Šta je novo?

PDF writer

nesa07

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
260
Koji je najjednostavniji program za pdf dokumenta. Da je izbalansiran da brzo otvara, da pretvara u pdf da izbacas stranice ubacas stranice u pdf file i najbitnije da popunjava pdf obrasce.

Nitro Pro je prilično dobar.

MS Office 2013, Export >pdf

Jeste najjednostavniji, ali samo za export. S druge strane, Open Office ima odlican pdf plugin koji omogucava i import, i naravno rad sa uvezenim fajlom. Cak ima i inkorporirane OCR elemente, prepoznaje tekst iz skeniranog dokumenta.

Poslednja izmena:
Naso sam neki PDF-XChange 2012 Pro i moguda kazem da lepo radi sto se tice popunjavanja pdf dokumenata.
A sto se tice Open Office i tog plagina, da li ga Open Office pretvara u word i na taj nacin popunjavas iz worda i dalio to vazi i za Libre Office i da pitam koji je to plagin.

Pretvara u Word i eksportuje u PDF. Ne znam da li i Libre Office ima nesto slicno, i ovaj Open koristim par puta godisnje za specificne poslove. Ovaj plugin, tj. ekstenzija je u pitanju.

Radi se o Oracle PDF Import Extension ( oracle-pdfimport.oxt )
Ne pretvara ga u Word, već u Draw ( ne može se snimiti kao .doc već kao .odg, a može se exportovati u sve vektorske formate za crtanje )
Ja ga koristim u LibreOffice, radi dobro, sem pojedinačnih slučajeva kada ne prikazje PDF na odgovarajući način, npr. linije kojim je neki text podvučan prelaze preko samog texta.

Poslednja izmena:
U pravu si, sad pogledah, ali njega generalno ni ne interesuje sam .doc format, vec rad sa tekstom koji bi opet vratio u PDF.

Nazad
Vrh Dno