Šta je novo?

PCI to AGP

Master Joda

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
304
Jedno kratko (verovatno glupo) pitanje za sve koji mogu da mi pomognu:

Da li postoji neki konvertor da se AGP kartica prikaci na PCI (ne expres, vec obican,matori) slot? Imam matoru TNT RIVA karticu koju hocu da ugradim u jedan IBM racunar, ali nema AGP slot. HELP!

Ne, moraćeš da nabaviš običnu PCI grafičku.

Master Joda je napisao(la):
Jedno kratko (verovatno glupo) pitanje za sve koji mogu da mi pomognu:

Da li postoji neki konvertor da se AGP kartica prikaci na PCI (ne expres, vec obican,matori) slot? Imam matoru TNT RIVA karticu koju hocu da ugradim u jedan IBM racunar, ali nema AGP slot. HELP!
Koliko je meni poznato nema, a i da ima kostalo bi recimo 10-tak eura, dakle nabavi drugu grafiku.

GoranM je napisao(la):
Koliko je meni poznato nema, a i da ima kostalo bi recimo 10-tak eura, dakle nabavi drugu grafiku.

Da, ili posto je u pitanju slab Pentium III, mogao bih plocu promenuti i resen problem. Tesko je nabaviti PCI graficku, a da ima vise od 8MB.
Hvala na informaciji :wave:

Master Joda je napisao(la):
Da, ili posto je u pitanju slab Pentium III, mogao bih plocu promenuti i resen problem. Tesko je nabaviti PCI graficku, a da ima vise od 8MB.
Hvala na informaciji :wave:
Moze da se nabavi. Npr ATI 9250. Samo sam se ja slogirao kad sam video cenu. Negde oko 100 EU verovali ili ne.

Pa nije mnogo cudno shto traze tolike pare za tog 9250, setite se kako je izgledao recimo Voodoo3 2000 za AGP a kako za PCI... Razlika je bila otprilike 40% samo u masi i kolicini komponenti, a o ceni necu ni da pricam 😀

Poslednja izmena:
Jeste, samo što je za Voodoo3 "default" verzija PCI, pa su je potom budžili za AGP 🙂
Doduše imao sam V3 PCI i nešto se ne sećam da je bila velika kartica... u svakom slučaju, bila je manja od Voodoo2 🙂

Nazad
Vrh Dno