar je zadovoljan, sto me je u nacelu i zanimalo. Hvala.
Zadovoljan je, ali posto nije bas zagrizeni entuzijasta za fotografiju vec vise "casual" photographer i zeleo je samo nesto bolje od prosumera (narocito za low-light uslove), verujem da bi bio zadovoljan i sa npr Nikon-om D40. Ali posto je K100D sa kit objektivom bio em povoljniji (skoro 100e), em ima stabilizaciju u telu (sto ume da znaci u low-light uslovima, a takodje i pri telezoom-u), opredelio se za K100D i nije zazalio. Uz aparat je dobio kit objektiv 18-55 i dokupio je jos 50-200 za nekih 150e, i sve zajedno za nekih 650e ima odlican sistem za korisnika kakav je on.
Tamron 17-50/F2.8 se ne pravi za Pentax mount
Nego ima i ona Tokina 16-50 F2.8 koja je isto mnogo dobra...
http://www.digitalinfo.co.yu/forumkoji su jos zanimljivi foto forumi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari