Šta je novo?

Pecanje - Dogovor!

Dajte bre,kakav pticji grip! :p Ako niste ribolovci onda ne mozete to da shvatite kakvo je uzivanje ribolov,i mozda smo mi vama cudni,ali meni su ljudi koji puse i time placaju za svoje samoubistvo jos cudniji i gluplji pa opet dobar deo vas to radi,a jeste li primetili da sam ja zapeo u nekom tredu da zezam takve!?
2 unixer: Ako je zabranjen nocni ribolov,koliko onda traje takmicenje,od jutra do mraka i gotovo!?A vidim ja da je nesto mala kotizacija,sad vidim i zasto,to onda bas i nije ozbiljno takmicenje!?Sacekacu ja jos mesec dana dok ne bude takmicenje na mom jezercu u ribolovu na plovak,ovo se ne isplati!
Pozdrav ,)

Samo vas citam i smejem se :d

Koji bre ribolovci? Zar ovde ima pravih ribolovaca? Nista gluplje od sedenja u nekoj vukojebini na jezeru(ili bari) prepunom komaraca i blata. Zar takvi koji pecaju na dubinsko ili na plovak u svojih 20-30 god. , mogu sebe da smatraju ribolovcima?
Idite bre decaci 'vatajte ozbiljne ribe :d ili makar pocnite da varalicarite ili musicarite, a ne stolica, pivo, kola iza ledja iz kojih treste narodnjaci :d . To nije ribolov!

Ako bas hoces da znas,ribolovom se bavim na rekama i jezerima podjednako,reke su za plovak na skobalja i varalicu za klena i pastrmku a jezera za sarana uz jedan meč stap (dug stap sa dosta vodjica i brzom masinicom za pecanje na,uglavnom,wagler plovak sarana,deverike,babuske i sl...) ili petljas da se ubije vreme dok se ceka saran!
Nije samo ribolov varalicom i"musicom"pravi ribolov,moras malo bolje znati materiju da bi komentarisao tako nesto,a i vi ostali takodje!Posto je covek predlozio kampovanje i ribolov na jezeru,naravno da to podrazumeva uglavnom stacionarno pecanje uz stolicu,pice ali bez trestecih narodnjaka,sigurno niko nije lud da postavlja kamp i onda se vere po obalama jezera po ceo dan i juri neku vrstu ribe varalicom!
Znas sta bi zatekao od kampa kad bi tako radio,ni kocic od satora,u kakvoj zemlji zivimo,naravno cast izuzecima kao na jezercu u mom selu,mogu da raspremim opremu za sarana i onda sednem na cross ili u auto i odem 3km dalje u centar sela da popijem koje pice sa drustvom i sve ce ostati kako sam ga ostavio,ali to su jako retki izuzeci i zato nije moguce kampovati i imati neko aktivnije pecanje sa celodnevnom setnjom oko jezera!
Pozdrav ,)

@smipson mislim da sve ima svoje, ok mushicarenje i varalicharenje je ribolov samaca, ili eventualno ekipa od par ljudi koja ide i svi su u svom svetu, a ja sam mislio presvega na kampovanje i druzenje, a zabaci se dubinac cisto da bi se nazvalo pecanjem, mozda plovak neki da padne (shto ne znaci da ja necu varalicariti neko vreme), zavisi sve shta bude bilo aktivno od ribe. znaci stolica, smoke ;) i neki electro jazz :d
evo videli ste ... danas je bash bio lep dan, lepo sam rekao, moze sledeci vikend , sta mislite ... nego ne idemo sigurno u vojvodjanske delove, zeznute bre ptice selice :D imam ja neshto na umu ... sharansko jezerce ;) 60km od BGD-a, ima u blizini struje (moramo da ponesemo onaj produzni kabal od 50m, znaci to nam treba)
ajde sastavicu ja spisak svega sta nam treba, pa da vidimo ko shta ima ... i da se dogovorimo ko ce sta da nosi, cisto da nam bude lakshe. nego ko sve ima kola, a naravno ko ide ? :)

pozdrav drugari.

p.s. ozbiljno ljudi vi koji se ne odvajate od kompa ili koji nikada niste kampovali niti bili u ribolovu i koji niste zaljubljenici u prirodu (shto imate dovoljno prirode u .JPG formatu) nemojte minirati topic, nije lepo.

