Šta je novo?

PCTV+DScaler+SBB=...

IKS

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2000
Poena
619
...nemam sve kanale! Dakle Pinnacle PCTV koristim sa DCscalerom koji daje sjajnu sliku ali sa signala SBBa ne mogu da vidim B92 i jos neke kanale, jednostavno nema ih?
Kako prevladati ovaj problem?

Da li si probao da postavish kao scan frekvenciju Madjarsku kablovsku?

POZ:wave:

IKS je napisao(la):
...nemam sve kanale! Dakle Pinnacle PCTV koristim sa DCscalerom koji daje sjajnu sliku ali sa signala SBBa ne mogu da vidim B92 i jos neke kanale, jednostavno nema ih?
Kako prevladati ovaj problem?

Nisam probao sa tom Madjarskom frekvencijom, ja sam stavio Germany, po preporuci drugih i imam ja mislim sve kanale, mada od toga sto nadje, jedno 5, 6 nema sliku, samo sum, takodje na nekim kanalima je poprilicno losa slika, recimo Stankom.. znaci od otprilike 51 koliko je nasao, 42, 43 daju odlicnu sliku...
Bas cu da probam sa tom Madjarskom frekvencijom, jeli vise nadje od Nemacke... ?? sad sam na poslu pa ne mogu da vidim...

probao...

...i madjare i nemce, ali B92 nema nikako, isao sam i rucno skeniranje frekvencija, neverovatno, nema pa nema! A komsija na klasicnom TVu IMA b92

zar NIKO

nema resenje? mozda da probam neki drugi program i KOJI???!

Ja sam koristio svojevremeno cesku aviofrekvenciju ili tako nesto. Probaj sa dvije pa poskidaj duplirane kanale. Koliko se secam, skeniranje uopste ne traje dugo.

IKS je napisao(la):
nema resenje? mozda da probam neki drugi program i KOJI???!

Jesi dobro podesio tamo u podesavanjima u programu, tamo za chipset, model TV kartice, tu mora da ti stoji ime tvoje kartice, i ispod ime chipa..

ma sve je na kartici

odradjeno kako treba ali ni original softver PCTV ni DScaler nece da izlistaju sve kanale...

Ukucaj rucno frekvenciju 216.8750 i trebalo bi da imas sliku.

E pa onda lepo stavi "all frequencies" i pusti ga da skenira, a ti za tih 30-ak minuta radi nesto drugo... ;)

p.s. Osim ako pod "rucno" ne podrazumevas bas to... :(

Ajd` ovako, imam pctv stereo sa philips 7134 cipom (pctv vision 5.9) i sa dscalerom radi sasvim ok, operater je radijus vektor.
Verzija dscalera je 4.1.12 a za karticu pod winx+sp2 mora da se skine patch za drajver (al sa time verovatno nemas problema)
Da bi mi dscaler nasao sve frekfv. skanirao sam iz nekoliko puta, prvo sa Europian cable ferk. pa Germany, pa Eastern...

X

ne vredi, sve sam to vec isprobavao. Jedino mi bas fali B92, pa neka mi neko kaze njenu frekvencu da probam rucno da je ukucam, mada ne verujem iskenirao sam ceo pseg od 46 do 850

probaj oko 160.750 MHz tako stoji kod mene u pctv vision

160.750 to je kod mene Duna TV

probaj da izbrises dscaler pa neku striju vrziju da intaliras u slucaju da si menjao verzije, ja koristim v4.18 jer me nove nesto zezaju sa slikom. pritom sacuvaj program.txt su su ti programi.

Ah taj problem :)
Evo resenja kod mene. Malo je tarzansko, ali sta da radim kad pinnacle nije u stanju da izda software koji ce raditi pod xp-om, pa koristim dscaller.
2/3 kanala gledam na european air/cable frekv. (ili bilo koje druge)
1/3 kanala gledam na european cable frekv (s-channels)

Pod PCTV softwareom je naravno sve lepo i krasno radilo, ali ja nikad nisam uspeo da nateram karticu da radi pod xp-om. Naravno da sam sa njihovog sajta skinuo sve moguce softwereove, par puta reinstalirao win zbog toga...bedak

Nema resenja....

...jednostavno skenirao sam CEO frekventni opseg i NIJE MI JASNO kako ne moze da nadje sve kanale. Na reklamnom kanalu SBB se jasno prikazuje spisak emitovanih programa (bez frekvencije ali sa oznakama S,K). Primetio sam da ne mogu da nadjem "K" kanale....
Mora da postoji neko resenje, neki drugi program, hajde sigurno ima neko resenje :trust:

Evo fajla za DScaler sa svim kanalima za SBB. Samo ga kopiraj u DScaler folder i opet startuj program. Moralo bi da radi (vise puta sam tako sredjivao probleme na raznim kartama, bez ikakvih podesavanja). Ako ni sa ovim ne proradi....

Prilozi

• program.txt
    4.6 KB · Pregleda: 154
ne mogu da verujem...

...ucitam txt fajl, ali on opet isti spektar programa daje kao pre npr. tamo gde je B92 on daje BK TV!!!!!!!!!! Reinstalirao, isprobavao...nista!

Necu da ti stajem na muku, al` ne rece tacno koja je pctv kartica, jer toga moze da bude raznoraznih (pctv, pctv pro, pctv stereo...)

kartica je...

...PCTV "normal", dakle ni PRO ni RAVE! Ukljucim ga kao rave jer kao Pro ne daje zvuk. Evo postovacu svoju listu kanala

Prilozi

• program.txt
    2.4 KB · Pregleda: 87
Nije mi jasno. Kada iskopiras onaj moj fajl, sta ti je na broju 4? Ili na frekvenciji 217.2500MHz (to je frekvencija B92)?

to je to...

..dobijem BK TV! AQko te ne mrzi probaj moj program.txt i videces cudo nevidjeno..ne znam dali da se smejem :D ili da placem :mad:

igor2 je napisao(la):
Pod PCTV softwareom je naravno sve lepo i krasno radilo, ali ja nikad nisam uspeo da nateram karticu da radi pod xp-om. Naravno da sam sa njihovog sajta skinuo sve moguce softwereove, par puta reinstalirao win zbog toga...bedak
Ja sam srecom od coveka od koga sam kupio karticu dobio i skinuti pctv vision sa nekim dodatnim fajlovima bez kojih kartica nece da radi (RAVE) u 98-ici. Za XP do sada nisam imao nikakvih problema (da kucnem u drvo :crash: )

Prblem Nije Resen!

Osnova problema je da mi i na drugim TV tjuner programima prima isti spektar kanala i to sa sasvim drugim frekvencijam za doticne kanale od zvanicnih sa SBB sajta! tako je B92 zapravo BKTV frkvencija???!?!?!??

:crash:

A da ti probas lepo komsijin TV kod tebe? :)

Pa nije resio problem sa karticom, vec komsijin TV radi i kod njega... :)

@IKS
E sad ti ostaje da probas drugu TV karticu kod sebe. Rado bih ti pomogao, al' sam u NSu.

Ma iz NS sam, samo....

...ako imas vremena za vikend da to probamo!
Nigde resenja, jedino videti sa drugom karticom, ali cudno kod coveka od koga sam je uzeo je radila!!!!

Nazad
Vrh Dno