Šta je novo?

PCI TV karta sa hardverskim enkoderom

Sapphire Txeatrix.Cena mu je izmedju 80 i 90e zavisi gde nadjes(a ima je).Poseduje 12-bitni ATI 550pro cip sa 3d comb filterom koji daje odlicnu sliku,digitalni tjuner koji fino radi,16mb DDR memorije na kartici koja pomaze dekodiranje.Naravno tu je i radio kome je jedina mana antena koja stize uz karticu ako uzmes bolju antenu prijem je osetno bolji.Ono sto se moze navesti kao mana je brzina menjanja kanala koja je malcice veca nego kod Leadtek-a.

Nema bre ATi-ja nigde... moze polovna da se nadje, par ljudi mi je nudilo, ali nove nema nigde.

Inace, ako je izbor *ovaj* Hauppauge i *ovaj* Leadtek... ja bih ipak isao na Leadtek (mada ih ne volim nesto previse, odmah da kazem, dakle nisam Leadtek-ovac... za razliku od polovine foruma, koji nikad nisu probali nesto bolje i kunu se u onog TV2000 Expert-a), jer je jednostavno novija karta (ustvari, extra friska), a ovaj Hauppauge je ipak dooosta mator model, kao i s pocetka game (ima tu jos PVR-250, PVR-350...). WinFast PVR3000 je ipak trenutni vrh ponude Leadtek-a.

Poslednja izmena:
Atom-computers? Imaju je u cenovniku.
Ali nema na stanju 🙂

Pitao Marka (JoKu), nema.
Moze i neki drugi predlog. Cak i za non-hardware tuner, samo da je dostupan.
Hmmm... ne znam, zaista 🙂
Gledam za sebe, i nisam pametan sta da uzmem... cak sam imao i neku fiks ideju da kupim nekih desetak komada, sve razlicite, pa da vidim koji je najbolji i taj zadrzim (naravno, ne sve odjednom, vec jedan za drugim... mada, kako bih tu gubio po 5-10-15 evra pri prodaji, ne bi mi se bas isplatilo 😀)... fala Bogu pa sam od toga odustao na vreme :d

Znam da mi je zapao za oko neki Intex-ov (klasicna no-name firma :d) Combo TV-Box... tako se zove, a inace je u neku ruku "standalone" TV tuner... sto bi znacilo da moze da radi i bez upaljenog kompjutera, samo se prikaci na monitor. Em to, em smesna cena od nekih ~25€... em sto u SK-u rekose da ima "odlicnu sliku" (ma vazi, sa onom cenom 🙂)... pa rek'o da probam, lako cu je prodati posle. Medjutim, nema vise - a cenim i da je bio samo jedan komad, taj sto je otisao na test - kao bice za nekih mesec dana...

Ma, samo kad bi mogao da se nadje neki Theater 650 PRO kod nas, ne bi se ja mlatio ovoliko...

LEADTEK Winfast TV USB II Box USB 2.0, FM + Remote, External
koliko ja vidim ovoga ima, ako si vec stigao do ext resenja...
mada tog hauppaugea su na sve strane nahvalili, jedino se ovde na forumu onaj jedan momak nesto nije snasao...
leadtekov sw je meni licno odvratan i ne bih nikad uzeo nesto sa cime bih morao da koristim isti...

Eno ti novi leadtek global, jos jeftiniji....
mada vremesni hauppauge u drugoj masini mi i dalje ima bolju sliku, pogotovo od ovih made in china...

Zar global nema 8 bit a/d konvertor, a expert 10 bit? I sta kazes u odnosu na hauppage, expert ima losiju sliku? Koji model hauppage imas wintv, pvr...?

Zna li neko kakav je ovaj HVR-1300, imaju ga u Eurolinku. Ima analogni i DVB-T risiver i hardverski enkoder u MPEG1/2, samo me zanima kakva je slika sa analognim signalom.

Poslednja izmena:
Kolko vidim na pinovom sajtu i global bi trebao da je 10bit...
hauppauge je prastari sa bt878p... pisao sam vec o tome... to je dokaz da kvalitet slike zavisi od jos nekih delova osim od konvertora |)
taj hvr i mene zanima, ali ne znam nikog ko ga ima... sto se hw encodera tice to mi je krajnje sumnjivo obzirom da je jeftiniji od pvr modela...

Nazad
Vrh Dno