Šta je novo?

PDA+WiFi kako?

badnja

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
320
Da li je moguce sa PDA uredjajem koji ima WiFi sesti u neki kafic koji ima hot-spot i surfovati netom?Na koji nacin uopste rade ti hot-spotovi,da li na njih moze da se kaci ko hoce ili moram da imam neki nalog kod provajdera koji obezbedjuje taj hot-spot?Koliki su dometi PDA uredjaja?Ako postoji neka lokalna WiFi mreza,da li ja mogu npr. da se setam ulicom i budem nakacen na tu mrezu?
Ako je neko probao ovako nesto, voleo bih da cujem njegovo iskustvo.

Pozdrav!

p.s. Ako admini misle da tema nije za ovde,neka je prebace na pravo mesto :)

Ili da ne cekas ni admine ni usere,nego da pogledas slicne teme,pa ispod tvoje teme ima maltene ista tema i sve je vec razradjeno!?Search je keva!! ;)
Pozdrav ,)

Pa da sam nasao bas jasne i potpune odgovore i nisam.
Vecina tema koje imaju bar neku slicnost sa ovim ili uopste ne daju odgovore na moja pitanja, ili su odgovori nedoreceni(nepotpuni,nesigurni) , ili u vecini slucajeva odu na drugu stranu i postanu jako zamorni za pretrazivanje!:crash:
Ovako,pokrenem temu,postavim pitanje u nadi da ce mi neko odgovoriti, a ako zatreba i da postavim jos pitanja dok mi cela stvar ne bude jasna.:D
Necu da duzim,konkretizovacu pitanja,ako neko moze da mi da kratke odgovore na sledece:
1.Kad sednem u neki kaffe sa HotSpotom,jel surf za DZ. ili neko to naplacuje i kako?
2.Da li je domet WiFi PDA uredjaja isti kao i domet obicnih PCI WiFi kartica ili pak postoje razlike?
3.Da li je neko u NS-u konkretno probao celu ovu varijantu koriscenja neta direktno preko PDA ?(znaci bez kacenja i povezivanja na svoj desktop-laptop,mobilni...) Ako jeste,kakva su iskustva?
Znam da ima HotSpot u Latinu (neobee) i na FTN-u u internet caffeu(nemam pojma ciji)

Odgovore na sva ta pitanja, jasno i doreceno, korak po korak ima na internetu u raznim tutorijalima, uputstvima i slicno.

1. pitas konobara
2. zavisi od konkretnog modela
3. ne znam kakva je situacija u NS

Ne mogu bas da poverujem u to,sva ova pitanja imaju vec odgovore u slicnim temama ali nek ti bude,nisi nasao ili te mrzelo da trazis pa sad...
Pozdrav ,)

1. surf bi trebalo da bude besplatan ako ti neko iz kafica da user i pass a trebalo bi
bilo bi vrlo glupo da ti naplacuju taj net jer nemogu kako da ti naplate!?
Po provedeneom vremenu? ILi po prenesenim podacima i u jednom i u drugom slucaju je glupo.
2. Sto se tice dometa sve zavisi od modela ali u principu u sobi u kojoj je ap ce raditi ok mislim da bi uzaludno bilo pokusavati bilo sta preko 20-30 m a pitanje je i toliko
3. ne znam za NS al u beogradu radi i u par kafica gde sam ja probao bilo je besplatno

Vrh Dno