Šta je novo?

PeerGuardian blokira SezamPro

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Ako imate problema sa P2P preko Sezama, onda uzrok može biti to što je jedan oveći blok ovog provajdera blokiran u najnovijoj bluetack listi P2P Level 1, i to kao:

PC Press - 212.200.198.0 - 212.200.199.255

Sa sledećim updateom biće izbačen sa Bluetack liste.

pa verovatno to ima veze sa onim sezamovim pretecim pismima...

Ne verujem, ovakva ili onakva pisma šalju i mnogi drugi provajderi. Zbrka je nastala jer je taj blok IP adresa registrovan na ime izdavačke kuće, a ne ISP-a. Da nije po sredi greška nego stvaran razlog onda bi Bluetack admin to i rekao, a ne da će skinuti taj blok. Osim toga, ni jedan blok registrovan na SezamPro nije blokiran, da je zbog pisama valjda bi prvo njih blokirali? Na stranu što se ne vidi veza pretećih pisama i anti P2P aktivnosti, da je BayTSP koristio Sezamove adrese za ono što radi onda bi to bio razlog za blokadu, problem sa pismima je druge vrste i njega korisnici Sezama treba da reše sa Sezamom, nemaju Bluetack i PeerGuardian ništa s tim.

Jel moguce da i ja zbog toga imam problema??? (na artcom-u sam)
ne radi mi NISTA od tracker-a sem TorrentLeech-a!!!

Ja počinjem da verujem da SezamPro sam sebe prijavljuje na te liste, eda bi smanjili bandwidth koji korisnici utroše na P2P. Zaista je, kao što je Bluetack admin i obećao, uklonjen spomenuti PC Press blok, ali su u Level 1 listu sad dodata dva nova bloka koja se vode baš na SezamPro:

PCS SezamPro On-Line 194.106.188.0 - 194.106.189.255
PCS SezamPro On-Line 194.106.191.0 - 194.106.191.255

Elem, neće se korisnici SezamPro-a ovih dana usrećiti sa P2P mrežama. 😡

ADSL korisnici su na drugim blokovima IP adresa. To ipak ne znači da se neće pojaviti u nekoj od narednih updateova 😉

ivo.r je napisao(la):
ADSL korisnici su na drugim blokovima IP adresa. To ipak ne znači da se neće pojaviti u nekoj od narednih updateova 😉
Aha, kako da nisu... Pa šta misliš, kako sam ja ovo otkrio, tako što svaki dan čitam Bluetack liste? Prekjuče je počeo da blokira neku moju spostvenu konekciju kao "PC Press, PC Press..." a danas je počeo da mi "blinka" kad sam hteo da se povežem na news server "PCS SezamPro On-Line, PCS SezamPro On-Line..." A ja sam ADL korisnik.

Doduše, istina je da ADSL blokovi, koliko ja znam, nisu u opsegu 194.106.188.0 - 194.106.191.255, ali u onom PC Press opsegu, bogami, jesu.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
da budem iskren, ne kontam bas o cemu se ovde prica... zar PG ne stiti p2p mreze od "zlocca" iz filmske industrije? Kakav Bluetack?
Ma ti nisi odavLen, oli šta? Pa zar se ne sećaš onog puča koji su napravili Eremini i društvo, kada se danima (ako ne i mesecima) nije znalo ni čiji je PG, kad je osnovan Phoenixlab itd. Od tada PG uopšte nema svoje, nego koristi Bluetack liste. Pisalo se ovde nadugačko o tome nedeljama.

Kad uzmeš da je SezamPro (u ovom ili onom opsegu adresa) blokiran kao anti P2P kompanija (Level 1 lista, znači isti status kao BayTSP, Warner, RIAA...) i da danas 95% ljudi na P2P koristi Bluetack liste, onda gledaj šta ćeš da skidaš (koji god protokol da koristiš) ako ti upadne neka adresa iz blokiranog opsega.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
Aha, kako da nisu... Pa šta misliš, kako sam ja ovo otkrio, tako što svaki dan čitam Bluetack liste? Prekjuče je počeo da blokira neku moju spostvenu konekciju kao "PC Press, PC Press..." a danas je počeo da mi "blinka" kad sam hteo da se povežem na news server "PCS SezamPro On-Line, PCS SezamPro On-Line..." A ja sam ADL korisnik.

Pa ni ne sumnjam da skeniraju, doduše ni jednom nisam primetio upozorenje, ali proveriću u logu.

BTW, koje sve liste koristiš za PG?

ivo.r je napisao(la):
BTW, koje sve liste koristiš za PG?
Bluetack, sve osim EDU, i SPIDER, zatim Openmedia listu i neke liste koje sam ja napravio još odavno i gde je boga pitaj šta stavljeno po boga pitaj kom kriterijumu.

Inače, upravo se svađam s nekim likom koji me ubeđuje da ne može adresa SezamPro ADSL korisnika da bude iz opsega registrovanog kao PC Press. Jest, ne može, adresa koju upravo koristim je registrovana kao Yugodata-NET. Trebalo bi da SezamPro objasni kako je moguće da su njihove ADSL adrese za obične korisnike registrovane na milion nekih "sestrinskih" firmi a ne na SezamPro.

wiz011 je napisao(la):
Bluetack, sve osim EDU, i SPIDER, zatim Openmedia listu i neke liste koje sam ja napravio još odavno i gde je boga pitaj šta stavljeno po boga pitaj kom kriterijumu.

TNX. Proveriću danas kako je kod mene.

wiz011 je napisao(la):
Inače, upravo se svađam s nekim likom koji me ubeđuje da ne može adresa SezamPro ADSL korisnika da bude iz opsega registrovanog kao PC Press. Jest, ne može, adresa koju upravo koristim je registrovana kao Yugodata-NET. Trebalo bi da SezamPro objasni kako je moguće da su njihove ADSL adrese za obične korisnike registrovane na milion nekih "sestrinskih" firmi a ne na SezamPro.

