Aha, kako da nisu... Pa šta misliš, kako sam ja ovo otkrio, tako što svaki dan čitam Bluetack liste? Prekjuče je počeo da blokira neku moju spostvenu konekciju kao "PC Press, PC Press..." a danas je počeo da mi "blinka" kad sam hteo da se povežem na news server "PCS SezamPro On-Line, PCS SezamPro On-Line..." A ja sam ADivo.r je napisao(la):ADSL korisnici su na drugim blokovima IP adresa. To ipak ne znači da se neće pojaviti u nekoj od narednih updateova 😉
Ma ti nisi odavLen, oli šta? Pa zar se ne sećaš onog puča koji su napravili Eremini i društvo, kada se danima (ako ne i mesecima) nije znalo ni čiji je PG, kad je osnovan Phoenixlab itd. Od tada PG uopšte nema svoje, nego koristi Bluetack liste. Pisalo se ovde nadugačko o tome nedeljama.ZoNi je napisao(la):da budem iskren, ne kontam bas o cemu se ovde prica... zar PG ne stiti p2p mreze od "zlocca" iz filmske industrije? Kakav Bluetack?
wiz011 je napisao(la):Aha, kako da nisu... Pa šta misliš, kako sam ja ovo otkrio, tako što svaki dan čitam Bluetack liste? Prekjuče je počeo da blokira neku moju spostvenu konekciju kao "PC Press, PC Press..." a danas je počeo da mi "blinka" kad sam hteo da se povežem na news server "PCS SezamPro On-Line, PCS SezamPro On-Line..." A ja sam ADL korisnik.
Bluetack, sve osim EDU, i SPIDER, zatim Openmedia listu i neke liste koje sam ja napravio još odavno i gde je boga pitaj šta stavljeno po boga pitaj kom kriterijumu.ivo.r je napisao(la):BTW, koje sve liste koristiš za PG?
wiz011 je napisao(la):Bluetack, sve osim EDU, i SPIDER, zatim Openmedia listu i neke liste koje sam ja napravio još odavno i gde je boga pitaj šta stavljeno po boga pitaj kom kriterijumu.
TNX. Proveriću danas kako je kod mene.
wiz011 je napisao(la):Inače, upravo se svađam s nekim likom koji me ubeđuje da ne može adresa SezamPro ADSL korisnika da bude iz opsega registrovanog kao PC Press. Jest, ne može, adresa koju upravo koristim je registrovana kao Yugodata-NET. Trebalo bi da SezamPro objasni kako je moguće da su njihove ADSL adrese za obične korisnike registrovane na milion nekih "sestrinskih" firmi a ne na SezamPro.
Verovatno nemaju dovoljno svojih adresa, pa su gazde rešile da pozajme od ostalih firmi. 😉
Sad ću tamo u konferenciji da priupitam u vezi ovoga (ako uspem da se telnetujem 😉 )
wiz011 je napisao(la):(ni news server nemaju, nego kažu "otkačinjite se i zakačinjite dok ne ubodete neki IP koji radi sa news.sezampro.yu", na šta to liči???)
e, pa to sam pitao... posto za sada sve radi sasvim normalno...Delija je napisao(la):@ZoNi
Majku mu, pa neces moci uopste da se zakacis na BILO KOJU masinu u svetu koja te ima na block listi...
ZoNi je napisao(la):e, pa to sam pitao... posto za sada sve radi sasvim normalno...
ma, neko ce vec napraviti PeerGuradianGuradian, koji ce braniti od PeerGuradian-a (hehe, ko u onom filmu sa Marky Markom i "buster-buster-busterom" 😀 )
Ma to se neko nashibao radze i davao opsezima imena... :bottle: :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari