Šta je novo?

PDF - problem

Zvrondan

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2002
Poena
619
Da li PDF format može da se prebaci u neki drugi format i sa kojim programom? Da li PDF format može upšte da se edituje?
Imam problem sa sporim učitavanjem stranica urađenim u PDF formatu gde postoje crteži.
FX FX

Zvrondan je napisao(la):
Da li PDF format može da se prebaci u neki drugi format i sa kojim programom? Da li PDF format može upšte da se edituje?
Imam problem sa sporim učitavanjem stranica urađenim u PDF formatu gde postoje crteži.
FX FX

PDF je predvidjen za stampu i jeste glomazan i dugo se ucitava ali zavisi od kompjutera.
Mozes da ga editujes ali samo sa Adobe ACROBAT-om. Znaci NE acrobat readerom.

Verovatno postoji program za tako nesto ali nemam pojma koji.

Pozdrav!

mislim da pdf mozesh da editujesh i u drugim programima, a ne samo u acrobatu. e sada koliko cesh moci uopste da editujesh zavisi od toga: 1. da li je fajl zasticen sifrom, 2. da li su slova ostala u prvobitnom stanju ili su prebachena u krive ...ali generalno pdf fajlove bi mogao da editujesh i u korelu, freehand-u, illustratoru, inDesignu, verovatno i quarku ( nikada nisam koristio quark tako da ne znam).

Da li PDF format može da se prebaci u neki drugi format i sa kojim programom

Kazi konkretno u koji format bi trebalo da ga prebacis?

Re: Re: PDF - problem

luka.l je napisao(la):
PDF je predvidjen za stampu i jeste glomazan i dugo se ucitava ali zavisi od kompjutera.

Izvini, a odakle ti informacija da je pdf glomazan i da se dugo ucitava. I u odnosu na sta procenjujes da je glomazan ?!?!!? Na word dokument, post script ili nesto trece???

Advanced PDF to HTML Converter prebacuje PDF fajlove u HTML format... I ja se slazem da je pdf neverovatan smor za citanje na ekranu (sporiji je katastrofalno u odnosu na html ili word fajlove), mada je cool za stampu (inace, uporedio sam brzinu pdf-a na Celeronu633/256MB i Duronu1000/256MB i bas je spor...)

ZoNi je napisao(la):
Advanced PDF to HTML Converter prebacuje PDF fajlove u HTML format... I ja se slazem da je pdf neverovatan smor za citanje na ekranu (sporiji je katastrofalno u odnosu na html ili word fajlove)

Vidiš moj utisak je potpuno suprotan, no verovatno stvar ukusa. Što se brzine tiče, ovo za html stoji, ali za word teško, naročito ako ima grafike.

Ako pdf fajl nije zakljucan i password protected moze se editovati bez problema u Adobe Illustratoru... oprobano...
A kad si ga vec otvorio u Illustratoru, onda ga mozes exportovati u druge formate... eps, tiff, psd, jpg...

Zoni ono sto si ti naveo kao konverter je ok. pod uslovom da coveku treba taj pdf fajl samo za ekransko prikazivanje. Ali ako je covek recimo dobio poveci fajl za ispustanje na riperu i treba da edituje neki tekst onda nista od toga.

A Zvrndon postavio pitanje i nejavlja se... malko neozbiljno od njega...

Hvala na odgovorima.
Meni je pdf potreban samo za ekransko prikazivanje (na PII/450MHz,160MB) i odgovarao bi mi bilo koji format gde bi učitavanje strane išlo brže.
(D)

Nazad
Vrh Dno