Šta je novo?

PCLos 2008 i HDDs

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
Molim za pomoc.
Sta i gde treba da napisem/setujem u PCLos2008 da mi ne gasi hard diskove. Hocu da mi rade non-stop ili da ih gasi posle 5-6 sati neaktivnosti, umesto sat vremena.

tenk ju. radi. ali ne mogu nigde da nadjem boot.local : "if this works then enter a script into boot.local "
gde se on nalazi?
isao sam na find files, show hidden files, ali ga nema...

Упс, не обратих пажњу на тај део. Може да се дода у /etc/rc.d/rc.local

nasao sam da moze i u /etc/hdparm.conf
sta je bolje?

Ја бих урадио онако како сам навео (hdparm.conf је специфичан за дистрибуције базиране на Debian-у, колико ми је познато).

za probu sam upisao u hdparm.conf i nisam gasio komp od predhodnog posta i sva cetiri diska se vrte i zuje jos uvek. znaci radi. mozda cu za vikend da probam i tvoj savet...

u svakom slucaju, mnogo hvala na pomoci !

@ emaniac: Znam da je OFF, ali moram da pitam nesto: odakle ti PCLOS 2008, mislio sam da nije ni izasao jos? Ili je to onaj Minime?

MiniME sigurno ;)

Ja imam problem sa minime,svaki veci fajl koji hocu da skinem preko synaptics-a mi negde na pola pukne i izbaci da server ne postoji.
Manji fajlovi se skidaju bez problema.

Da, da MiniMe je u pitanju...
Ja nemam problema sa synaptics-om, cak sta vise i sve ostalo mi radi perfektno !

Ja prezadovoljan !

To sam i kontao, da je MiniMe u pitanju... Ja cekam "pravu" verziju 2008-ice, jel' zna neko bar okvirno kad to treba da izadje? Sad u februaru ili?

A meni se Mini svidja bas zato sto je golac k'o pistolj.
Lepo, natenane sam instalirao ono sto mi treba i to je to.
Mada sam malopre skinuo i CentOS dvd, pa cu nocas malo da se zanimam sa live-a

Nazad
Vrh Dno