Šta je novo?

PDA za geodeziju

spery

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
320
Pozdrav!

Ortaku treba PDA/Smartphone na koji bi nabacio softver za geodeziju.
Potrosio bi oko 300e, pa ga zanima sta bi mogao da uzme za te novce.

Ako nema ima iskustva sto se toga tice neka se javi.

Takodje bi mu dobro dosla pomoc oko softwera.

Hvala!:whip:

Ja bih ti preporučio iPAQ 214. To je klasičan PDA uredjaj novije generacije. Cena je bila oko 300e letos mada mislim da ja sad oko 270e pod uslovom da se može naći u prodaji. Ovo je ujedno i najbolji odnos cena-performanse jer stvarno pruža mnogo za tu cenu kao što možeš videti i sa specifikacja
Što se tiče programa za geodeziju za njih se moraš raspitati i ako posoje uglavnom se mogu naći bilo kao freeware ili warez.

Specifikacije
- Windows Mobile 6 Classic
- 4” VGA display
- WiFi 802.11 b/g
- Bluetooth V2.0
- 624MHz Processor
- 128MB SDRAM/ 256MB ROM
- 2200 mAh battery
- SD and Compact Flash Slot
- 126mm x 76mm x 16mm
- 192 grams

Prilozi

• ipaq214.jpg
    ipaq214.jpg
    161.1 KB · Pregleda: 85
Ja bih razmislio o sony xperi i dobijes i odlican fon imalo jacu rezoluciju za 100e vise :)

Jesi li na faksu ili visoj? Mi na faksu koristimo laptopove cak i na ispitima tako da svi koji su imali PDA sada ne koristi skoro ni za sta. Meni HP hx4700 za gps :)

Poslednja izmena:
za geodetske programe moze bilo koji pda cak i ovi stariji polovni, izbor programa nije prevelik ali moze ponesto da se iskopa

1. postoje obrasci geodetskog zavoda u dos-u pa bi to moglo da radi kroz pockeddos za ppc (ovo sam licno proverio)
2. covek valjda iz kragujevca je pravio neku aplikaciju (skup geodetskih obrazaca) do duse za palm ali uz pomoc styletapa (emulatora palma za ppc) bi trebalo da moze da se pokrene, uz jednu opasku mislim da ovaj progracic kosta oko 50 €
3. pocketcad, mislim da ovde ne treba mnogo da objasnjavam o cemu se radi
4. sto se tice gps-a ukoliko mu to treba, mislim da sa njim se nece naraditi geodezije :( , tacnije ne znam sta bi tu moglo da se odradi u geodeziji sem neke indentifikacije parcele ili nesto slicno, sa tim sto nisam uspeo da nadjem neki program za gps koji bi dao ispravne geodetske koordinate u formatu yyyyy,yy xxxxx,xx, garmin daje nesto priblizno sa greskom od cak par stotina metara sto je nedopustivo za geodeziju naravno , nisam se mnogo sa ovim igrao, ukoliko neko zna i mene bi zanimalo zadovoljavajuca bi bila preciznost do jednog metra kao sto napr daje garminov petrekssummit ili takav neki slican uredjaj (predpostavljam da je to vise nego realno da moze)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno