Šta je novo?

PCI to PS/2

shut_down

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2007
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600X & DeepCool AG620
Matična ploča
MSI B450M PRO-VDH
RAM
Patriot 3200MHZ Viper Steel 2x16GB
GPU
Palit RTX 3060 Dual
Storage
Kingston A2000 500GB, Patriot Blast 128GB, Samsung HD204US 2TB
PSU
CORSAIR RM650
Kućište
MSI MAG Forge 100R
Monitor
Dell SE2723DS
Miš & tastatura
Razer Deathadder V2 Hyperspeed & Logitech MX Keys S
Mobilni telefon
Samsung S21 FE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako, treba da instaliram windows drugarici. A na ploci je otisao PS/2 port i koristi USB tastaturu. A u biosu nije podesen USB legacy support. E sad, zanima me da li kod nas ima negde da se kupi PCI-to-PS/2 kartica (ovako nesto)? I da li ima jos neko resenje pored servisiranja PS/2 konektora... :type:

uzmi hard digni sistem na drugom komp pa joj vrati hard radio sam to i prolazilo je 😉

Kad bi to moglo tako. Znaš i sam šta se desi kada se instalirani windows šalta po mašinama različitog čipseta.
Nisi bas upucen, resenje je sysprep.
P.S.Naveo si, citiram, "koristi USB tastaturu. A u biosu nije podesen USB legacy support".
Kako onda koristi USB tastaturu?
Udji u BIOS i ukljuci USB legacy support.

Nisi bas upucen, resenje je sysprep.
P.S.Naveo si, citiram, "koristi USB tastaturu. A u biosu nije podesen USB legacy support".
Kako onda koristi USB tastaturu?
Udji u BIOS i ukljuci USB legacy support.
Pa verovatno hoce da kaze da mu USB tastatura ne radi jer nije ukljucen USB legacy support u BIOS-u a ne moze da koristi PS/2 da tu funkciju ukljuci jer mu PS/2 port ne radi.
PS A jer bas moras uci u BIOS? Mislim da bi Windows trebao da prepozna tastaturu i bez ukljucne USB legacy support stavke u BIOS-u.

Poslednja izmena:
PS A jer bas moras uci u BIOS? Mislim da bi Windows trebao da prepozna tastaturu i bez ukljucne USB legacy support stavke u BIOS-u.

Problem je sto on tek treba da instalira Windows a za proces instalacije je neophodna tastatura, koja ne radi :S:

Poslednja izmena:
Problem je sto on tek treba da instalira Windows a za proces instalacije je neophodna tastatura, koja ne radi :S:
Kontao sam da treba samo da ga reinstalira, pa sam krenuo od pretpostavke da tastaturu moze da koristi u Win-u sto opet podrazumeva da moze da dodje do setup-a ili safe-moda. Opet, Windows XP SP2 setup bi trebalo da moze da prepozna USB tastaturu.
P.S. A da se proba sa unattended windows instalacijom? Onda mu tastatura i ne treba.

Poslednja izmena:
Hmmm, problem je u tome sto ne moze da se koristi USB tastatura van windowsa. A samim tim ne mogu da pokrenem uopste instalaciju, jer trazi "Press any key" da bi boot-ovao disk 🙂 A koliko se secam, cim pocne onaj deo instalacije gde se trazi unos imena, vremenske zone i tako to - USB tastatura radi i bez legacy moda.

Znaci trenutna opcija je da uzmem i da instaliram windows na drugom racunaru. Mada moze da se pojavi BOSD kada vratim hard u taj komp.

mislim da mozes sa nlite-om i slicno da napravis skoro sasvim automatsku instalaciju XP-a.
znaci on cak unese serijski broj napravi korisnike i sve zivo. usput iskljucis stetne stvari tipa 'service discovery' i messengera itd..

e da trebalo bi da moze i to press key to boot cd da moze da se zaobidje, bar kod bartpe

Poslednja izmena:
A da li moze da se podesi da ne treba potvrda da li hocu da boot-ujem sa CD-a ili ne? Koliko znam, to nema nikakve veze da li je automatska instalacija ili nije...

Poslednja izmena:
Napravio sam automatsku instalaciju pomocu Nlite-a, i cekirao opciju da ne pita da li hocu da boot-ujem preko CD-a, vec da odma butuje preko njega. Videcu da li ce to uspeti 🙂

I hvala na predlozima ,)

Operacija uspela :smoke: Bilo je dovoljno sa nlite da ukljucim automatsko boot-ovanje, a USB tastatura je radila tokom instalacije :type:

Nazad
Vrh Dno