Lomnica_city je napisao(la):
Ako bas hoces da znas,ribolovom se bavim na rekama i jezerima podjednako,reke su za plovak na skobalja i varalicu za klena i pastrmku a jezera za sarana uz jedan meč stap (dug stap sa dosta vodjica i brzom masinicom za pecanje na,uglavnom,wagler plovak sarana,deverike,babuske i sl...) ili petljas da se ubije vreme dok se ceka saran!
Nije samo ribolov varalicom i"musicom"pravi ribolov,moras malo bolje znati materiju da bi komentarisao tako nesto,a i vi ostali takodje!
Pozdrav ,)

Sada bih ti odgovorio kao Floyd svom buducem tastu kada mu objasnjava kako se menjaju brzine na kolima :d :d

I sta je sad mec stap? Jel moze tim stapom da se peca veliki saran ili je ipak bolja germina. Svi koje znam da pecaju sarana imaju te germina, neke zute stapove i neke kvik masinice! :smoke:

Sarkazam ti nije na mestu,pojasnio sam jer vecina vas koji minirate tred nema pojma o podeli stapova i verovatno mislite da svi imamo po jedan vrbov prut na koji kacimo masinicu po potrebi! :trust:
Mec stap moze posluziti za pecanje sarana ako je dovoljno jak i ako ga koristi covek koji je iskusan ili ce ga slomiti i kilaš,a inace postoje posebne verzije oznacene sa Carp ali je dovoljno da ne bude previse krut i t.b. preko 30gr!Germine koriste oni koji su,ili vikend ribolovci pa nece da bacaju pare,ili ljudi koji nemaju finansija za modernu opremu pa koriste nasledjenu opremu a Germine i Qiuck-ovi su neunistivi!!
E ako sam u ovih par recenica nekog nesto naucio,dobro je,ako je jos i neko pozeleo da se oproba u ribolovu,jos bolje!MNOOOOGO je dobar sport,za opustanje je majka i nikakve cigarete,sentis muzika i slicno ne umiruju i opustaju kao ribolov,sem ako ne pecate bez dozvole! :eyebrows:
Pozdrav ,)

E ako sam u ovih par recenica nekog nesto naucio,dobro je,ako je jos i neko pozeleo da se oproba u ribolovu

E sad lepo ponovo procitajj prvu recenicu iz mog prethodnog posta, pa onda moj signature. :d

Istrošićete svu energiju i entuzijazam ovde tako da na pecanju neće biti interesantno :D

simpson H je napisao(la):
Samo vas citam i smejem se :d

Koji bre ribolovci? Zar ovde ima pravih ribolovaca? Nista gluplje od sedenja u nekoj vukojebini na jezeru(ili bari) prepunom komaraca i blata. Zar takvi koji pecaju na dubinsko ili na plovak u svojih 20-30 god. , mogu sebe da smatraju ribolovcima?
Idite bre decaci 'vatajte ozbiljne ribe :d ili makar pocnite da varalicarite ili musicarite, a ne stolica, pivo, kola iza ledja iz kojih treste narodnjaci :d . To nije ribolov!

E, vala svaka ti je ka' u Njegusha. Najzad jedan da kaze shta treba.

PS
Dajte, molim Vas gospodo,
vishe ne meshajte ribolov-sport, ili borbu sa prirodom sa druzenjima u prirodi tzv. piknicima. Malo stvari imaju zajednickog.

PPS
Evo lepih wallpapera - SAMO ZA AMATERE :)

http://zmanic.250free.com/neshina_shtuka

Poslednja izmena:
Varalicarenje rulz ;) :smoke:

Ne žurite sa kampovanjem pre maja, nije baš prijatno. Em je još hladno, em je vlažno...

Na jedan dan - O.K, sve preko toga je mučenje...

Inače, podržavam ideju sa zadovoljstvom (pogotovo ako se okuražite i ipak dođete u Vojvodinu), mada, obzirom kako stojim sa slobodnim vremenom, ne znam da li ću moći da učestvujem...

p.s. Varalica je zakon, slažem se (mada ni meč nije tako loš)...

