Šta je novo?

PCI Express ploca za Athlon64

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Znaci ABIT je prvi "povukao nogu"
Nazalost ploca je bazirana na VIA K8T890 cipsetu 🙁
izgleda nista od one ABIT maticne ploce sa nVidia CK8-04 koju sam u formi prototipa video negde na Webu! Steta!
No, ako ova ploca bude dobra kao ABIT-ove PCI Express ploce za Prescotta, onda se mozzda i mozze preci preko cinjenice da je bazirana na VIA cipsetu!

Sta je uopste tom Abitu? Imaju li oni nameru da vise prave ploce sa nevidijinim cipsetovima, ili cu da prelazim na drugog proizvodjaca.... na primer DFI :d

Opasno su se pokacili sa nVidiaom... A ko je na gubitku oni nVidia mi (korisnici)... Valjda ce uspeti da iglate odnose....

Oko cega su se pokacili?
BAs steta mnogo dobre Nforce 2 ploce su imali,a i ne znam kako to u velikom biznisu rade toliko emocije,ako im obostrana saradnja donosi lovu,nema tu mnogo razmisljanja o ljubavi

Lepo izgleda maticna, sada tek AMD pokazuje svoje pravo lice - GF6800 SLI. Bice i testova uskoro. Sto forsiraju ovi (Abit, Epox) toliko glupi VIA chipset, a nForce 3 stavljaju u drugi plan. Sta je toliko tesko nVidiji da stavi SoundStorm na nForce 3 i PCI-E? 100% je neki marketinski potez... :smoke:

"toliko glupi VIA cipset"? Zasto je 'toliko glupi'?

Ser_Zile je napisao(la):
obracas paznju na njegove postove :zgran:
ni ja ne mogu da verujem?!!
Ali Silvere!!?

Izvinjavam se, nisam video, bilo je jako kasno, simpson me smarao oko prodaje laptopa, nosio sam majci lek, nisam mogao da nadjem chiste gacce, driver je pricao kako hoce nekog passata karavana da vozi lubenice ("nagar'ga ba"), onaj pils se vec ugrejao, jaksa objasnjavao kako voli da cuti u bioskopu, avatari su mi vec bili od svega blurovani i takav sam obnevideo i izbombardovan gomilom novih informacija kliknuo na reply...

Mozda je vreme za neku Banju?

jox je napisao(la):
hehe... odkud to da je GF6800SLI pravo lice AMDa???
😀 😀 😀

nisi ga dobro razumeo. malo da pojasnim hteo je dakaze da GF6800SLI pokazuje svoju pravu snagu na toj ploci 😉

p.s.napravismo od topica sprdnju, a mene zanima kolko ce da kosta ta ploca sa slike? ima li negde preporucena cena?

Poslednja izmena:
Ne razumem sta se vi toliko "Klinac se*e". Pa cek, zar nisu nForce 3 Chipsetovi bolji od VIA chipseta???

Ajde da pretpostavimo da si ti oba detaljno istestirao i da znaš da je NF3 bolji od K8T800Pro... Ali ajde nam onda objasni zašto je VIA-in čipset glup?

Pa pretpostavljam 😀 da nForce 2 je npr. radu bolji nego VIA (Testirane ploce Asus A7V8X i Asus A7N8X (-X i DLX)). Kao bolje resenje se pokazao nForce Chipset (SndStorm, Stablinost, OC 🙂 itd) Necu sada da kazem da je komp pucao kod A7V8X-a nego prosto A7N8X ima vecu stabilnost (Testirano Stabil-O-Meterom 😀 ). Pa odatle pretpostavka da je nForce 3 bolji od VIA chipseta. Jel gresim il se*em? Mislim da je ovo drugo... :smoke:

Oboje 😀

Ne mozes da pretpostavljas kada se proizvodi danasnjih kompanija razlikuju od serije do serije a kamoli za 2 razlicita proizvoda....
poz

He, pa zato ste vi tu da me ispravljate, tj. da mi pokazete "The right path" 😀 Jel neko imao iskustva sa VIA i nForce 3 chipsetom i kakva su misljenja, tj. da li je bolji VIA ili nForce 3? A?

Pa onda ne mozes da kazes da je VIA cipset "glup" ako ne znas zasto je glup.
Vrlo je diskutabilno koji je zasta bolji, kada je Athlon64 u pitanju, iz prostog razloga sto je memorijski kontroler isti - integrisan unutar procesora. Mozda je nForce3 250 bolji overkloker, mada se nisam jos docepao K8T-800pro ploca pa da vidim koliko su dobre za o.c.

drfedja je napisao(la):
Pa onda ne mozes da kazes da je VIA cipset "glup" ako ne znas zasto je glup.
Vrlo je diskutabilno koji je zasta bolji, kada je Athlon64 u pitanju, iz prostog razloga sto je memorijski kontroler isti - integrisan unutar procesora. Mozda je nForce3 250 bolji overkloker, mada se nisam jos docepao K8T-800pro ploca pa da vidim koliko su dobre za o.c.
Pazi, sto ce o/s-a tice ide i VIA sasvim solicno! Recimo, EpoXov K8T800 (znaci ne PRO) sa najnovijim BIOS-em zakljucava AGP/PCI i bez problema se klokuje na 250 MHz (BIOS ne dozvoljava preko 250), a pre novog BIOS-a je bila premija 225-230!
Pa ipak nForce3-250 jeste bolji chipset!

Nazad
Vrh Dno