Šta je novo?

Pdv

nebojsa999

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
319
Nisam trazio da li ima vec o ovome...
Da li na externe HDD ide 8% ili 18% poreza? Po racunici iz cenovnika koji sam nasao, na Seagate ext. disk je 18% poreza. Zar ne bi trebalo da je 8%?? Vidim da je na "obicne" HDD *%, valjda zato sto idu unutar kucista, pa nisu perifreni uredjaji... A ovaj jeste..

Poslednja izmena:
Na externe hdd-ove ide 18% pdv a na obicne hdd-ove 8%.

Nažalost, tako je. Glupo tumačenje ali...retki su slučajevi kada nešto nije glupo u našim zakonima :S:

A tek zbrka sa, recimo, štampačima? Odvojena kupovina PDV 18%, a u sklopu konfiguracije 8%.Toga ima samo kod nas i nigde više.

da, tumaci se tako da je sve ono sto ulazi u sastav konfiguracije odnosno u kuciste da se racuna sa pdv od 8% a sve ostalo sa 18%, je li gresim mozda?

Ne grešiš.

U čiftek može da stane i omanji ink-jet ili nekoliko digitalnih kamera i mobilnih telefona. Ne znam kako bi se to onda računalo?

U čiftek može da stane i omanji ink-jet ili nekoliko digitalnih kamera i mobilnih telefona. Ne znam kako bi se to onda računalo?

hehe... da. Bas sam skoro hteo da naguram u kuciste i volan i da pokusam da fiksiram selotejpom u njega iPod Nano...:D

Salu na stranu...bas su budale... Nisam ni znao ono za stampace... 8% ako je sa konf. 18% ako je posebno... Cija je to bila ideja?

Ma imali su oni i veci biser koji su na svu srecu ispravili - u pocetku primene novog zakona monitri sa VGA konektorom su imali 8%pdv, a oni sa DVI su imali 18% :D

Poslednja izmena:
Tako je i sada...
Nije.Novim tumačenjem zakona DVI je izjednačen sa DSUB TFT monitorima.
Da nema Dulića imali bi mi još veće nebuloze.Koliko sam čuo on u Subotici ima preduzeće za prodaju računara (neko je čini mi se na ovom forumu to spomenuo, ali mislim da sam i čitao negde na nekom sajtu, nije ni bitno), pa je uticao da se neke stvari srede.

Da nema Dulića imali bi mi još veće nebuloze.Koliko sam čuo on u Subotici ima preduzeće za prodaju računara (neko je čini mi se na ovom forumu to spomenuo, ali mislim da sam i čitao negde na nekom sajtu, nije ni bitno), pa je uticao da se neke stvari srede.
Covek razmislja glavom, a ne k'o ostali dupetom/stomakom.

Pre bi rekao obratno. To shto nama ide u korist pdv je chista sluchajnost. Lik ce vishe zaraditi a manje dati drzavi

Pre bi rekao obratno. To shto nama ide u korist pdv je chista sluchajnost. Lik ce vishe zaraditi a manje dati drzavi

Ne kažem da on to radi zbog nas, daleko od toga.Međutim, zar nije svima cilj da zarade na ovaj ili onaj način? Prodavac će uvek gledati da datu robu proda što skuplje, dok će kupac gledati da tu istu robu kupi što jeftinije.Konkurencija čini svoje, tako da prodavci ne mogu da prodaju po nekim astronomskim cenama svoju robu-jednostavno neće imati kupaca.Boldovani deo mi uopšte nije jasan (ustvari jeste, ali verujem da nisi tako mislio)-pogledati boldovani deo mog posta. :wave:

Ja cu pak boldovati drugi deo njegovog posta... i to onaj "to shto nama ide u korist pdv je chista sluchajnost" deo.

Vidi, iskreno, valjda je upravo poenta u tome... sta sam ja sad, majka Tereza, pa da izigravam nekog misionara i brinem se za "drzavu"?
(pfffff... jaca drzava)

Nazad
Vrh Dno