Šta je novo?

Peer Guardian 2

poletarac

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2008
Poena
304
Jos uvek nemam dovoljno iskustva vezano za ovu tematiku.

Zanima me koliku realnu zastitu daje Peer Guardian 2.
Koje programe slicne namene koristite i zasto?
Neke kratke smernice za istrazivanje vezano za programe ovog tipa.

Hvala unapred.

Korisnik yooyo je negde napisao podesavanje doticnog programa i njegovu ulogu.
Vrlo korisno.
Ne mogu da nadjem gde je tacno, koristi search

Skoro je bila diskusija na ovu temu, ali ni ja ne uspevam da pronađem gde. Moguće da smo koristili skraćenicu PG i da zato search ne može da nađe. Pa, ako se neko tačno seća te diskusije, neka javi URL.

BTW, traži u search kao PeerGuardian (jedna reč), štošta ćeš naći.

Poslednja izmena:
Ma pričali smo dosta detaljno baš o ovome što čovek pita, ali ne mogu da nađem gde je to.

Ako neko zna molim neka mi odgovori na sledece pitanje:
Mogu li preko Peer Guardian-a da blokiram neku IP adresu koja mi se pojavljuje u uTorrent-u?
Unapred hvala.

Možeš, ali nije baš elegantno. Kopiraš adresu i onda je u PeerGuardianu ubaciš u custom block listu, tako da su početna i startna adresa iste.

Možeš, ali nije baš elegantno. Kopiraš adresu i onda je u PeerGuardianu ubaciš u custom block listu, tako da su početna i startna adresa iste.

Blago receno nije elegantno.Hvala na odgovoru.Trenutno ga ne koristim,a i da ga koristim ne bih tako.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Ja koristim PG 2, znam kako da se njime sluzim, znaci to mi nije problem. Znam da i njime mogu potpuno da blokiram neke konekcije. Ali me cisto zanima da li je on najbolja varijanta (uTorrent 1.8.1 + Peer Guardian 2) za odbijanje fake/spijunskih/anti p2p peer-ova. Koristim i Nod 32 2.5 + Win Firewall). I znam da preko DHT mogu da utrce neki nepozeljni peer-ovi ali valjda za to i sluzi PG 2. Znaci zanima me i vasa kombinacija (ono Torent + neka zastita), da li ima nesto bolje? Pozdrav!

PS: Redovno upload-ujem PG liste. Smesno mi je sto pomenuti softver samog sebe onemogucava pri update-u. Znaci moram da ga disable-ujem da bih bez problema skinuo sa ftp servera njegov najnoviji update.

Poslednja izmena:
PS: Redovno upload-ujem PG liste. Smesno mi je sto pomenuti softver samog sebe onemogucava pri update-u. Znaci moram da ga disable-ujem da bih bez problema skinuo sa ftp servera njegov najnoviji update.
A zašto ne koristiš autoupdate?

^ Pa on to i radi automatski ali kad zavrsi sa update-om neke liste se ne "osveze". Kaze (imam 6 listi) 4 update, 2 failed (i to uvek AntyP2P i Edu lista). Zato ga ja svaki drugi dan, cim ukljucim komp disable-ujem PG dok ne izvrsim update svih listi i to bez ikakvih problema. Zatim ga enable-ujem. Tako se bar on ponasa kod mene.

Poslednja izmena:
Ako su ti neke liste failed onda to najverovatnije znači da ti URL za download više nije ispravan. Oni to povremeno menjaju pa treba proveriti na njihovim forumima i sajtovima. Definitivno sve tri anti P2P liste rade na autoupadte-u ako je URL ispravan, a pretpostavljam i EDU (ja je ne koristim). Ne mogu da ti pošaljem URL-ove pošto mi je nešto zvrknulo a nisam napravio backup konfiguracionog fajla, tako da sad ni ja više nemam URL-ove (a ne stižem da potražim).

Ako su ti neke liste failed onda to najverovatnije znači da ti URL za download više nije ispravan. Oni to povremeno menjaju pa treba proveriti na njihovim forumima i sajtovima. Definitivno sve tri anti P2P liste rade na autoupadte-u ako je URL ispravan, a pretpostavljam i EDU (ja je ne koristim). Ne mogu da ti pošaljem URL-ove pošto mi je nešto zvrknulo a nisam napravio backup konfiguracionog fajla, tako da sad ni ja više nemam URL-ove (a ne stižem da potražim).

a cemu onda ip filter u utorentu, to nije dovoljno jel?

a cemu onda ip filter u utorentu, to nije dovoljno jel?
Dovoljno je ako strpaš sve adrese koje su i u PG2, ali obično ti ipfilter.dat fajlovi koji se skidaju sadrže mnogo manje blokiranih adresa od punog seta filtera u PG, a teško je to i redovno ažurirati (na stranu to što Blocklist Masnager, s kojim bi to trebalo da se radi, radi užasno sporo i traži neviđeno mnogo RAM-a), dok se PG ažurira automatski svaki dan.

Nazad
Vrh Dno