OK,video sam sada tvoj potpis,mada ako si ribolovac zasto pitas sta je mec stap kad sam vec lepo napisao!A mislio sam na sve clanove,ako je neko od onih ko cita nesto naucio,bas lepo,ne vazi samo za tebe,mada ako si ozbiljno pitao onda imas jos sta da naucis! ;)
Bilo kako bilo,ribolov jeste sport,mozda najmasovniji rekreativni sport posle fudbala tako da bi bilo FER da kad vec ima fudbala,basketa i slicno u sticky-u da se i ovo postavi u sticky!?(4 Simpson H)?
Zormanic,ribolov i kampovanje idu zajedno,bilo da je u pitanju varalicarenje ili cekanje sarana!Ja na primer kad odem sa drustvom u ribolov,uvek imam nekog"operisanog"od ribolova koji lozi vatru,sprema rostilj i slicno dok se ribolovci bave poslom,jos ako se nesto upeca pa baci na rostilj... :eyebrows:
Ako neko hoce da sedi kuci onda slobodno,imate wallpaper-e by zormanic pa uzivajte,ali nista ne moze da se meri sa uzivanjem u prirodi,pa ko hoce neka se ukljuci u razgovor a vi stvarno batalite vise da minirate tred i vredjate!
Sto se mene tice,iako imam svega 26 godinam,vise od pola zivota sam ribolovac i nasao sam se uvredjenim sto mislite da ovde nema ribolovaca i sportista (do skoro sam se aktivno bavio i fudbalom) i da smo svi ovde samo obicni geekovi!
Da ne budem malo grublji,ali ako ce te da zezate onda napustite tred,ili da ja dodjem da ismevam vas da nemate pojma o fudbalu i da ne bi znali ni mogli da pogodite kos jer ste oslepeli pred monitorima!Mislim da ne mora do toga da dodje? :-devil-:
Pozdrav ,)

Sale KG je napisao(la):
Taman hdedoh da kažem ''svaka čast majstore'' kad videh da ste se vas 3-4 slikali sa istom štukom :D. Ko je na kraju bio majstor?
BTW koja je ono ''voda''?

Koliko se ja secam ova je dosla na kedera? A uhvatio ju je covek sa prve slike. Za sve one koje interesuje ribolov ima znimiljivih sajtova i foruma: www.ribolovci.com , www.ribarska.com , www.pecaros.com

OK,video sam sada tvoj potpis,mada ako si ribolovac zasto pitas sta je mec stap kad sam vec lepo napisao!A mislio sam na sve clanove,ako je neko od onih ko cita nesto naucio,bas lepo,ne vazi samo za tebe,mada ako si ozbiljno pitao onda imas jos sta da naucis! ;)
Bilo kako bilo,ribolov jeste sport,mozda najmasovniji rekreativni sport posle fudbala tako da bi bilo FER da kad vec ima fudbala,basketa i slicno u sticky-u da se i ovo postavi u sticky!?(4 Simpson H)?
Zormanic,ribolov i kampovanje idu zajedno,bilo da je u pitanju varalicarenje ili cekanje sarana!Ja na primer kad odem sa drustvom u ribolov,uvek imam nekog"operisanog"od ribolova koji lozi vatru,sprema rostilj i slicno dok se ribolovci bave poslom,jos ako se nesto upeca pa baci na rostilj... :eyebrows:
Ako neko hoce da sedi kuci onda slobodno,imate wallpaper-e by zormanic pa uzivajte,ali nista ne moze da se meri sa uzivanjem u prirodi,pa ko hoce neka se ukljuci u razgovor a vi stvarno batalite vise da minirate tred i vredjate!
Sto se mene tice,iako imam svega 26 godinam,vise od pola zivota sam ribolovac i nasao sam se uvredjenim sto mislite da ovde nema ribolovaca i sportista (do skoro sam se aktivno bavio i fudbalom) i da smo svi ovde samo obicni geekovi!
Da ne budem malo grublji,ali ako ce te da zezate onda napustite tred,ili da ja dodjem da ismevam vas da nemate pojma o fudbalu i da ne bi znali ni mogli da pogodite kos jer ste oslepeli pred monitorima!Mislim da ne mora do toga da dodje? :-devil-:
Pozdrav ,)

Ma salim se ja malo sa tobom a ti nista ne kapiras :D .

Naravno da znam sta je mec stap i sam sam imao par komada pre jedno,... paaaa... otprilike.... kada si ti vukao serpice po pesku :d , koliko se secam Garbolino i Mitchell Carboron.
Samo se vi dogovarajte za okupljanja, nije nikakav problem.

Sad jos kad bi stavio u sticky!? :D Ma lepo kazem ja da se zezas,a ti sad priznade i sam!Malo su me iznervirali komentari ostalih,svi su nesto negativni,uvredljivi... nista ne treba da shvatis licno,samo se odredjene recenice upucene direktno tebi na tebe,naravno,i odnose,ostalo je vise za ove negativce!Stvarno znaju da iznerviraju i po prirodi veselog coveka kao sto sam ja! :mad:
Sto ne bi i ti posao,nije valjda da u tvojim godinama ne prija kuliranje uz stapove i rostilj pored nekog jezera!?
Kad smo vec kod toga,nemanja stalno spominje neka jezera na 50km,130km,300km a nijednom ne kaze ime!?Na koja jezera konkretno mislis?
Pozdrav ,)

A jel znate vi pecarosi da vatate ribu rukama? :D
Ne zezam se, to je ono kad zagazis u vodu i rukama hvatas ribu.

