Šta je novo?

PCI-E TV tuner?

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Video sam na netu da ima Powercolor Theater 550 Pro. Zanima me da li ima kod nas da se nadje i koja mu je cena?

Bilo nekad u Altiju, bas taj PowerColor... doduse, nikad nismo tacno razjasnili da li je bas PCIe verzija bila u ponudi ili obicna PCI...

BTW, 550 Pro je vec malo "zastareo" cip, ima li kod nas da se nadje neka karta sa 650-kom?

Poslednja izmena:
Bilo bi odlicno da ima i 650-ka u PCi-E izvedbi, iako bi mi i 550 zavrsavao odlicno posao.

Jel ima nešto novo?

Idi bre, ja pomislio da si nakon ovoliko vremena nasao negde 650-tku :D

Виде оне Compro картице. Ја сам узео Е900F Dual Tuner.
Одлична.

Interesantna kartica! Do sada sam nailazio samo na kartice koje omogućavaju praćenje jednog analognog i jednog digitalnog kanala istovremeno. Ova može da radi sa dva analogna signala, što već ima neku upotrebnu verziju u našim uslovima.
Možda je vreme da pređem na PCI-E, mada sam sa mojim Hauppage PVR-500 više nego zadovoljan.

Нисам сигуран да знам шта је медиа центар, али има на даљинцу оно зелено дугменце.
Софтвер је онај што долази са картицом (наравно, ради и са другим) и то је оно што ме је уз квалитет слике највише и одушевило. Једна од ретких ствари која је лоша је споро пребацивање канала након компактирања листе. Треба можда и 1.5-2 сек.

Одлична.

120€? :zgran:

Šta od softvera koristiš za gledanje? Da preformulišem, radi li u Media Centru ,)

http://www.itsvet.com/proizvod/compro-videmate-vista-e500f/comp_comp_tuner/604/172

Pročitaj iskustva sa ovim "slabijim" modelom.
Znači verovatno da i E900F ima podršku za MC.

Idi bre, ja pomislio da si nakon ovoliko vremena nasao negde 650-tku :D

Jedino da iscimam drivera da dovuče neku sa ebay-a? :D

Poslednja izmena:
Одлична.

I ja već izvesno vreme razmišljam o kupovini E900F jer sam pročitao da daje odličan kvalitet slike, ali imam par nedoumica:

Da li softver koji dolazi uz karticu može da se podesi da TimeShift bude automatski uključen čim se program startuje, ili svaki put moraš da ga ručno uključiš?

Da li možeš da promeniš program ako je TimeShift uključen?

Da li možeš da startuješ snimanje ako je TimeShift uključen?

Da li možeš da snimaš 2 programa istovremeno?

Da li karticu koristiš na XP-u ili Visti (32bit ili 64bit)?

Hvala! :wave:

Poslednja izmena:
Zašto ne razmotriš Leadtek WinFast PxTV1200, oko 45e. Ili ako ti treba hardverski MPEG-2 (a ne vidim šta će ti pored ovako snažnih dual-core i quad-core CPU-ova, al' ajde), ondak WinFast PxPVR2200, oko 75e.

Da li softver koji dolazi uz karticu može da se podesi da TimeShift bude automatski uključen čim se program startuje, ili svaki put moraš da ga ručno uključiš?
Da li možeš da promeniš program ako je TimeShift uključen?

Da li možeš da startuješ snimanje ako je TimeShift uključen?

Мораш ручно да стартујеш Timeshift кад ти затреба. Само један тјунер можеш да тајмшифтујеш. Када си активирао тајмшифт на једном тјунеру (у једном прозору) у том прозору више не можеш да снимаш нити мењаш канале, али у другом имаш пуну слободу. Ипак, у секундарном прозору не можеш користити даљински, а немаш ни листу канала, тако да ти остаје само channel UP/DOWN.

Da li možeš da snimaš 2 programa istovremeno?
Може, без проблема.

Da li karticu koristiš na XP-u ili Visti (32bit ili 64bit)?

Ја користим XP(32bit), а упутство јасно каже да ће радити и на XP и на Висти (32bit/64bit). За ComproDTV Windows Media Center Add-In стоји напомена да је намењен само за Висту 32.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima! Ovako urađen TimeShift je totalno nefunkcionalan... čekam neku bolju varijantu...

Zašto ne razmotriš Leadtek WinFast PxTV1200, oko 45e. Ili ako ti treba hardverski MPEG-2 (a ne vidim šta će ti pored ovako snažnih dual-core i quad-core CPU-ova, al' ajde), ondak WinFast PxPVR2200, oko 75e.
Nisam u toku sa tim Leadtek-cima... :D

U secanju su mi samo one "famozne" 2000-arke i 3000-arke, u koje se pola foruma klelo - a ono je imalo losu sliku (u odnosu na Theater) i ruznjikav, ali funkcionalan softver (mada ATi nije daleko po tom pitanju... kod njega je lep - ali ocajan! :d). Za ove nisam ni cuo... ali OK, razmotricu ;)
Narocito ovaj potonji, taj je cenovno bas klasa Theater-a 550 PRO.

Mada ima i onog externog Leadtek-a, ne secam se bas oznake, koji navodno ima ubedljivo najbolji sliku od svih TV tuner-a... (rezolucija mu bese visokih 1280x1024 ili tako nesto)

Hvala na odgovorima! Ovako urađen TimeShift je totalno nefunkcionalan... čekam neku bolju varijantu...
Па не видим како очекујеш промену канала за време timeshift-a у прозору који шифтујеш? Било би добро, али мислим да је технички неизводљиво.

Па не видим како очекујеш промену канала за време timeshift-a у прозору који шифтујеш? Било би добро, али мислим да је технички неизводљиво.

Naravno da je izvodljivo, a zašto ne bi bilo? To je radilo i na mojoj prethodnoj TV karti (Ati Theater 550 PRO) a radi i na sadašnjoj (Leadtek PVR3000). Na Theater 550 PRO je moglo i da se snima u toku TimeShift-a, pa si tako na primer mogao da se ako počne neka emisija ili spot vratiš tačno na početak i pokreneš snimanje od one tačke koju trenutno gledaš. To je ono što mi na PVR3000 jako nedostaje pa zato TimeShift sada ni ne koristim skoro nikad.

Inače, Ati Theater 550 PRO je bio super i nikada ga ne bih menjao, ali je na novijim pločama pravio velike probleme jer su mu drajveri bili očajni - stalno je pravio konflikte na PCI bus-u.

Упрово купих и неку собну антену на којој је писало да осим стандардних фреквенција покрива и DVB-T опсег.
Повеза, пробао, све ради како треба. Може да се одабере снимање целог транспорт стрима, али немам идеју како то да пустим?
У сваком случају антена иде у огласе одмах јер сам само узео да пробам, па ако некоме треба нек се јави.

Nazad
Vrh Dno