Verovatno nemaju dovoljno svojih adresa, pa su gazde rešile da pozajme od ostalih firmi. 😉

Sad ću tamo u konferenciji da priupitam u vezi ovoga (ako uspem da se telnetujem 😉 )

Kako god... Ovi sa bluetacka su krenuli da blokiraju bezmalo sve što nije ISP (kao da BayTSP ne može da iznajmi običnu DSL liniju kao korisnik i da odatle motri P2P) i sad ti njih ubedi da su PC Press i Jugodata ISP-ovi (a naročito ih ubedi kad je činjenica da nisu). Ja, u stvari, ekstremno retko koristim P2P već mesecima, ali ako se desi da SezamPro bude zablokiran na svim anti-P2P listama onda je veliko pitanje koliko ću još dugo biti spreman da koristim njihove usluge (ni news server nemaju, nego kažu "otkačinjite se i zakačinjite dok ne ubodete neki IP koji radi sa news.sezampro.yu", na šta to liči???)

Inače, PC Press je, sad vidim, blokiran i na najnovijoj Openmedia listi.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
(ni news server nemaju, nego kažu "otkačinjite se i zakačinjite dok ne ubodete neki IP koji radi sa news.sezampro.yu", na šta to liči???)

Da, to je meni rekla pametna dama koja radi u podršci. Čuj, postoji izbor, pa kad pretplata istekne... tatatatira.

Ma ZoNi, kad ti već ništa nije jasno znači da cela ta stvar za tebe uopšte nije ni bitna.

@ZoNi
Majku mu, pa neces moci uopste da se zakacis na BILO KOJU masinu u svetu koja te ima na block listi...

Delija je napisao(la):
@ZoNi
Majku mu, pa neces moci uopste da se zakacis na BILO KOJU masinu u svetu koja te ima na block listi...
e, pa to sam pitao... posto za sada sve radi sasvim normalno...

ma, neko ce vec napraviti PeerGuradianGuradian, koji ce braniti od PeerGuradian-a (hehe, ko u onom filmu sa Marky Markom i "buster-buster-busterom" 😀 )

To sto si zamislio je teoretski nemoguce, zato sto radi po principu neselektivnog firewall-a, tj. jednostavno ne dopusta nikakav saobracaj prema tom IP opsegu...

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
e, pa to sam pitao... posto za sada sve radi sasvim normalno...

ma, neko ce vec napraviti PeerGuradianGuradian, koji ce braniti od PeerGuradian-a (hehe, ko u onom filmu sa Marky Markom i "buster-buster-busterom" 😀 )

Možeš u samom PG da u ListManageru dodaš svoju listu koja će dozvoliti neki opseg adresa kojem ti veruješ bez obzira na opštu listu banovanih adresa. Time recimo možeš da dozvoliš razmenu sa drugim SezamPro korisnicima.

Naravno, ovo ti neće pomoći da prođeš do računara u svetu jer niko drugi neće Sezam stavljati na white liste.

Heh, evo gledam malo koga mi je sve blokirao PG i na listi su od domacih Sezam i Studio B. 😀

Ipak moj favorit je Office of the President of the Republic of Lithuania. :d

Ma to se neko nashibao radze i davao opsezima imena... :bottle: :d

Poslednja izmena:
Ma to se neko nashibao radze i davao opsezima imena... :bottle: :d

nazalost, problem je sto Sezampro adsl korisnici uopste i ne dobijaju sezampro adrese (da ne pominjem da Sezampro i nema svoje adrese, to je tek duga prica🙂 ) vec dobijaju adrese koje su dodeljene Telekomu Srbija, xexe... samo su podeseni simetricni A i PTR...

ceo problem nastaje u tome sto Telekomovce ocigledno mrzi da se bakcu sa RIPE formularima, te iste ostavljaju da bleje i po vise godina... otud adsl korisnicima Jugodata adrese 😀

naprimer, adrese navedene u prvoj poruci:
route: 212.200.192.0/19
descr: TELEKOM-SRBIJA
descr: Telekom Srbija Internet Backbone Network
origin: AS8400
notify: *****@telekom.yu
mnt-by: TELEKOM-MNT
mnt-by: AS8400-MNT
changed: *******@telekom.yu 20030328
source: RIPE

btw, cije su stvarno adrese koje Sezampro koristi: 🙂
route: 194.106.188.0/22
descr: SEZAMPRO
descr: LIR yu.yunet
origin: AS9125
mnt-by: BERI-MNT
mnt-by: AS9125-MNT
changed: ****@etf.bg.ac.yu 19990318

a ako se zapitamo sta je to yu.yunet? 😉
organisation: ORG-YN2-RIPE
org-name: YU Net
org-type: LIR
address: TELEFONIJA AD
address: Makenzijeva 56
address: 11000 BEOGRAD
address: SERBIA AND MONTENEGRO
e-mail: [email protected]
admin-c: MT20-RIPE
admin-c: BT6-RIPE
admin-c: DR47-RIPE
mnt-ref: AS6700-MNT
mnt-ref: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT
changed: [email protected] 20040415

za one sa jeftinijim ulaznicama, u pitanju je Beotel 🙂

mislite o tome... 😀

Mislio sam na ono:
"Office of the President of the Republic of Lithuania"

Za ovo drugo mi je jasno o kakvim mutljavinama je rec... :S:

Vec nekih 7 dana ne mogu da skinem mejl. Iskljucivao firewall, antivirus, sta sve nisam probao dok onda ne provalim da mi PG blokira pristup sezampro adresama.

Poludeo sam!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno