Šta je novo?

PCI-E tv tuner

Sovica

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Ima DFI plocu na kojoj su mi zauzeti svi PCI slotovi ali zato imam 2 PCI-E 4x slota koji mi skupljaju prasinu. Interesuje me da li kod nas na trzistu postoje tv tuner-i koji podrzavaju ove slotove?
U krajnjem slucaju isao bih na neki eksterni ali bih radije iskoristio ove.

Kod nas nema sigurno ali i u Americi koliko vidim slabo.

To sam i mislio, izgleda da ce lajverica morati da ide... :( Jel ima uopste kod nas neka (bilo kakva kartica) koja koristi ove slotove?

Poslednja izmena:
ATI Theatrix 550 TV/FM tuner se pravi u PCI i PCI-E varijanti. Mislim da su uvoznici Comtrade i, cini mi se nesto se javio neki "Mikrodizajn" pa zovi njih da vidis da li imaju na lageru PCI-E varijantu. Ja imam PCI verziju (Sapphire - OEM proizvodjaca) i moram da te upozorim da taj ATI chipset radi kako treba samo sa MCE 2005 operativnim sistemom dok sa WinXP-om ima ozbiljnih problema pa se cak i ATI ogradjuje od svoje kartice a Sapphire je cak ukinuo svaku podrsku. Pogledaj na njihovom sajtu. Ali zato u MCE 2005 treba da razbija kako radi. Osim ako hoces da "kupis" alternativni software za TV tuner kartice i tada valjda radi sve kako treba. poz.

Thnx pevac, videcu sta nude ove firme.

pevac je napisao(la):
ATI Theatrix 550 TV/FM tuner se pravi u PCI i PCI-E varijanti. Mislim da su uvoznici Comtrade i, cini mi se nesto se javio neki "Mikrodizajn" pa zovi njih da vidis da li imaju na lageru PCI-E varijantu. Ja imam PCI verziju (Sapphire - OEM proizvodjaca) i moram da te upozorim da taj ATI chipset radi kako treba samo sa MCE 2005 operativnim sistemom dok sa WinXP-om ima ozbiljnih problema pa se cak i ATI ogradjuje od svoje kartice a Sapphire je cak ukinuo svaku podrsku. Pogledaj na njihovom sajtu. Ali zato u MCE 2005 treba da razbija kako radi. Osim ako hoces da "kupis" alternativni software za TV tuner kartice i tada valjda radi sve kako treba. poz.
Kakvi su to problemi? Koliko ozbiljni, kako se manifestuju?
Citao sam nekoliko review-ova i testova ovog tuner-a, i generalno se svi slazu da je pravi izbor za nju MCE 2005... ali, i na XP-u radi sasvim korektno?

Sovice, ti javi ovde sta si uradio, i da li negde ima PCIe verzije ovog tuner-a.

CAR je napisao(la):
Kakvi su to problemi? Koliko ozbiljni, kako se manifestuju?
Citao sam nekoliko review-ova i testova ovog tuner-a, i generalno se svi slazu da je pravi izbor za nju MCE 2005... ali, i na XP-u radi sasvim korektno?

Sovice, ti javi ovde sta si uradio, i da li negde ima PCIe verzije ovog tuner-a.
E ovako...
...posto sam pre neki dan uzeo bas Sapphire Theatrix, a pre toga sam imao PCTV (pinnacle) cisto da iznesem utiske.
Kartica OK radi i u XP-u (u ME2005 nisam ni probao) samo je moj savet da odmah nabavis CyberLink PowerCinema 4 umesto verzije 3 koju dobijas uz karticu.Mozes iskljuciti time shift tako da disk ne drlja dok samo gledas TV.
Novi Chris TV ima podrsku za nju (sto se tice alternativnog softvera) ali ja nisam uspeo da ga podesim. U odnosu na PCTV ima dosta lepsu sliku. PCTV-jev Vision je dosta zaokruzeniji softver sto se tice brzine menjanja kanala i nekih sitnica koje znace ali je snimanje neuporedivo lakse i bolje kod Theatrix-a.Mene licno nervira gledanje TV-a u prozoru koji je kod Power Cinema preveliki (i ne moze da se smanji).
Karticu imaju CT shopovi po ceni od oko 8X € odnosno 73XX dinara.

Boris je napisao(la):
E ovako...
...posto sam pre neki dan uzeo bas Sapphire Theatrix, a pre toga sam imao PCTV (pinnacle) cisto da iznesem utiske.
Kartica OK radi i u XP-u (u ME2005 nisam ni probao) samo je moj savet da odmah nabavis CyberLink PowerCinema 4 umesto verzije 3 koju dobijas uz karticu.Mozes iskljuciti time shift tako da disk ne drlja dok samo gledas TV.
Novi Chris TV ima podrsku za nju (sto se tice alternativnog softvera) ali ja nisam uspeo da ga podesim. U odnosu na PCTV ima dosta lepsu sliku. PCTV-jev Vision je dosta zaokruzeniji softver sto se tice brzine menjanja kanala i nekih sitnica koje znace ali je snimanje neuporedivo lakse i bolje kod Theatrix-a.Mene licno nervira gledanje TV-a u prozoru koji je kod Power Cinema preveliki (i ne moze da se smanji).
Karticu imaju CT shopovi po ceni od oko 8X € odnosno 73XX dinara.
OK, hvala ti puno na informacijama. Tako sam nesto i ja vec imao u glavi, sad je sve lepo zaokruzeno... takodje prelazim sa PCTV-a, koji ima jako dobru sliku (sa kablovske), pa cu bas da vidim kakve su razlike.
I ja sam mislio da odmah u startu iskljucim time shifting, ne treba mi... videcu kako se ponasa sto se promene kanala tice, Vision je prilicno brz, ali je daleko od nekog sampiona ili pak pravog TV-a. A sto se snimanja materijala tice, sam Vision tu nema sta da trazi, iuVCR je izuzetna alatka ;)

Jos jednom hvala i pozdrav :wave:

@Boris,

kako si ti uspeo da namestis da ti korektno radi u XP-u ? Na internetu vidim gomilu primedbi pa se cak i ATI izvinjava a SapphireTech na njihovoj strani je ukinuo podrsku za Theatrix ! Ako imas serial za ChrisTV ajd ga podeli sa nama, ja sam ga nasao samo za starije verzije ali tu nema podrske za Theatrix chipset a nova verzija radi sa ogranicenim mogucnostima ili 30 dana dok se ne plati. poz.

ako te ne mrzi, napisi nam procesuru instalacije drivera (kojim redosledom i sta sve) i koje verzije drivera i za XP i za MCE 2005 jer se kod mene "kolje" sve sa svacim :) verovatno onda nisi ni stavljao onaj Sapphire-ov originalni CD sa driverima ?

Sto bi morao da se odrices zvucne - sto to USB Tuner ne zavrsava posao?

Nazad
Vrh Dno