Šta je novo?

PDF i Linux

• Začetnik teme Začetnik teme pTomic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Moja oprema  
Ostale periferije
Mac Mini M4
Steam
petar.tomic
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li postoji mogucnost da pogledam PDF u Linuxu ? Hm, bitna stavka je ta sto se koristi strogo tekstualni mod, znaci nista XFree86.

Midnight commander; znaci mc, pa F3 za view.

Otvorio si mi oci. 😉 Pravo da ti kazem nisam se ni setio. 🙁 Hvala.
Koliko sam shvatio, imas veliko iskustvo sto se tice pingvina. 😉
Sta bi mi preporucio, koju distribuciju, za servere u mrezi ?? U pitanju se Web, mail, ftp, proxy, DHCP i DNS. Koja distribucija se pokazala najbolje ?

Pa pazi, default instalaciju nije dobro drzati -> treba procackati i promeniti x stvari. Ako to znas da uradis, svejedno ti je koju od ovih novijih uzimas - ionako ces sam apdejtovati kljucne stvari.
Mnogi imaju svoje distroe koje preferiraju i kunu se u njih kao da ostalo nista ne valja - sto je ordinarna glupost i ja sad ne bih da ulazim u takve diskusije, jer ni jedna ne odskace toliko da bi moglo da se kaze da je apsolutno najbolja - pogotovo za ovih nekoliko stvari koje tebi trebaju, fakticki bez ikakvog desktopa i grafickog okruzenja.
Dakle, ukoliko treba da bude kljucni nod firme u izlazu na net, mozda bih isao na BSD, a ne neki od linux distroa. A ako mora bas da bude linux, onda neki sa rpm podsistemom (kao nekom ko je noviji tu, olaksace ti u pocetku zivot), recimo SuSE 9.X. Ja licno za desktop koristim fedoru, a na serveru netBSD. Imas lepe stvari izlistane na (legalnom) www.linuxiso.org sajtu.

Mogu ti reci da sam se i razmisljao oko SuSE 9.1 Professional, koju sam nabavio(nebitan je nacin). Tako da si me sad samo jos vise ubedio u to.

Nazad
Vrh Dno