Šta je novo?

PCI sata 2 Kartica

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me, pošto bih kupio od 400GB Sata 2 HD (moja ploča je imala problem sa satom 1, morao sam da pređem na ata, ali sad planiram da flešujem bios stari je v3. novi je v5.) pa ako sve to neće da radi jer ima da se kupi posebna kartica za pci koja na sebi ima sata 2 priključke, ako ima gde, i koliko to košta :)
Da mi ne bi disk skupljao prašinu do novog računara .....

Unapred hvala

moja matična

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=557&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=

Kol'ko ja vidim, tvoja ploča podržava SATA i preko "južnog mosta" i preko integrisanog Promise kontrolera, pa možeš čak i da biraš. Ne vidim razlog da kupuješ posebnu PCI kartu... bolje flešuj taj BIOS i eventualno firmver diska pa će sve da radi. Mislim, još se nije desilo da mejnstrim disk ne radi na mejnstrip ploči duže od mesec dana od objavljivanja proizvoda, ako i to. Ako ima neki bag, do sada bi sve trebalo da je ispeglano. Sve je to veoma razrađena i pouzdana tehnologija - takvi tripovi ne bi trebalo da se dešavaju.

Hvala na odgovoru, milim da ću da flešujem bios :)

Flesovao sam bios, mada sam ipak nepoverljiv ..... Kako bi radilo da se moj novi (kad kupim) HDD sata 2 poveze na neku recimo PCI sata 2 Karticu.

Gde ima da se kupi ovakva kartica?

Mislim da nece moci HDD da radi u SATAII modu poshto PCI slot moze da progura samo 133 MB/s... Mocice da radi samo u SATAI modu...

..... izadju me zivci. Lepo cu da kupim novu maticnu, procesor, ram, graficku i naravno HDD SATA 2

:D

Još uvek razmišljam

flešovao sam bios, skinuo nove drajvere za satu, za matičnu ploču i planiram da kupim neki wd sata II black od 640 GB

ako nešto neće da radi, u tom slučaju kupujem eksterno kućište u spajam na USB 2.

javaljam šta je bilo

Nazad
Vrh Dno