Šta je novo?

PCM u mpeg leyer 3 - kako?

ikiM

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
319
Pozdrav!

Nisam bas neki znalac u obradi video fajlova. Znam da osnovno preradim (promenim video format, prepradim fajl sa filterima) video fajl u Virtual Dub-u, ali imam manji problemcic.

Naime, video fajlove sam snimio sa Canon A620, ima mono zvuk (PCM uncompressed) i sve se normalno cuje kada fajl pustim na racunaru. Kada sam hteo da ga vidim na DVD plejeru, zvuk pisti. Mislim da je zbog toga sto PCM format nije kompatabilan, mozda gresim?

Pokusao sam da kompresiju podesim u Virtual Dub-u ali ne moze, nece da odradi. Kompresija u mpeg leyer 3 normalno radi sa video fajlovima grebovanim sa tv karte ili slicnim fajlom snimljenim sa Canon S2is (stereo audio zapis).

Moja pitanja:
- da li sam u pravu oko neprepoznavanja audio formata (od strane dvd plejera)?
- kako da konverujem PCM audio format u mpeg layer 3, vezno za video fajl (mozda u Virtual Dub-u!)

Eto, nadam se da neko zna kako!

hmmmm, pa probaj za pocetak program Easy CD-DA Extractor 9.0. On bi vlo lako mogao da resi tvoj problem konverzije. Ako to ne uspe, javi, pa ce da nadjemo resenje ;)

Snasao sam se!

U programu Power Director (slabija verzija Adobe Premier-a) je moguce snimke miksovati, dodavati titlove i razne prelaze, slike, muziku, ali ono sto je najbolje (za ovaj moj problem) je sto taj program bez problema konvertuje audio zapis iz video fajla u bilo koji drugi format, a tako i u mpeg layer 3...

Sve sam odradio, ostaje samo da proverim da li je audio format u PCM formatu izazivao pistanje na dvd plejeru.

Tako - pocetnici koji snimate kratke filmice sa nekom od digitalnih kamera, mozete lako svoje snimke spojiti i obraditi, tako ce biti zanimljiviji i gledljiviji. Naravno, koristici neki program kao sto je navedeni Power Director!

Pozdrav svima!

U programu Power Director
Ja sam neku lite verziju tog programa dobio uz TV karticu i meni je on užasno nestabilan. Probao sam i full verziju - isto. Inače, program je vrlo zgodan i jednostavan za korišćenje, jedino što bi neke komande trebalo da budu preciznije.

Mislim, verovatno je on OK za konverziju, ali kad se složenije edituje više video klipova retko kad mi je nešto ispalo jer bi program negde usput puk'o.

Poslednja izmena:
Vrh Dno