Šta je novo?

PDF format pitanje

Perica

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2000
Poena
619
Imam jedno pitanje u vezi PDF formata.

Imam 680 fajla u PDF formatu. Mene interesuje da li postoji mogucnost da se tih 680 PDF faila spoje i postane jedan PDF fail.
To mi je vazno jer je to knjiga EXCEL 2000 Biblija na nasem jeziku ali je svaka strana posebno. Da li je moguce da nekako tih 680 faila spojim u jedan PDF file?

Hmmm...
Ako strane nisu zasticene od "editovanja", onda mozes prostim document-insert pages. Dakle, otvoris prvu stranu a potom ubacis sve ostale (obelezis ih sve, po redu). Ako jesu...onda tesko.

Mali update na Zorrov reply.
ako ima zaštitu skini negde Advanced PDF Password recovery i ukoni ga. A ako hoćeš da ih povežeš u jednu knjigu trebaće ti Adobe Acrobat (znači ne reader).
Ako ne možeš da nađeš PDF pass recovery, javi...

Wakizashi, kakva su tebi iskustva s tim programom? Ja bas i nisam bio impresioniran... Da li si cuo za jos neki slican?
Sto se tice covekovog problema, cak i da provali password, morace za 680 stranica, svakoj posebno, da promeni "security settings". Ja bih pre kupio knjigu nego sto bih radio taj grozomorno obiman posao...
I da, u pravu si da treba naglasiti da je za ovaj poduhvat potreban full Adobe Acrobat.

Pazi, što se tiče PDF Pass recovery, do sada me nije izneverio. LOTR, Ultradev, Photoshop, Flash Biblije sam sve sa njim otključao. Pogotovo što je PS6 biblija 113 MB. Otključaš je, otvoriš, odštampaš u file sa nekim drajverom za osvetljivač(recimo Ultre 5800) i spakuješ recimo za štampu(ne za press). Ubiješ ladno 90-100MB :)
Ne znam, meni je uvek odradio posao... A što se kupovine tiče, u redu, jeste yebada, ali gde ja da nađem u to vreme Flash 5 bibliju, ili Ultradev...

Znaci momci koliko sam ja vas razumeo potreban mi je program Adobe Acrobat za pisanje PDF failova. To sa njim mogu da izvedem. Probacu ovih dana da ga nabavim ako ga ne nadjem ne gine mi skidanje sa interneta.

A koliko je vremena trebalo da program provali neki pass, recimo za PS6 bible? I da li si ti takodje imao ovu varijantu kao covek koji je zapoceo post, svaka strana poseban fajl?

Ovo za osvetljivac te nisam najbolje shvatio. Ja sam hteo da kazem da, ako provalis pass za editovanje, ti pdf fajlu mozes da promenis "security settings" i tamo dozvolis editovanje. Takav izmenjeni fajl mozes normalno da snimis u pdf format i posle radis s njim sta god hoces...

Zorro je napisao(la):
A koliko je vremena trebalo da program provali neki pass, recimo za PS6 bible?...

taj photoshop bible od 11x megabajta - za minut dva - hocu reci da nema veze kolika je velicina fajla :)

Zorro je napisao(la):
A koliko je vremena trebalo da program provali neki pass, recimo za PS6 bible? I da li si ti takodje imao ovu varijantu kao covek koji je zapoceo post, svaka strana poseban fajl?
Pazi, Adobe je svoje dokumente OČAJNO zaštitio. Tip koji je uradio PDF password recovery, inače Rus(a i ko bi ;) )je takođe uradio i e-book pass recov. I kada je bio na DefCon okupljanju i održao predavanje o sigurnosti, uhapse ga ameri jer pravi softver koji služi za nelegalno otključavanje e-bookova. Gazda plati kauciju od 50k dolara i puste ga, s tim da više ne sme da radi e-book pass recov. Znači, nije priča kao sa zip fajlovima, nego je password za PDF hardcoded u samom pdf fajlu, tako da ti za otključavanje treba onoliko vremena, koliko ti treba da ga snimiš ponovo na hard otključanog(čitaj ODMAH). Što će reći ne trebaju ti security settings, jer ih program uklanja, i dobijaš fajl koji je totalno nezaštićen...

E da,cuo sam za tog nesretnog Ruju:p
Kapiram da vreme "razbijanja" nije povezano sa velicinom fajla, PS6 sam pomenuo cisto kao "primer".
OK, ubedio si me da programu dam "jos jednu sansu", reci mi samo koju verziju PDF pass rec. koristis (i eventualno link...)

skinuo sam 1.7 pro ali nema cracka...ajd bacite neku verziju na [email protected] full+crack

E moji PDF warrirsi ;)
Naravno, i meni su rekli na EFNetu kada sam tražio serijski broj:
Ti mora da si na zadatku da imaš uvek najnoviji soft. Imaš 2 rešenja. 1. Čekaj dok ga neko ne polupa 2. Krekuj ga kreditnom karticom(kupi ga)
:D
Trenutno koristim 1.21 i radi mi posao. Mogu da ga bacim Kiwy-ju pa neka ga on kači kod sebe obzirom da uglavnom PDF i drži a ovo je A MUST softver za PDF...
Dakle, Kiwy može ?

Neverovatno...

Moram da priznam da me je ovaj post poprilicno iritirao. Ponovila se situacija od pre nekoliko meseci kada me je (kao i sada) nekoliko ljudi (mozda bas Wakizashi :) ) ubedjivalo kako "pdf password recovery" odlicno radi. A vrlo dobro se secam koliko sam se s njim tada mucio, i na kraju nikakve rezultate nisam dobio.

OK, resim ja da se opet upustim u tu avanturu. Prodzaram po net-u i "najvisa" verzija za koju sam pronasao crack je bila 1.5 . Naravno, za PRO verziju, sto bih uzimao standard verziju programa kada mogu "jacu"... Svojevremeno, kada sam prvi put ludeo od tog programa, imao sam 1.0 verziju, takodje PRO.
I startujem ja program...

Iz tona price pretpostavljate da je bio deja-vu. Isti problemi kao i pre nekoliko meseci. Konkretno: ako hocu da skinem samo zastitu od editovanja (bez pronalazenja tacnog passworda) program mi kaze "vazi, nema problema", a potom sledi "document decryption error". 20 puta ponovljeno na 7-8 razlicitih dokumenata, uvek isto...

A ako probam da pronadjem pass brute force metodom, program trazi samo sifre do velicine 4 karaktera. Iako ja u settings-u podesim vecu vrednost za "maximum". OK, to jeste ogranicenje "unregistered" verzije, ali meni lepo u zaglavlju pise da je program registrovan.

Posumnjam u crack, na net-u pronadjem jos dva razlicita za istu verziju programa, no ni sa njima nije bilo nikakvog napretka. Onda mi padne napamet ono standardno "mozda ne radi u win2000" (iako u docs pise da radi). Predjem u ME, instaliram program, sve isto - stanje redovno. Osim sto mi sada, pri pokusaju uklanjanja decryption, ne prijavljuje "...decryption error" vec "document decrypted", ali tamo gde bi trebala da bude snimljena ta "ociscena" verzija nje, jednostavno, nema. Ni "search" celog harda je nije pronasao, tj . program jednostavno ne snima tu ispravljenu verziju...

Vrhunac: na kraju sam napravio pdf fajl koji sam zastitio prostom sifrom od 4 znaka, bez ikakvih brojeva i/ili specijalnih znakova. Bar to bi program morao da pronadje, jer radi "brute force" do 4 znaka. No, pogadjate vec, nije je pronasao...

Nakon toga sam se udaljio od racunara, istusirao, vecerao (preciznije bi bilo "doruckovao"), odgledao neki bezvezan film i shvatio da bi bilo krajnje vreme da malo odspavam. No, djavo mi nije dao mira, hteo sam da vidim kakva je ta "obicna" verzija programa. Nadjem verziju 1.33, registrujem je sa serialom za 1.32 i probam: bukvalno u sekundi je skidala zastitu od editovanja sa svih pdf fajlova koje sam probao sa PRO verzijom. Startujes program, izaberes pdf fajl, i snimis ga. Sladji i laksi program za rad u zivotu nisam video...

Sta je problem sa PRO verzijom i dalje mi nije jasno (mada me vise i ne interesuje). Najlogicnije bi bilo da su crack-ovi neispravni, tj. da oni deklarativno proglasavaju program "registered", ali da on ipak nekako "kapira" da to nije tacno i zadrzava funkcionalnost "trial" verzije. Ipak, to ne objasnjava zasto nije uspeo da pronadje pass od 4 znaka, sto bi i "trial" verzija" morala da uradi. Mislim, kakav je to "trial" s kojim ama bas nista ne mozes da uradis?

Da rezimiram: ukoliko Vam je potrebno samo skidanje zastite od editovanja (bez otkrivanja konkretnog passworda), "obicna" verzija ce vam zavrsiti posao. Ukoliko Vas interesuje konkretan pass, ili ukoliko je i otvaranje pdf fajla zasticeno sifrom, moracete da potrazite neki drugi program. Koji nije PRO verzija Advanced PDF Password Recovery :confused:

Ukoliko je nekome potrebna 1.33 verzija obicnog APDFPR (~650kb), neka ostavi ovde svoj mail do ponedeljka uvece pa cu vam ga svima odjednom poslati.

Toliko

salji mi na [email protected]

ja imam sledeci problem. Uradio sam jedan graficki rad pre nekih par nedelja i radi predostroznosti poslao zainteresovanoj strani kao pdf fajl iz indesigna zasticen od importa. Na zalost ubrzo sam imao pad sistema i gubitak svih fajlova...tako da od celog rada imam samo zasticen pdf fajl koji ne mogu dalje da modifikujem u adobe illustratoru...DA li bi ovaj program u mom slucaju pomogao

Wakizashi je napisao(la):
Trenutno koristim 1.21 i radi mi posao. Mogu da ga bacim Kiwy-ju pa neka ga on kači kod sebe obzirom da uglavnom PDF i drži a ovo je A MUST softver za PDF...
Dakle, Kiwy može ?

Ajd šibni i meni (poželjno sa krekom) na mail molim te.

[email protected]

Zorro je napisao(la):
...Ukoliko Vas interesuje konkretan pass, ili ukoliko je i otvaranje pdf fajla zasticeno sifrom, moracete da potrazite neki drugi program. Koji nije PRO verzija Advanced PDF Password Recovery :confused: ...

takva sitacija je i sa wordom - ako je dokument zasticen od otvaranja mozes da se pozdravis sa njim - ali ako je zasticen samo od izmena sadrzaja (znaci mozes da ga otvoris ali ne i menjas) onda je to maciji kasalj ...

Ma sibnite ljudi slobodno :) ima oko 650kb ova 1.7Pro nego jel ja vidim da su se smajliji deformisali ovi gore ili ja tripujem? Ubrzo Vam dajem link ka Acrobat 5 Bible na www :D

Ovako...
Prvo, krek za verziju 1.50 nije ni za krivi Qrac, pošto neće da snima dokumente. A ovde je kompleta priča bila oko stvari da čovek hoće da sve dokumente(680) presloži u jedan. Nije nikakav problem, jer ako je dokument zaštićen od otvaranja-čitanja, onda možeš da se slikaš, kao u ostalom i sa bilo kojim passwordom na bilo kom pakeru tipa zip, ace, arj i slično. Ukoliko imaš dokument koji čitaš, vrlo je mala verovatnoća da ne znaš pass za otvaranje dokumenta. A ako imaš pass za otvaranje, onda NIKAKAV probelm nije da verzija 1.36 OTKLJUČA blokade tipa, nema štampanja, editovanja i slično. I što se toga tiče Advanced PDF pass recovery radi kao sat. Upravo sam probao da enkriptujem dokument sa Adobe 5 i zaštitim od štampe i svega ostalog i on ga je otključao.

Wakizashi, izgleda da nisi imao zivaca da procitas moj post do kraja:p

Dakle, covek koji je poceo post treba svakoj stranici posebno da skine zastitu od editovanja, i potom da ih sve spoji u jedan fajl, pomocu Adobe Acrobat-a.

Kiwy, za PRO verziju 1.7 trenutno ne postoji crack, a valjda si na osnovu mog posta i izgubio zelju da se bakces sa tom verzijom programa. Ja imam 1.33 verziju "standard" edicije, i javi ako hoces da ti je posaljem.

SilverEye, odgovor je potvrdan. Kada se ovim programom skine zastita, ne bi trebalo da bude prepreka za dodatnu obradu fajla.

Zorro je napisao(la):

Kiwy, za PRO verziju 1.7 trenutno ne postoji crack, a valjda si na osnovu mog posta i izgubio zelju da se bakces sa tom verzijom programa. Ja imam 1.33 verziju "standard" edicije, i javi ako hoces da ti je posaljem.
Ma BACAJTE ljudi pa da postavim na www! [email protected]

Zorro je napisao(la):

Dakle, covek koji je poceo post treba svakoj stranici posebno da skine zastitu od editovanja, i potom da ih sve spoji u jedan fajl, pomocu Adobe Acrobat-a.

SilverEye, odgovor je potvrdan. Kada se ovim programom skine zastita, ne bi trebalo da bude prepreka za dodatnu obradu fajla.

Sorry, malo sam nadrndan, radim kao opštinski instruktor za popis stanovništva, pa pošto radim od 08 do 22 malo mi živci i oči ne rade kako treba... Btw, Kiwy imam 1.36 koja radi i sa Adobe 5 dokumentima, pa ako oš bacam ti...(sveže nabavljen, pošto sam imao 1.21)...

Poslao sam program (1.33 verzija, radi i sa Acrobat 5 fajlovima), svima koji su ostavili svoju adresu. Ostali ga mogu skinuti sa
Kiwy-jevog site-a,
www.pdf.org.yu

Crni Wakizashi, radis na popisu... :( Pricala mi jedna tvoja koleginica da popisivaci svasta dozivljavaju. Mozda bi mogao, kada se sve zavrsi, da nam napises najludje provale?

HVALA!

Zorro je napisao(la):
Poslao sam program (1.33 verzija, radi i sa Acrobat 5 fajlovima), svima koji su ostavili svoju adresu.

Hvala, Zorro! Skinuo, instalirao, isprobao... Radi! I to odlicno! (Isprobao sam ga na uputstvu za Sony J70, koji sam skinuo sa www.telekomunikacije.co.yu)

Zorro je napisao(la):
Poslao sam program (1.33 verzija, radi i sa Acrobat 5 fajlovima), svima koji su ostavili svoju adresu. Ostali ga mogu skinuti sa
Kiwy-jevog site-a,
www.pdf.org.yu

Crni Wakizashi, radis na popisu... :( Pricala mi jedna tvoja koleginica da popisivaci svasta dozivljavaju. Mozda bi mogao, kada se sve zavrsi, da nam napises najludje provale?

Znači, ne možeš da veruješ, a verovatno ni da pomisliš... Ne smem da pričam i da *****m preterano, obzirom da sam ja nekima od njih držao instruktaže, pa sam opominjao da su sve stvari sa popisa službena tajna, mada kada se sve završi, ko zna, možda i bestseler izdam :D

Nazad
Vrh Dno