Šta je novo?

PCI to USB CARD PROBLEM!!!!!!

virke

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 BOX
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX B450
RAM
Kingston 2 x 8Gb @3200 XMP
GPU
Gigabyte Aorus Rx 580 4Gb
Storage
Kingston A2000 250GB, Seagate 1Tb ST1000DM010
Zvuk
Logitech X-530
PSU
Seasonic Focus GX 650w
Kućište
Antec Nine Hundred
Monitor
AOC 27G2U5/BK
Miš & tastatura
Red Dragon HARPE PRO K503A RGB+ A4 TECH T70 Terminator Bloody
Mobilni telefon
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupio sam danas INTEX PCI TO USB CARD 4+1 (ALI chip) koja ne radi ili nisam nesto uradio a trebalo je.Ubacio sam karticu u komp ali nisam mogao da instaliram drivere jer nisam imao instaliran SP1.Posto nisam mogao da nadjem SP1 tj.mrzelo me da ga trazim u gomili cd-ova instaliram ja SP2 koji mi je bio pri ruci.Medjutim posle instalacije mi pukne Win i ja ga reinstaliram i pri tome se smorim opasno.Instaliram ja Intex-ove drivere i povezem stampac HP1010 na jedao od usb-ova ali ne radi.Povezem ga na usb koji sam vec imao(ploca MSI KT400V) i sad radi.U device menageru je sve ok.
Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem i kako da ga resim ili da vracam karticu.
plug & play,nije nego @##>@<L$$#$$%$#
Pozdrav!!

Kartica je vracena.Nisam uspeo(ili nisam znao) da je nateram da proradi.
Potraga za drugom je toku.

nisam siguran zasto ti nije proradila kartica, ali koliko sam shvatio ti na toj ploci vec imas usb portove, pa ne znam zasto ne uzmes hub ako ti ih je ponestalo? usb2.0 hub je oko 1200 dinara, a usb1.1 je oko 500, sto je sigurno jeftinije od te pci kartice, a brzina je sasvim dovoljna ako ces kaciti stampac ili slicne periferije na njega.

Verovao ili ne na ploci imam samo jedan USB port!!!!hteo sam ja da kupim hub ali nakon sto sam procitao neke teme na forumu odustao sam od toga i resio da kupim PCI to USB.Sto se cene tice, kartica koju sam uzeo pa vratio je kostala 850 din a verzija sa cini mi se 2 USB porta je bila da ne lazem oko 600 din.
U principu trenutno mi samo stampac koristi USB ali planiram da uzimam jos neke periferije pa rekoh ajde da kupim odmah nesto sto valja nego posle da imam problema.
Ne kazem da mi hub nece zavrsiti posao ali ...

@ Filo
U pravu si!imam pozadi 5 komada.Jedan je odvojen a ostali su grupisani.Taj odvojeni sam koristio dok ova 4 komada nisam ni video od sume kablova.
Bas sam *****,sad bih sam sabi nesto uradio ali ne znam sta bi bila adekvatna kazna.
Jos se ja pitam kako je moguce da imam samo 1 usb,bio sam u tripu da su me nesto *****ali kad sam kupovao racunar.
close topic

Nazad
Vrh Dno