Šta je novo?

pencil mod

• Začetnik teme Začetnik teme staxm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

staxm

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
prvi put radim 🙂
hocu da modujem moju ultru u sli

citajuci stare postove dolazim do toga da treba da koristim 2b olovku koju sam i nabavio
kad probam na nekoj staroj i neispravnoj gr. kartici da spojim dve tacke(crtam put izmedju,od jedne ka drugoj,razmak izmedju njih je 2mm) unimer mi ne pokazuje da postoji spoj izmedju njih...kada ga probam na samoj olovci imam spoj...

kako se to zapravo radi :smash:

Poslednja izmena:
prvi put radim 🙂
hocu da modujem moju ultru u sli

citajuci stare postove dolazim do toga da treba da koristim 2b olovku koju sam i nabavio
kad probam na nekoj staroj i neispravnoj gr. kartici da spojim dve tacke(crtam put izmedju,od jedne ka drugoj,razmak izmedju njih je 2mm) unimer mi ne pokazuje da postoji spoj izmedju njih...kada ga probam na samoj olovci imam spoj...

kako se to zapravo radi :smash:

Treba da napravis bas lep spoj znaci ne da povuces crtu, nego vise puta, dok ne napravis nesto sto lici na vod, znaci bas kao da je ispupceno od crtanja, ja nisam crtao po grafickim ali sam crtao po procesorima i to je radilo odlicno, crtao sam patentarom, ako ti to nesto znaci. znaci vise puta podebljaj jednu te istu liniju, ne obaziri se mnogo na unimer jer moguce je da kad prislonis unimer (ohmmetar) otkines parce grafita i imas beskonacan otpor.

Malo slicica kao ispomoc:

Prilozi

• nf4u-mod.webp
    nf4u-mod.webp
    27.3 KB · Pregleda: 113
  • dfinf4ultrad-4a.webp
    dfinf4ultrad-4a.webp
    73.2 KB · Pregleda: 130
  • SLI-NF4.webp
    SLI-NF4.webp
    23.5 KB · Pregleda: 118
pa izgleda da ove danasnje 2b olovke losi provodnici...prvu koju sam kupio je stabilo,a danas sam uzeo i steadler...kada na papiru iscrtam crtu sa prvom(i posle debljanja od tri dana) nema sanse da provede,a sa drugom je mnogo bolja stvar...napravi spoj posle 10sek skrabanja...ali da to sprovedem u delo na nf4 nema sanse...gulio sam izmedju ta dva kontakta tri sata i dzaba....sutra cu da probam sa patentarom i minama....ali sumnjam

na forumu dfi-streeta vidim da i dosta njima to nije uspelo,tako da su morali o'ma sa tecnim srebrom,a izgleda da i mene ceka to...probacu sutra da nadjem srebro

ako neko zna gde ima da se uzme,nek javi....a i ako neko mozda ima nesto viska i volje,a i srebra,a zivi u bgd,nije mi problem da dodjem do njega 😉

Poslednja izmena:
OFF :
sta ti se desilo sa PCI-e ?

staxm a sto ne prelemis to, ono je nikad lakse za zalemiti mogao bih se brenerom da zalemim ono :d. ako nemas lemilicu dodji pecnucu ti ja, to ocas posla.

OFF :
sta ti se desilo sa PCI-e ?

nerazumem...nista se nije deslo,spoj nije napravljen pa se ploca i dalje prijavljivala i radila kao ultra

@misko
staxm a sto ne prelemis to, ono je nikad lakse za zalemiti mogao bih se brenerom da zalemim ono . ako nemas lemilicu dodji pecnucu ti ja, to ocas posla

thanks
ali nekako sam za varijantu bez lemljenja,jes da treba da se pecne samo ali sta znam sigurnije mi,da ne preteramo sa toplotom...uzeo sam tecno srebro i bacio kap na spoj i dobio SLI...ekstra radi :banana:

sve na difoltu 17000 3dmark03....a preko 20000 sistem o/c...a graficke samo postavljena na 560x800,a moze jos koliko mi se cini 😉

ako se neko odluci da radi mod :d imam sebra koliko ti dusa pozeli,samo ne znam koliko moze da traje....obavezno skinite drajvere za plocu i grafiku pre nego sto bocnete u SLi pa onda ih instalirajte ponovo

nerazumem...nista se nije deslo,spoj nije napravljen pa se ploca i dalje prijavljivala i radila kao ultra

pitao sam za garficku iz potpisa ?

odavno se zeznula,tako da sam sad ispravio potpis :d

Gde su sad oni sto su me prozivali kad sam pricao da je LC odlicno napajanje, raid, sli, sve oc i zamislite radi. 😛

da... SLI sa 7300GT... :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno