Neverovatno...
Moram da priznam da me je ovaj post poprilicno iritirao. Ponovila se situacija od pre nekoliko meseci kada me je (kao i sada) nekoliko ljudi (mozda bas Wakizashi

) ubedjivalo kako "pdf password recovery" odlicno radi. A vrlo dobro se secam koliko sam se s njim tada mucio, i na kraju nikakve rezultate nisam dobio.
OK, resim ja da se opet upustim u tu avanturu. Prodzaram po net-u i "najvisa" verzija za koju sam pronasao crack je bila 1.5 . Naravno, za PRO verziju, sto bih uzimao standard verziju programa kada mogu "jacu"... Svojevremeno, kada sam prvi put ludeo od tog programa, imao sam 1.0 verziju, takodje PRO.
I startujem ja program...
Iz tona price pretpostavljate da je bio deja-vu. Isti problemi kao i pre nekoliko meseci. Konkretno: ako hocu da skinem samo zastitu od editovanja (bez pronalazenja tacnog passworda) program mi kaze "vazi, nema problema", a potom sledi "document decryption error". 20 puta ponovljeno na 7-8 razlicitih dokumenata, uvek isto...
A ako probam da pronadjem pass brute force metodom, program trazi samo sifre do velicine 4 karaktera. Iako ja u settings-u podesim vecu vrednost za "maximum". OK, to jeste ogranicenje "unregistered" verzije, ali meni lepo u zaglavlju pise da je program registrovan.
Posumnjam u crack, na net-u pronadjem jos dva razlicita za istu verziju programa, no ni sa njima nije bilo nikakvog napretka. Onda mi padne napamet ono standardno "mozda ne radi u win2000" (iako u docs pise da radi). Predjem u ME, instaliram program, sve isto - stanje redovno. Osim sto mi sada, pri pokusaju uklanjanja decryption, ne prijavljuje "...decryption error" vec "document decrypted", ali tamo gde bi trebala da bude snimljena ta "ociscena" verzija nje, jednostavno, nema. Ni "search" celog harda je nije pronasao, tj . program jednostavno ne snima tu ispravljenu verziju...
Vrhunac: na kraju sam napravio pdf fajl koji sam zastitio prostom sifrom od 4 znaka, bez ikakvih brojeva i/ili specijalnih znakova. Bar to bi program morao da pronadje, jer radi "brute force" do 4 znaka. No, pogadjate vec, nije je pronasao...
Nakon toga sam se udaljio od racunara, istusirao, vecerao (preciznije bi bilo "doruckovao"), odgledao neki bezvezan film i shvatio da bi bilo krajnje vreme da malo odspavam. No, djavo mi nije dao mira, hteo sam da vidim kakva je ta "obicna" verzija programa. Nadjem verziju 1.33, registrujem je sa serialom za 1.32 i probam: bukvalno u sekundi je skidala zastitu od editovanja sa svih pdf fajlova koje sam probao sa PRO verzijom. Startujes program, izaberes pdf fajl, i snimis ga. Sladji i laksi program za rad u zivotu nisam video...
Sta je problem sa PRO verzijom i dalje mi nije jasno (mada me vise i ne interesuje). Najlogicnije bi bilo da su crack-ovi neispravni, tj. da oni deklarativno proglasavaju program "registered", ali da on ipak nekako "kapira" da to nije tacno i zadrzava funkcionalnost "trial" verzije. Ipak, to ne objasnjava zasto nije uspeo da pronadje pass od 4 znaka, sto bi i "trial" verzija" morala da uradi. Mislim, kakav je to "trial" s kojim ama bas nista ne mozes da uradis?
Da rezimiram: ukoliko Vam je potrebno samo skidanje zastite od editovanja (bez otkrivanja konkretnog passworda), "obicna" verzija ce vam zavrsiti posao. Ukoliko Vas interesuje konkretan pass, ili ukoliko je i otvaranje pdf fajla zasticeno sifrom, moracete da potrazite neki drugi program. Koji nije PRO verzija Advanced PDF Password Recovery
Ukoliko je nekome potrebna 1.33 verzija obicnog APDFPR (~650kb), neka ostavi ovde svoj mail do ponedeljka uvece pa cu vam ga svima odjednom poslati.
Toliko