Hvatao je moj deda i pokazao mi kako se radi ali posto to nije po propisima,odnosno kaznjivo je,i nije mi se svidelo kad je umesto ribe vadio rakove i vodene zmije zakacene za ruke ipak sam ostao na obali!Inace se tako nekad pecala riba,bar na Resavi i njenim pritokama,pre stapova,udica i plovaka!
Pozdrav ,)

Sale KG je napisao(la):
Taman hdedoh da kažem ''svaka čast majstore'' kad videh da ste se vas 3-4 slikali sa istom štukom :D. Ko je na kraju bio majstor?
BTW koja je ono ''voda''?

Uhvatio je covek na prvoj slici,
slikali su se svi koji su pomagali prilikom izvlacenja ribe,
mene nema na slikama, ja sam samo posmatrao i navijao - posle i jeo :).

Lokacija "Zavojsko jezero" pored Pirota, tezina nesto preko 12kg duzina 118cm.

Au kolika stuka :zgran:
Srebrno jezero nije lose za pecanje,moze da se dobije sharan i krupna babuska i na plovak,naravno i na dubinku.Preko je dunav,moze da se juri smudj i stuka...ja sam tamo kampovao pre par godina nije bilo loshe.

Vi izgleda obozavate komarce? :D :D

Gde da nadjes komarce vec sada!?Ako bas treba,pretrpecemo ponekog komarca ako bas naidje i uzivati u pecanju!Ko nije pasionirani ribolovac ne moze to da razume da ni kisa ni sneg nisu neki problem ako riba radi!
Pozdrav ,)

Rispekt za stuku veoma lep primerak a i voda mi se svidja mada sam ja licno navikao da blejacim po tamisu ,) od Opova do Secnja
@ Lomnica pa jesmo svi geekovi samo sto su neki navuceni na jos po nesto osim hardware-a npr ja na varalicu :cigar: mada se slazem da i mec ima svojih cari :D

Eh da i ja glasam da ovo bude sticky definitvno :smash:

znaci sad ce rat ... Varalichari/Mushicari Vs. Dubinci/Plovkaroshi :D

i molim vas, pustite me sa pricama da ne meshamo kamp i pecanje .. da su to dva razlicita sveta ? piknik ce da bude, lep kamp da padne, a ko voli da peca, taj hvata ranu zoru i veche ... naravno hranjenje u medjuvremenu. zavisi ko shta voli, mislim da o tome ne vredi raspravljati. ja licno najvishe volim da upecam shtuku na varalicu, isao sam u akcije kakve vi ne mozete zamisliti. kampovanje na -10c sa sve razbijanjem leda, neprestanom vatrom (jer drugacije ne moze) ali mislim da sam vishe vremena proveo sa sechenjem drva nego pecanjem :D ... dobro trajalo je 2 dana i 1 noc ... ali bilo je nezaboravno. isto tako sam bio sa sharandzijama na kampu od 10dana, koji to ne bi zamenili ni zashta na svetu. fazon je. kuliras, bleya non stop ... dok ne zapishti neki od shtapova. ima i to svoju draz. ne moze sad da mi kaze neko ko je samo varalicar ili musicar da sad oni ili ja nismo pecaroshi... mislim molim vas. vredjate! pecam od svoje 4-te godine :D

sticky? ja ne mogu da glasam, ja sam postavio temu, pa sam subjektivan :D

Sto rat,sve je to ribolov,plemenit sport (sto uhvatis mozes i da pustis a ne kao u lovu) i kad se bude islo,ici ce svi jer ce za svakog biti mesta!Nego ti jos ne napomenu na koja konkretno jezera mislis!?
Sto da ne bude sticky,vidim da se vecina slaze a i kad su ostali sportovi u sticky-u onda bi fer bilo da bude i ovaj! ;)
Pozdrav ,)

Dobro ljudi,ako nema dogovora onda ja sutra odoh kuci na vikend pa onda lepo sam ili sa curom na...
Pozdrav ,)

gde mislite da idete na fishin' mogu vam preporuciti neka ok mesta,naravno kad se vodostaj smiri i voda razbistri!

Ma nemanja ne pomenu ni jedno jezero konkretno,a vecina sada ima OK vodostaj,tako da mene sad i ne racunajte za to,imam ja gde cu kad ste vi tako"puni entuzijazma"!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno